Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Τις εμβόλιμες αγωνιστικές και τα κύπελλα ακολούθησε ένα σύνηθες "γεμάτο" Σαββατοκύριακο με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε πλήρη εξέλιξη. Απουσία ντέρμπι, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις εκπλήξεις, οι οποίες φέτος τείνουν να συμπληρώνουν τον εβδομαδιαίο μενού.


Αρχίζοντας από τη Premiership, η αυλαία άνοιξε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη Λίβερπουλνα φέρνει ισοπαλία με τη Μπέρμιγχαμ 2-2.Αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε φαινομενικά εύκολο έργο υποδεχόμενη τη Μπλάκμπερν, ωστόσο έπαθε το μεγάλο στραπάτσο. Ηομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχασε με 2-1 και έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο της Τσέλσι που την ίδια ώρα επικρατούσε με το ίδιο σκορ της Άστον Βίλα.

Η Αρσεναλ πήρε τον πρώτο της εκτός έδρας πόντο. Οι "κανονιέρηδες" αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα κόντρα στη Γούεστ Χαμ, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό βάσει των απουσιών της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ. Την Κυριακή, η Μίντλεσμπρο, αντίπαλος της Ξάνθης στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, γνώρισε αναπάντεχη ήττα στο "Ρίβερσαϊντ" από τη Σάντερλαντ με 2-0. Με λονδρέζικο ντέρμπι πέφτει η αυλαία της αγωνιστικής τη Δευτέρα, όταν η Τότεναμ υποδέχεται τη Φούλαμ.


Το δικό του λιθαράκι στη νίκη της Χέρενφεϊν με 2-1 επί της Ναϊμέγκεν έβαλε ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μόλις στο 1ο λεπτό, πριν ο Τάκακ ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενουςκαι ο Πράνιτς χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Στα της Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα πέρασε σαν σίφουνας από τη Σεβίλλη . Η ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ συνέτριψε την Μπέτις με 4-1 και έδειξε ότι ξεπερνά σιγά-σιγά την αγωνιστική κάμψη. Δύο γκολ για τους Καταλανούς πέτυχε ο Ετό και από ένα οι Φαν Μπόμελ και Εθκέρο.Εξάλλου, η Ρεάλ Μαδρίτης ξυπνώντας στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε νικηφόρα, 3-0 από την έδρα της Αλαβές. Δύο γκολ πέτυχε ο Ρονάλντο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκούτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόραρε εκ νέου ο Λάμπρος Χούτος, όμως το μόνο που κατάφερε είναι να πετύχει το γκολ της τιμής για τη Μαγιόρκα στη βαριά ήττα με 4-1 από τη Μάλαγα. Oπως και πέρυσι η Χετάφε έκανε την ζημιά στην Ατλέτικο, αυτή την φορά με διπλό (1-0) μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν". Εκτός έδρας επιτυχία και για την Βιγιαρεάλ στην έδρα της Εσπανιόλ (2-1), ενώ με το ίδιο σκορ έφθασε στην νίκη και η Βαλένθια. Το τελευταίο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής είχε αρκετό... ζουμί, αφού η Θέλτα νίκησε με 2-1 την Σεβίλλη και οδηγά την κούρσα του τίτλου.


Την ήττα γνώρισε η Μπάγερν Μονάχου μετά από 15 συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα στην Bundesliga. "Θύτης" ήταν το Αμβούργο, του οποίου οι οπαδοί θα μοιραστούν 10.000 λίτρα μπύρας για το κατόρθωμα της ομάδας τους. Νίκη και για τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία υπέταξε δύσκολα την Λεβερκούζεν και τώρα ετοιμάζεται για τον Παναθηναϊκό. Εύκολα η Σάλκε 2-0 το Ανόβερο, σημαντικό διπλό για την Γκλάντμπαχ, η οποία κέρδισε με το ίδιο σκορ την Μπίλεφελντ.


(link:103104)Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού(/link)

(link:103039)Oι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού(/link)

(link:103054)Οι αντίπαλοι στο κύπελλου UEFA(/link)

Στη δεύτερη θέση της Serie A βρίσκεται η Ιντερ, ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί της Φιορεντίνα. Οι "νερατζούρι" σημείωσαν ένα γρήγορο γκολ με τον Μάρτινς και ανάγκασαν τους "βιόλα" να γνωρίσουν την πρώτη τους φετινή ήττα.Εύκολα πέρασε από την Πάντοβα η Μίλαν, έκπληξη από την Κιέβο μέσα στη Γένοβα. Nέα ήττα για Ουντινέζε, 0-2 από την Ρετζίνα, ενώ η Γιουβέντους έκανε το 5Χ5 περνώντας και από την έδρα της Πάρμα με 2-1.



Επιστροφή στις νίκες για τη Λιόν, η οποία επικράτησε της Ναντ εκτός έδρας με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Φρεντ στα τελευταία λεπτά. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπόρεσε να συνεχίσει νικηφόρα, αφού έμεινε στο 0-0 με την Λε Μαν. Με επιτυχία προχώρησαν Οσέρ και Λιλ, ενώη Μαρσέιγ και η Μπορντό βρήκαν τον τρόπο να αποσπάσουν το πολυπόθητο τρίποντο, με του Μαρσεγιέζους να το κάνουν για δεύτερο συνεχές παιχνίδι. Στο παιχνίδι που άνοιξε την "αυλαία" της Ligue 1, η Μονακό έμεινε στο μηδέν με τη Σοσό, στο δεύτερο παιχνίδι με υπηρεσιακό προπονητή. Στο μηδέν έμειναν Λανς και Ρεν στο τελευταίο παιχνίδι του προγράμματος.

Στο μεγάλο παιχνίδι της Σκωτίας, η Χαρτς επικράτησε της Ρέιντζερς σημειώνοντας την όγδοη φετινή νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Βασικοί οι Τάκης Φύσσας και Σωτήρης Κυργιάκος με τις ομάδες τους, ωστόσο ο πρώτος τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος και αντικαταστάθηκε. Αν και η Ιβερνές άγχωσε τη Σέλτικ, η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη με 2-1. Δύο γκολ ο Μπίτι που ξελάσπωσε εκ νέου τους "καθολικούς".



News 24/7

24MEDIA NETWORK