Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Η κούραση από τη μεσοβδόμαδη αγωνιστική κίνηση είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το κύπελλο δεν αναιρεί την αξία ενός ποδοσφαιρικού Σαββατοκύριακου. Πόσο μάλλον, όταν στο μεγάλο ντέρμπι του προγράμματος, αυτό της Μίλαν με τη Γιουβέντους, οι "ροσονέρι" κάνουν έναν τέτοιον περίπατο.

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Η κούραση από τη μεσοβδόμαδη αγωνιστική κίνηση είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το κύπελλο δεν αναιρεί την αξία ενός ποδοσφαιρικού Σαββατοκύριακου. Πόσο μάλλον, όταν στο μεγάλο ντέρμπι του προγράμματος, αυτό της Μίλαν με τη Γιουβέντους, οι "ροσονέρι" κάνουν έναν τέτοιον περίπατο.

Με την Ιταλία, λοιπόν, θα αρχίσουμε και την περιήγησή μας στα κυριότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι δύο κατά τεκμήριο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας συγκρούστηκαν στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", ωστόσο μόνο μία ομάδα μπήκε πραγματικά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν η Μίλαν, η οποία σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο μέρος, αφήνοντας τη Γιουβέντους να προσπαθεί στο δεύτερο για μία καλύτερη τύχη.Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Σαμπντόρια και Ιντερ μετά το μεταξύ τους 2-2, νίκη με νέο γκολ του Τόνι για τη Φιορεντίνα. "Λευκή" ισοπαλία για την Ουντινέζε.

Δίχως παρενέργειες (απώλεια βαθμών) ξεπέρασε η Τσέλσι τον αποκλεισμό-σοκ από το Λιγκ Καπ αλλά το εμπόδιο της Μπλάκμπερν, η οποία έκανε το λάθος να ισοφαρίσει πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Ισόπαλο το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τότεναμ και την Αρσεναλ, με τους "κανονιέρηδες" να ισοφαρίζουν χάρη σε λάθος του Ρόμπινσον. Συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της η νεοφώτιστη Γουίγκαν (κατέβαλε την αντίσταση της Φούλαμ), νίκη για τη Λίβερπουλ, διασυρμός για Γιουνάιτεντ.

Στη Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέκαμψε, παίρνοντας μια σπουδαία εκτός έδρας νίκηεπί της Μπέτις ενώη Οσασούνα επικράτησε της Εσπανιόλ με 2-0 και παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Νέα απώλεια βαθμών γιατην Βαλένθια εντός έδρας (1-1 μετην Σανταντέρ) ενώ δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για την Ντεπορτίβο επί της σκληροτράχυλης Χετάφε. Ανετη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σοσιεδάδ.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κολωνίας έστω κι αν βρέθηκε να χάνει. Στο Αμβούργο πήγε το ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Σάλκε βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε Στουτγκάρδη και Χέρτα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 3-3.

Ημέρα των γηπεδούχων στη Γαλλία. Η πρωτοπόρος Λιόν, αν και με εμφανή δυσκολία, κέρδισε τη Σοσό και ετοιμάζεται για τον Ολυμπιακό πλέον. Στην ισοπαλία έμειναν Μαρσέιγ και Λιλ, ενώ η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Ρεν, κέρδισε την ουραγό Μετς με 2-1. Στο ματς της Κυριακής, η Οσέρ με όπλο την έδρα της επιβλήθηκε της Παρί (2-0) και την πλησιάσε στη βαθμολογία ούσα πλέον δεύτερη.

Στα των... μικρών, η Ρέιντζερς "στραβοπάτησε" εκ νέου, αυτή τη φορά απέναντι στην Ινβερνές στη Σκωτίακαι έμεινε αρκετά πίσω.Την πρώτη της φετινή ήττα γνώρισε η Χαρτς (θύτης η φορμαρισμένη Χιμπέρνιαν), με τη Σέλτικ να κερδίζει και να τη φτάνει στη βαθμολογία. Στην Ολλανδία,Αϊντχόφεν, Φέγενορντ και Άλκμααρ συνέχισαν με νίκες, σε αντίθεση με τον Αγιαξ, ενώ η συνάντηση των δύο εκπλήξεων της Eredivisie, της Βάλβαϊκ με την Μπρέντα κατέληξε σε περίπατο της πρώτης.

Τη δυνατότητα να διατηρηθεί στην κορυφή της Superliga έχει η Μπράγκα η οποία παίζει με τη Μπελενένσες, αφού η Πόρτο έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία κόντρα στη Σετουμπάλ, ενώ η Μπενφίκα στο 1-1 με τη Ναβάλ. Στο Βέλγιο, τέλος, η Σταντάρ γνώρισε την ήττα στην έδρα τηςΜουσκρόν με 2-1, ενώ η διώκτριά της, η Αντερλεχτ, έμεινε στο 2-2 με τη Λόκερεν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK