Η φετινή Football League είναι η 'παλιά ορθόδοξη' Β' Εθνική

Ντέρμπι γειτονιών, θεατές σε ταράτσες, ήρωες της διπλανής πόρτας και ποδόσφαιρο μιας άλλης, ρομαντικής εποχής. Η νέα Football League είναι η κατηγορία που οφείλεις να σέβεσαι για τη διαχρονικότητά της.

Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του Αιγάλεω στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό
Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του Αιγάλεω στην πρόσφατη αναμέτρηση με τον Ιωνικό EUROKINISSI SPORTS

Πάμε λίγο: Ιωνικός, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Αιγάλεω, Βέροια, Διαγόρας, Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου. Football League, ή αλλιώς το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Ας το πάμε από την αρχή. Η εφετινή Football League δεν είναι η περσινή Football League, αλλά η Γ' Εθνική και η εφετινή Γ' Εθνική δεν είναι η περσινή Γ' Εθνική, αλλά κάτι σαν τέταρτη κατηγορία. Με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, όσοι ανέβηκαν από την τρίτη κατηγορία... παρέμειναν σε αυτή. Δες για παράδειγμα τον ΟΦΙ. Πέρυσι πήρε την πρωτιά στον όμιλό του στη Γ' Εθνική (που είχε κρητικές ομάδες, αλλά και Ιωνικός-Προοδευτική σε ό,τι πιο καλτ έχει 'βγάλει' το ελληνικό ποδόσφαιρο), αλλά εφέτος παίζει στη Football League. Δηλαδή, σαν να μην ανέβηκε ποτέ.

Η Super League 2 που ήρθε να μπει σαν 'σφήνα' και επί της ουσίας είναι η δεύτερη κατηγορία, δεν εκπέμπει την αίγλη, το ρομαντισμό, την παρελθοντολαγνεία και όλη την καλτίλα μαζεμένη. Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου, Το ΝΤΕΡΜΠΙ. Ιωνικός-Αιγάλεω, σαν rewind της παλιάς Α' Εθνικής.

Και η Καλαμάτα εκεί, ενωμένη δυνατή για άνοδο. Μαζί και ο ΟΦΙεράπετρας, που πέρυσι λίγο έλειψε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και έχει προπονητή τον Γιάννη Μάγγο, που ήθελε στην ΑΕΛ ο Κούγιας.

Ψάχνετε κι άλλο; Την περασμένη Κυριακή, διεξήχθη η 7η αγωνιστική και από τα ματς ξεχώρισε η νίκη-ανατροπή της ομάδας της Ιεράπετρας επί της Καβάλας. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, έφερε την εξής τρομερή κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα. Από την 1η έως και την 8η θέση οι ομάδες έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΙ είναι πρώτος με 14 βαθμούς και η Καλαμάτα 8η με 10!

Δηλαδή:

1. ΟΦΙ 14

2. Τρίκαλα 13

3. Ιωνικός 13

4. Ολυμπιακός Βόλου 12

5. Καβάλα 11

6. Βέροια 11

7. Διαγόρας 10

8. Καλαμάτα 10

9. Αιγάλεω 8

10. Ασπρόπυργος 7

11. Θεσπρωτός 7

12. Τριγλία 6

13. Νίκη Βόλου 5

14. Ιαλυσός 5

Δείτε Premier League εσείς!

Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK