Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Τρία σπουδαία ντέρμπι περιελάμβανε το... μενού το σαββατοκύριακο, το ένα είχε νικητή. Λάτσιο και Ρόμα έμειναν στο 1-1, Άντερλεχτ και Μπριζ στο 2-2, ενώ η Αϊντχόφεν επικράτησε του Άγιαξ με 1-0.

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Τρία σπουδαία ντέρμπι περιελάμβανε το... μενού το σαββατοκύριακο, το ένα είχε νικητή. Λάτσιο και Ρόμα έμειναν στο 1-1, Άντερλεχτ και Μπριζ στο 2-2, ενώ η Αϊντχόφεν επικράτησε του Άγιαξ με 1-0.

Αρχίζοντας με τα της Ιταλίας, το "Derby della Capitale" ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο έληξε δίχως νικητή, κάτι που σημαίνει πως το κύρος διασώθηκε για τους ποδοσφαιριστές αμφότερων των ομάδων. Η πρωτοπόρος Γιουβέντουςδεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στηΛέτσε, ενώ η Ιντερ πέρασε από το "Φρίουλι". Αγχωτική αλλάνίκη για τη Μίλαν, εντός έδρας με Παλέρμο. Στη Γένοβα το ματς της αγωνιστικής.

Στην Ισπανία, σε μία άτυπη επανάληψη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το 2000, η Βαλένθια πήρε την ετεροχρονισμένη ρεβάνς και επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ στη Μαδρίτη. Στη κορυφή βρίσκεται η Χετάφε η οποία έριξε πέντε γκολ στη Σαραγόσα, ενώ από κοντά βρίσκεται και η Θέλτα που με τη σειρά της πήρε το τρίποντο απέναντι στην Εσπανιόλ. "Αποκαθήλωση" για την Οσασούνα, η οποία υποτάχθηκε στις ορέξεις της Μπαρτσελόνα.Εξακολουθούν να απογοητεύουν Μπιλμπάο και Μαγιόρκα, οι οποίες ηττήθηκαν από Κάντιθ και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα.

Στην Αγγλία, η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Έβερτον και υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών, δίχως πάντως να... ιδρώνει κιόλας. Το προαναφερθέν, επειδή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στραβοπάτησε ακόμη μία φορά στο Ολντ Τράφορντ, αυτή τη φορά με την Τότεναμ (1-1). Η Αρσεναλ έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 ενώ η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-0 στο Λονδίνο από τη Φούλαμ.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία μετά την εύκολη νίκη της με 4-0 επί της Ντούισμπουργκ. Και αυτό γιατί η Βέρντερ έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με το Αννόβερο. Στην Φραγκφούρτη τα γκολ έπεσαν σα βροχή με την τοπική Αϊντραχτ να επικρατεί τελικά με 6-3. Το πρώτο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Γιάννης Αμανατίδης. "Ζευγάρι της ισοπαλίας" στα κυριακάτικα παιχνίδια.

Για το βράδυ της Κυριακής φυλαγόταν το ενδιαφέρον στη Γαλλία. Οι "στεφανουά" της Σεντ Ετιέν, χάρη σε τέρμα του Ελεμπίκ στο τελευταίο λεπτό επικράτησαν της Μαρσέιγ με 2-1 και εξακολουθούν να κατοικούν στα... ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Η Λιόν διέσυρε της Μετς και μάλιστα εκτός έδρας, ενώ η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Ρεν, απέδρασε από την Κορσική, νικώντας με 1-0την Αζαξιό. Στα των πρωτοπόρων, η Παρί υπέταξε τη Νανσί ενώ η Μπορντό έμεινε στην ισοπαλία με την Τουλούζ.

Οι Κάτω Χώρες είχαν την τιμητική τους αυτήν την εβδομάδα. Πλην του… Λουξεμβούργου, σε Ολλανδία και Βέλγιο τα ντέρμπι προσέλκυσαν τους φιλάθλους στο γήπεδο. Για την Eredivisie, οι δύο ομάδες που έχουν μονοπωλήσει τους τίτλους τα τελευταία έξι χρόνια, η Αϊντχόφεν και ο Αγιαξ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο "Φίλιπς Στάντιον" και η νίκη πήγε στους γηπεδούχους. Με πέντε γκολ φιλοδώρησε τη Βίλεμ η Άλκμααρ και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση.

Στην Jupiler, η Αντερλεχτ βρήκε στο δρόμο της τη Μπριζ και έμεινε στην ισοπαλία μετά από ένα συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο. Η Σταντάρ Λιέγης επιβλήθηκε της Σαρλερουά και φυσικά παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην Πορτογαλία υπάρχει ένα ντέρμπι φιλόδοξων πρωταγωνιστών. Η Νασιονάλ φιλοξενεί στα νησιά Μαδέιρος την Πόρτο, ενώ η φετινή έκπληξη Μπράγκα παίζει με τη Μποαβίστα. Η προβληματική Σπόρτινγκ παίζει με την Ζιλ Βιθέντε, ενώ η Μπενφίκα με την Αμαδόρα στα υπόλοιπα αξιόλογα παιχνίδια.

Τέλος, στη Σκοτία, η Χαρτς συνέχισε με νίκη ενώ στις επιτυχίες επέστρεψαν οιΡέιντζερς. Οι "καρδιές" πάντως οδηγούν την κούρσα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK