Η FIFA απορρίπτει τις κατηγορίες του Γκαρσία για το πόρισμά της

Η FIFA απέρριψε τις κατηγορίες του δικηγόρου Μίκαελ Γκαρσία σχετικά με το πόρισμα της FIFΑ για τις διοργανώσεις του Μουντιάλ του 2018 και 2022.

Η FIFA απορρίπτει τις κατηγορίες του Γκαρσία για το πόρισμά της

Ο δικηγόρος Μίκαελ Γκαρσία που ξεκίνησε έρευνες για την ανάληψη του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ καθώς θεωρούσε ότι έγινε με δωροδοκία, αμφισβήτησε στη συνέχεια το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της FIFΑ, σύμφωνα με το οποίο η Αγγλία κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για να κερδίσει τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2018, ενώ το Κατάρ βγήκε "καθαρό" από τις όποιες κατηγορίες για διαφθορά.

Λίγες μέρες μετά τις δημόσιες κατηγορίες του Γκαρσία προς την FIFA, η παγκόσμια ομοσπονδία απάντησε πως: "Δεν υπάρχουν ονόματα στη δήλωση και οποιαδήποτε πληροφορία που αναφέρεται είναι γενικής φύσεως. Ο πρόεδρος είδε αναλυτικά όλο το υλικό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι αβάσιμο".

Θυμίζουμε σχετικά με το πόρισμα της FIFA:

H FA (βρετανική ομοσπονδία) κατηγορείται πως προσπάθησε με αθέμιτα μέσα να κερδίσει τη διοργάνωση, με τη βοήθεια του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος παραιτήθηκε το 2011 λόγω κατηγοριών για δωροδοκία.Στο πόρισμα της FIFA επισημαίνεται πως η βρετανική ομοσπονδία προσπάθησε να κερδίσει την εύνοια του Γουόρνερ, ο οποίος είναι από το Τρινιντάντ και Τομπάγκ, με τα παρακάτω ανταλλάγματα:

- Βρίσκοντας δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα κοντινό του άτομο.

- Επιτρέποντας στην ομάδα Κ20 του Τρινιντάντ και Τομπάγκο να κάνει προετοιμασία στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009.

- Χορηγώντας ένα event για την Ένωση Ποδοσφαίρου της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με την μελέτη του επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιοακίμ Έκερτ, ο οποίος εξέτασε το πόρισμα της FIFA κατέληξε στο συμπέρασμα πως η βρετανική ομοσπονδία έδειξε "προθυμία να καλύψει τις όποιος απαιτήσεις είχε ο Γουόρνερ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK