Η φιλοδοξία του Καρέρα για τους Μαχαίρα, Λάτσι και Ραντόνια

Εν μέσω αγωνιστικής περιόδου με υψηλές προσδοκίες για πιο ανταγωνιστική παρουσία στο εγχώριο πρωτάθλημα και αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, δείχνει πραγματική επιθυμία να εμφανίσει στο προσκήνιο τους 3 νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες της ομάδας.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στους 'Ζωσιμάδες' | Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
Ο Θεοδόσης Μαχαίρας της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στους 'Ζωσιμάδες' | Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Είναι για την ΑΕΚ η τρέχουσα σεζόν αυτή με το πληρέστερο ρόστερ της 3ης εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη στη διοικητική ηγεσία της; Ναι, είναι! Τρύπες δεν βρίσκεις εύκολα, ποσοτικά υπάρχουν λύσεις για όλες τις περιπτώσεις ή τυχόν αναποδιές (σαν και αυτές που τώρα η ομάδα βιώνει), ενώ η ποιότητα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χρόνος επιβραβεύει τις ομάδες που προβαίνουν σε σωστή ανάγνωση των αναγκών τους και ψαγμένο σκάουτινγκ.

Από την άλλη, βέβαια, η πληθώρα επιλογών βάζει εμπόδια στην επιχείρηση προώθησης και αξιοποίησης των projects που έπονται τις βαθμοθηρίας, της ανάγκης για την κατάκτηση τίτλων και της επιθυμίας για αξιοπρεπή ευρωπαϊκή πορεία. Είναι κι αυτή μία υπόθεση εργασίας, που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, επιχειρεί να εξελίξει σε αυτονόητη διαδικασία. Δεν θα είναι και τόσο εύκολο, όμως ήδη η πορεία δείχνει μια ειλικρινή προσπάθεια προοδευτικής μεταστροφής.

Οι 3 νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που καλούνται να βρουν το μονοπάτι της καθιέρωσης και εδραίωσης ενόσω η ομάδα ταξιδεύει (όπως λέει και δείχνει ότι θέλει να κάνει) σε πορεία πρωταθλητισμού και ευρωπαϊκής αναβάθμισης καλούνται να δείξουν ετοιμότητα. Οι ευκαιρίες σίγουρα δε θα είναι πάρα πολλές, προφανώς όχι και ίσες για όλους, όμως υπάρχει ένα υπέρ τους αβαντάζ: ο Μάσιμο Καρέρα δεν ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που δεν βλέπουν τους μικρούς. Αντιθέτως, απονέμει δικαιοσύνη όταν αυτοί τον πείθουν ότι αξίζουν να τους δοθεί ρόλος ουσίας και όχι... αγωνιστικά ψίχουλα στα τελειώματα αγώνων που έχουν κριθεί ήδη.

Θεοδόσης Μαχαίρας - Πιο μπροστά απ' όλους

Ο 20χρονος εξτρέμ, τον οποίο ο Καρέρα ξεχώρισε κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού διπλού, όταν σε διαδοχικές φάσεις εξέθεσε αρχικά τον Μιχάλη Μπακάκη και ακολούθως τον Παουλίνιο, μετρά ήδη 4 συμμετοχές, οι δύο εκ των οποίων στο αρχικό σχήμα. Ο προπονητής τού ζητά να παίζει πιο απλά, καθώς δεν έχει αποκτήσει ακόμα την εμπειρία και τη γνώση για το πότε και πώς πρέπει να εκμεταλλεύεται τις τεχνικές δεξιότητές του και αντιστοίχως να τις χαλιναγωγεί για χάρη της ομαδικότητας και του κοινού οφέλους. Θεωρείται πλέον μέλος του βασικού κορμού και είναι το πλέον πιθανό ενδεχόμενο να 'γράψει' +20 συμμετοχές έως το τέλος της σεζόν.

Ζίγκα Λάτσι - Άτυχος σε σημείο κλειδί

Ο Ζίγκα Λάτσι της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Ο Ζίγκα Λάτσι της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Ομοίως με τον Μαχαίρα, το φιλόδοξο σχέδιο για τον 18χρονο Σλοβένο κεντρικό αμυντικό προέβλεπε μια σεζόν με +20 παιχνίδια. Τουλάχιστον αυτό είχαν αρχικά συζητήσει και αποφασίσει ο προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή. Ωστόσο, στην πορεία η ΑΕΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και με την επιτυχία αυτή γεννήθηκε η ανάγκη για την προσθήκη επιπλέον ενός έμπειρου στόπερ, ο οποίος βρέθηκε στο πρόσωπο του Ρουμάνου Ιονούτς Νεντελτσιάρου. Πέραν αυτού, ο Λάτσι στάθηκε άτυχος με τη (δεύτερη) αναβολή του τελικού κυπέλλου, καθώς είχε αποφασιστεί από τον Καρέρα να ξεκινήσει βασικός. Στη συνέχεια τραυματίστηκε και όταν επανήλθε, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος -λόγω της απουσίας του από τις προπονήσεις- για να πάρει στα πόδια του τόσο δύσκολο ματς. Στην πορεία είχε νέο παρόμοιο ζήτημα και τώρα τελευταία είναι ξανά διαθέσιμος. Αλλά και αρκετά πίσω πλέον στην ιεραρχία.

Βεντάντ Ραντόνια - Η απόφαση κι η κακιά στιγμή

Ο Βεντάντ Ραντόνια τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του με την ΑΕΚ
Ο Βένταντ Ραντόνια τη στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου του με την ΑΕΚ INTIME SPORTS/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν ο 19χρονος Βόσνιος δεξιός μπακ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, ο Καρέρα δεν είχε εικόνα για το προφίλ του, γι' αυτό και ήθελε πρώτα να τον δει στις προπονήσεις, προτού αποφανθεί για το αν πρέπει να παραχωρηθεί με δανεισμό, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο. Με αυτά που είδε ωστόσο, πείστηκε ότι πρέπει να τον κρατήσει στην πρώτη ομάδα και να δουλέψει μαζί του. Μάλιστα, ο Ραντόνια (λόγω και των πολλών απουσιών στη συγκεκριμένη θέση) ήταν σοβαρός υποψήφιος να ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στην τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι τραυματίστηκε στον αστράγαλο κι έκτοτε παραμένει εκτός προπονήσεων. Αναμένεται ωστόσο να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα και σίγουρα θα τον δούμε να παίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK