Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο έφθασε στο τέλος του και τώρα ήρθε η ώρα για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και τα φιλικά της 16ης Νοεμβρίου. Στο ντέρμπι της Αγγλίας η Μάντσεστερ έγινε η πρώτη ομάδα που υπέταξε την Τσέλσι σε αγγλικό έδαφος. Στο ντέμρπι κορυφής της Γερμανίας, η Μπάγερν κέρδισε εύκολα με 3-1 τη Βέρντερ.

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο έφθασε στο τέλος του και τώρα ήρθε η ώρα για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας και τα φιλικά της 16ης Νοεμβρίου. Στο ντέρμπι της Αγγλίας η Μάντσεστερ έγινε η πρώτη ομάδα που υπέταξε την Τσέλσι σε αγγλικό έδαφος. Στο ντέρμπι κορυφής της Γερμανίας, η Μπάγερν κέρδισε εύκολα με 3-1 τη Βέρντερ. Αναλυτικά ...

Αρχίζοντας με τα της Premiership, η 12η αγωνιστική ήταν η γρουσούζικη για την Τσέλσι. Η Μάντσεστερ πήρε το ντέρμπι με τους "μπλε" χάρις σε ένα γκολ του Ντάρεν Φλέτσερ. Κατ' άλλα, σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" του Μέρσισαϊντ κατέβαλαν την αντίσταση της γηπεδούχου Αστον Βίλα με 2-0 χάρη σε δυο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς. Aυτό όμως που ξεχωρίζει είναι η εμμονή της Γουίγκαν με την δεύτερη θέση, αφού η ομάδα του Τζούελ πέρασε και από το "Φράτον Παρκ" με 2-0 και συνεχίζει να αφήνει άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Εύκολη η επικράτηση της Αρσεναλ επί της Σάντερλαντ (3-1), σαρωτική η Μπλάκμπερν κόντρα στην ντεφορμέ Τσάρλτον. Οι Σέριγχαμ και Εμρέ καθάρισαν για τις Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ αντίστοιχα.

Όσον αφορά στη Primera Division, η Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει διαθέσεις να χάσει εύκολα τον τίτλο και πήρε το τρίποντο με 3-1 μέσα στην Χετάφε. Η Οσασούνα συνεχίζει να ηγείται της κούρσας, αφού πέρασε με 2-1 από το Σαν Σεμπαστιάν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε έστω και δύσκολα την αναμέτρηση με την Σαραγόσα (1-0).Στο ντέρμπι του Λεβάντε η Βιγιαρεάλ επικράτησε για τρίτη συνεχή φορά (1-0) και άφησε την Βαλένθια για ισάριθμες αγωνιστικές χωρίς νίκη. Στο μηδέν έμεινε η Σεβίλλη με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα από τα σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής.

Στη Bundesliga, το ντέρμπι κορυφής έδειξε Μπάγερν. Η ομάδα του Μονάχου επιβλήθηκε της Βέρντερ Βρέμης με 3-1 στο "Αλιαντζ Αρένα" και πήρε ένα αξιοσέβαστο προβάδισμα πέντε πόντων στη βαθμολογία έναντι της αντιπάλου της. Μετά από περίπου 2,5 μήνες σκόραρε ο Μακάι. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα φαβορί, δηλαδή οι γηπεδούχοι, είχαν την τιμητική τους και δύσκολα ή εύκλα πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Την Κυριακή, το Αμβούργο δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει την αντίσταση της Γκλάντμπαχ μένοντας στο 0-0.

