Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Μετά από τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας προκειμένου οι Εθνικές του πλανήτη να λύσουν τις διαφορές τους με έπαθλο τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, το ευρωπαϊκό, συλλογικό, ποδόσφαιρο επέστρεψε στις οθόνες μας.

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Μετά από τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας προκειμένου οι Εθνικές του πλανήτη να λύσουν τις διαφορές τους με έπαθλο τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, το ευρωπαϊκό, συλλογικό, ποδόσφαιρο επέστρεψε στις οθόνες μας.
Αναλυτικά ...

Αρχίζοντας από τα της Πρέμιερσιπ, η Τσέλσι αποδεικνύει για δεύτερη συνεχή αγωνιστική το πόσο... βαρετό ποδόσφαιρο παίζει, κερδίζοντας με 5-1 τη Μπόλτον, που τόλμησε να προηγηθεί με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, ωστόσο, ήρθε από το παιχνίδι της Γουέστ Μπρόμιτς με την Αρσεναλ, όπου η ομάδα του Μπράιαντ Ρόμπσον επικράτησε με 2-1. Νίκες για τη Μάντσεστερ και τη Λίβερπουλ, που "σκαρφαλώνουν" στη βαθμολογία. Το απόγευμα του Σαββάτου η Πόρτσμουθ με την Μίντλεσμπρο έμειναν στο 1-1.

Στην 8η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος,η Μπαρτσελόνα "αυτοκτόνησε" και μετά το τελικό 3-3 με την Λα Κορούνια έμεινε και άλλο πίσω στην μάχη του τίτλου. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ στο παραδοσιακό ντέρμπι της Μαδρίτης το Σάββατο. Η ομάδα του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο νίκησε 3-0 την Ατλέτικο μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν" και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τραυματίστηκε στο τέλος ο Ρονάλντο. Στην κορυφή και η Οσασούνα, 2-0 τη Θέλτα.

Στη Bundesliga, ισόπαλο 1-1 -ελέω διαιτησίας- έληξε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Σάλκε και τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με γκολ που ξεκίνησε από οφ σάιντ, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα πέναλτι-φάντασμα στις καθυστερήσεις. Κερδισμένη η Βέρντερ, η οποία διασύροντας τη Νυρεμβέργη βρέθηκε στην κορυφή παρέα με τους πρωταθλητές. Στην έδρα του ηττήθηκε το Αμβρούργο, ισοπαλία 3-3 ανάμεσα σε Καϊζερσλάουτερν και Ντόρτμουντ, με τους Αλτιντοπ και Σμολάρεκ να πετυχαίνουν τα γκολ της αναμέτρησης. "Βαριές" ήττες για Λεβερκούζεν και Χέρτα.

Στην Ιταλία, μ ε γκολ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο η Γιουβέντους έφθασε στο 7Χ7, επικρατώντας με 1-0 της Μεσίνα και θα περιμένει "χαλαρή" την εξέλιξη της υπόλοιπης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο. Στον άλλο αγώνα του Σαββάτου η Ουντινέζε απέδειξε ότι ο Βιντσέντζο Ιακουίντα την ανανέωσε και μάλιστα την οδήγησε σε δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, επικρατώντας με 3-2 στην έδρα της Σιένα. Στο... ντέρμπι της ημέρας η Λάτσιο με ένα γκολ οκτώ λεπτά πριν από το τέλος επιβλήθηκε της Φιορεντίνα και την έπιασε στη βαθμολογία. "Πολυβόλο" η Ιντερ, 5-0 τη Λιβόρνο με πέντε διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν,ξεκούραστηνίκη για τη Μίλαν, 2-0 την Κάλιαρι.Την έκπληξη έκανε η Άσκολι απέναντι στη Σαμπντόρια.

Στο μεσογειακό πρωτάθλημα που άρχισε πιο νωρίς απ' όλα, το γαλλικό, το ντέρμπι της Μασσαλίας ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε νικήτρια τη γηπεδούχο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ένας πρώην Παριζιάνος, ο Λορίκ Τσάνα λίγο πριν από το τέλος. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Μπαρτέζ ύστερα από εξάμηνη τιμωρία. Η Λιόν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Αζαξιό, όμως εν τέλει πήρε τη νίκη με 3-2. Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία δεν είχε νικητή, αφού στις όχθες του Ατλαντικού η Ναντ αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την Σεντ Ετιέν ενώ το ίδιο σκορ είχαμε στην αναμέτρηση της Λε Μαν με τη Λιλ.

Στην Πορτογαλία, έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να κερδίσει η Μπενφίκα εκτός έδρας την Πόρτο. Οι "αετοί" της Λισσαβώνας επικράτησαν στο "Ντραγκάο" με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής και έδειξαν για μία ακόμη φορά πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Νέα εντός έδρας γκέλα της Σπόρτινγκ μέσα στο σπίτί της. Στην Ολλανδία, η Αϊντχόφεν "σκόρπισε" με 3-0 την Αλκμααρ στο ντέρμπι της ημέρας, ενώ ο Αγιαξ δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση της Χέρακλες και έμεινε στο 0-0. Μόνη πρώτη η Φέγενορντ.

Το παιχνίδι του "Φίνιξ" ανάμεσα σε Γκενκ και Σταντάρ Λιέγης, δεσπόζει στην 10η μέρα της βελγικής λίγκας, αφού μία ημέρα πριν Αντερλεχτ και Μπριζ προχώρησαν με νίκες. Στη Σκωτία, η Χαρτς έφυγε αλώβητη και από το "Σέλτικ Παρκ", αφού έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Σέλτικ και παρέμεινε στην κορυφή, αήττητη. Εξάλλου, οι Ρέιντζερς υποχρεώθηκαν σε νέα ισοπαλία.


News 24/7

24MEDIA NETWORK