Η φετινή κόντρα Μέσι-Ρονάλντο σε αριθμούς (PHOTO & VIDEOS)

Διαβάστε αναλυτικά τα φετινά στατιστικά στοιχεία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι σε ισπανικό πρωτάθλημα και Champions League. Ο βελτιωμένος Αργεντινός, ο CR7 που υπερισχύει στα γκολ και η... ισοπαλία στις ασίστ.

Η φετινή κόντρα Μέσι-Ρονάλντο σε αριθμούς (PHOTO & VIDEOS)

Βελτίωση για Μέσι, πατάει περιοχή ο Ρονάλντο

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετρούν 25 και 23 συμμετοχές αντίστοιχα στο ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 27 γκολ, ενώ ο Πορτογάλος 33, εκ των οποίων τα 10 είναι από το σημείο του πέναλτι. Ο Μέσι έχει καταφέρει να πετύχει τα 11 από τα 27 τέρματα με το αδύναμο πόδι, αποδεικνύοντας πως έχει δουλέψει αρκετά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Από την άλλη πλευρά ο Ρονάλντο έχει πετύχει μόλις τα 5 από τα 33 με το αριστερό, όμως υπερισχύει σε σχέση με τον "Λίο" σε γκολ από κεφαλιές και σε κοντινά πλασέ, έχοντας 4 και 7 αντίστοιχα, δείχνοντας πως "πατάει" περισσότερο περιοχή από τον Αργεντινό. Παράλληλα, τη φετινή χρονιά ο CR7 δεν έχει βάλει κανένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάτι που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς ο άσος της Ρεάλ είναι σπεσιαλίστας στα στημένα.

Πιο ομαδικός ο Μέσι

Ισοπαλία υπάρχει στις ασίστ, καθώς και οι δύο έχουν από 10, όμως ο "Λίο" έχει δώσει 21 περισσότερες τελικές πάσες από τον Ρονάλντο, ενώ έχει δημιουργήσει 67 ευκαιρίες για γκολ στους συμπαίκτες του, έναντι 46 του Ρονάλντο. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα βοηθάει τον Μέσι να έχει πολύ περισσότερες πάσες (1491) από τον Κριστιάνο (845) με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας (84% - 82%).

Ντριμπλέρ ο "Λίο", δυνατός στον αέρα ο CR7

Ο Μέσι αγωνίζεται με "κάτω την μπάλα", δοκιμάζοντας αρκετά τις ντρίμπλες απέναντι τους αντιπάλους του. Τη φετινή χρονιά έχει 123 (54% επιτυχία) πετυχημένες ντρίμπλες, έναντι μόλις 42 (50% επιτυχία) του Ρονάλντο, ο οποίος στηρίζεται κυρίως στην ταχύτητα και στο δυνατό σουτ που διαθέτει. Ο Πορτογάλος, λόγω ύψους, είναι καλύτερος και στον αέρα έχοντας επιτυχία 52% στις εναέριες μονομαχίες, έναντι μόλις 41% του Μέσι.

Βρίσκει εστία ο Ρονάλντο

Όσον αφορά τα συνολικά σουτ που έχουν δοκιμάσει τη φετινή περίοδο, φαίνεται πως ο Ρονάλντο δοκιμάζει περισσότερο το πόδι του σε σχέση με τον Αργεντινό, έχοντας 139 προσπάθειες έναντι 117. Παράλληλα έχει καλύτερο ποσοστό στα σουτ προς το τέρμα (71%), αλλά ο Μέσι βρίσκει πιο εύκολα στόχο, καθώς το 23% των σουτ κατέληξαν στα δίχτυα, έναντι 17% του CR7.

News 24/7

24MEDIA NETWORK