Η Serie A συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον, με τις Μίλαν και Γιούβε να προχωρούν με επιτυχίες. Οι "ροσονέρι" σκόρπισαν την Ουντινέζε με 5-1 και η "Γηραια Κυρία" επικράτησεεξίσουάνετα με 3-0 της Λιβόρνο. Την παράσταση όμως...κλέβει και πάλι ο Λούκα Τόνι, που με 13 γκολ σε 11 αγωνιστικές έχει καθιερώσει την Φιορεντίνα στην τρίτη θέση του Καμπιονάτο. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε το διπλό της Ρόμα στην Μεσίνα και το ότι η Πάρμα κατάφερε να φθάσει στο δεύτερο τρίποντό της, με το 2-0 επί της Λέτσε, που είναι πλέον ουραγός. Aν και καμία ομάδα δεν βολευόταν με την ισοπαλία, τελικά το 0-0 σφράγισε τον αγώνα της Λάτσιο με την Ιντερ στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Δενέλειψαν τα ενδιαφέροντα ματς ούτε από το γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο μπαίνει στην 14η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Λιόν αρκέστηκε σε ένα γρήγορο γκολ του Γκοβού και πέρασε από την έδρα της Τουλούζ με 1-0. Ο ανταγωνισμός για τις πρώτες θέσεις είχε νικήτρια την Μπορντό που πέρασε από την Νίκαια. Από κοντά (αλλά με αποτυχία) η Σεντ Ετιέν που έμεινε στο 1-1 με την Οσέρ. Το Σαββάτο η Μετς πέτυχε την πρώτη της νίκη, ενώ η Μαρσέιγ "ξεφτιλίστηκε" στο Λε Μαν. "Ανοστο" ντέρμπι στην πρωτεύουσα, με τις Παρί και Μονακό να μένουν στο μηδέν.

Στο πρωτάθλημα των φιναλίστ του Euro 2004, το οποίο κλείνει την πρώτη δεκάδα αγωνιστικών, η Μπράγκα γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα της στην έδρα της Μαρίτιμο. Η Νασιονάλ συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία τηςκέρδισε τη Ναβάλ με 2-0, ενώ η Μπενφίκα έχασε έδαφος παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στην.Η Πόρτο, κατάφερε να περάσει από την έδρα της Πάσος Φερέιρα και πλέον πλησίασε την κορυφή στους δύο πόντους.

Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, αρχίζοντας από τη Σκωτία, η Χαρτς κέρδισε εντός έδρας τη Νταντί Γιουνάιτεντ με τον Ρούντολφ Σκάτσελ να σκοράρει και πάλι. Εν τούτοις η Σέλτικ "απάντησε" με τριάρα στην έδρα τηςΦόλκερκ και έμεινε συγκάτοικος των "καρδιών" στην κορυφή. Η Ρέιντζερς, από την άλλη, για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία, αυτή τη φορά με την Αμπερντίν.

Στην Ολλανδία, Φέγενορντ και Φίτεσε έμειναν στο 0-0, με την Αϊντχόφεν να περνά με το άνετο 3-0 το εμπόδιο της Σπάρτα Ρότερνταμ και να' ναιη μόνη κερδισμένη της αγωνιστικής. "Χτύπημα" από τον... Ηρακλή (και μέσω τερματοφυλακα) δέχθηκε η Αλκμααρ και έχασε την ευκαιρία να μείνει κοντά στο σύνολο του Χίντινγκ, αφού έμεινε ισόπαλη στο 2-2. Νέα γκέλα για τον Αγιαξ, που έχασε και από την Ναϊμέγκεν με 1-0 εκτός έδρας, ενώο Γιώργος Σαμαράς βρήκε δίχτυα στον αγώνα της Χέρενφεν.

Στο Βέλγιο, η Σταντάρ Λιέγης παρέμεινε στην κορυφή, παρά τη δύσκολη νίκημε 1-0 επί της Βέστερλο, ενώ η Άντερλεχτ επικράτησε με 3-1 της Σαρλερουά στις Βρυξέλλες. Η Μπριζ ταξίδεψε στην έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ με στόχο να αποφύγει να πέσει...θύμα των εκπληκτικών νεοφώτιστων, αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 1-2.

News 24/7

24MEDIA NETWORK