Η φίλη του Ομπάμα που θέλει τη Νιούκαστλ και 'ψήνει' τον Ρονάλντο

Η Καναδή επιχειρηματίας Εβανζελίν Σεν διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μπαράκ Ομπάμα και έχει πολιτικές διασυνδέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φιλοδοξεί να αγοράσει τη Νιούκαστλ με 300 εκατ. ευρώ από τον Μάικλ Άσλεϊ και διαρρέει επαφές με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προκειμένου να τον ντύσει... καρακάξα.

O Κριστιάνο Ρονάλντο στη ρεβάνς της Γιουβέντους με τη Λυών για την φάση των '16' του Champions League, στις 7 Αυγούστου 2020.  (AP Photo/Antonio Calanni)
O Κριστιάνο Ρονάλντο στη ρεβάνς της Γιουβέντους με τη Λυών για την φάση των '16' του Champions League, στις 7 Αυγούστου 2020. AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Οι οπαδοί της Νιούκαστλ επιθυμούν απεγνωσμένα να δουν την ομάδα τους να απαλλάσσεται από την διοίκηση του Μάικ Άσλεϊ. Αν μάλιστα μια τέτοια είδηση μπορούσε να συνοδευτεί με την απόκτηση του... Κριστιάνο Ρονάλντο, τότε θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για ονείρωξη. Ένα σενάριο που μοιάζει εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, το οποίο όμως προωθεί η Εβανζελίν Σεν, Καναδή επιχειρηματίας που ηγείται του ομίλου Bellagraph Nova μαζί με τους εκ Σιγκαπούρης ξαδέλφους της, Τέρενς και Νέλσον Λο.

Η Εβανζελίν Σεν και τα ξαδέρφια Τέρενς και Νέλσον Λο, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Η Εβανζελίν Σεν και τα ξαδέρφια Τέρενς και Νέλσον Λο, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. CREDIT: BELLAGRAPH NOVA GROUP

Το τρίο ψάχνει την φόρμουλα να αγοράσει τη Νιούκαστλ από τον Μάικ Άσλεϊ και έχει βάλει ήδη μια προσφορά 300 εκατ. ευρώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Άσλεϊ και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται την πρόταση, τη στιγμή που η ομάδα εργασίας της Σεν υποστηρίζει πως ο θρύλος της Νιούκαστλ, Άλαν Σίρερ, έχει ήδη αποδεχτεί τη συμμετοχή του στο project, ενώ υπάρχουν προχωρημένες επαφές με την πλευρά του Κριστιάνο Ρονάλντο...

Επιμένουν μάλιστα ότι είναι οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι για τις μετοχές της ομάδας, όντας πεπεισμένοι ότι ο μεγιστάνας της Sports Direct θα δεχτεί τη συμφωνία σε αυτή την τιμή, έστω κι αν ο ίδιος επιθυμούσε να εισπράξει 350 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει. "Είναι απελπισμένος, εμείς όχι. Αυτή είναι η διαφορά. Δεν πιστεύουμε ότι ο Μάικ Άσλεϊ αξίζει να λάβει περισσότερα χρήματα από αυτά που του προσφέρουμε", είναι αυτό που διαρρέει η πλευρά της Εβανζελίν Σεν.

Οι δικηγόροι του Άσλεϊ διαπραγματεύονται με την Bellagraph Nova, εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, και η οποία ισχυρίζεται ότι παρείχε ήδη τις αποδείξεις πως διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσει το deal. Η Σεν και τα ξαδέρφια Λο παρουσιάζουν έσοδα 10 δισ. ευρώ και υπόσχονται να "συνεισφέρουμε μαζικά στην ανάπτυξη του συλλόγου".

Στη Σιγκαπούρη, η Σεν φιλοξένησε το φόρουμ του Obama Foundation Young Leaders και τη φιλανθρωπική του δημοπρασία. Η Καναδή επιχειρηματίας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Μπαράκ Ομπάμα, σε σημείο ώστε να δωρίσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ένα εκπληκτικό κόσμημα δημοπρασίας αξίας 30.000 ευρώ, για να το δώσει στη σύζυγό του Μισέλ.

Η Καναδή επιχειρηματίας, Εβανζελίν Σεν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Η Καναδή επιχειρηματίας, Εβανζελίν Σεν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. CREDIT: BELLAGRAPH NOVA GROUP

Η ομάδα εργασίας της Σεν έχει επίσης πολιτικές διασυνδέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Νέλσον Λο να προεδρεύει σε μια ασιατική οικονομική σύνοδο κορυφής στη Νότια Κορέα μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον το 2017. Η δραστηριότητα τους είναι γνωστή στις αρχές στο Νησί και μπορεί να διευκολύνει τις εξελίξεις για την αγορά της Νιούκαστλ. Αυτό είναι το πιθανό σενάριο. Το απίθανο περιλαμβάνει την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK