Η φυλακή δεν σβήνει τη φρίκη από τη μνήμη της αδερφής του Σάλα

Η αστυνομία εντόπισε τους ενόχους και το δικαστήριο του Swindon τους έστειλε στη φυλακή. Όμως η Ρομίνα Σάλα είναι καταδικασμένη να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με εικόνες φρίκης στο μυαλό της.

Romina Sala, the sister Argentine soccer player Emiliano Sala, cries at the end of her brother's wake in Progreso, Argentina, Saturday, Feb. 16, 2019. The Argentina-born forward died in an airplane crash in the English Channel last month when flying from Nantes in France to start his new career with English Premier League club Cardiff. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
H Ρομίνα Σάλα, αδερφή του Εμιλιάνο, συντετριμμένη στην κηδεία του Αργεντίνου επιθετικού, που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα όταν το αεροσκάφος που τον μετέφερε από την Ναντ στο Κάρντιφ κατέπεσε στην θάλασσα της Μάγχης στις 21/01/2019. (AP PHOTO/NATACHA PISARENKO)

Η ιστορία του Εμιλιάνο Σάλα συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Έχοντας υπογράψει την μεταγραφή του από τη Ναντ στην Κάρντιφ, την ακριβότερη στην ιστορία της ουαλικής ομάδας, ο Αργεντίνος έχασε την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα. Το αεροσκάφος που τον μετέφερε στον προορισμό του έπεσε στη θάλασσα της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου και η σορός του εντοπίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

This still made from video provided by the Air Accidents Investigation Branch shows the Piper Malibu aircraft N264DB which crashed into the Channel on Jan. 21, 2019 killing footballer Emiliano Sala. Air accident investigators say on Monday, Feb. 25, 2019 that the plane carrying soccer player Emiliano Sala was not licensed for commercial use by authorities. But in the initial crash report investigators are yet to determine whether it could be classified a private flight if costs were being shared, so commercial flight regulations were not applicable.
Φωτογραφία από video που έδωσε στην δημοσιότητα η ΑΑΙΒ (Air Accidents Investigation Branch) που δείχνει το αεροπλάνο τύπου Piper Malibu N264DB, το οποίο συνετρίβη στην Μάγχη στις 21/01/2019. Στην πτήση επέβαιναν ο πιλότος του αεροσκάφους και ο Εμιλιάνο Σάλα. AP

Το σοκ της είδησης του χαμού του Σάλα διαδέχθηκε ένα ακόμη, λίγες μέρες αργότερα. Φωτογραφίες από το άψυχο σώμα του Αργεντίνου διέρρευσαν στο διαδίκτυο, προκαλώντρας σάλο. Μετά από έρευνα οι ένοχοι εντοπίστηκαν και ήδη βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Η 49χρονη Sherry Bray, διευθύντριας της εταιρίας Camera Security Services Limited και ο 62χρονος υπάλληλος της Christopher Ashford, είχαν παράνομα στην κατοχή τους υλικό από τη διαδικασία της νεκροτομής στον άτυχο παίκτη στο νεκροτομείο του Μπόρνμουθ. Η Bray τράβηξε μια φωτογραφία από το video της ιατροδικαστικής διαδικασίας και την έστειλε στην κόρη της μέσω του Facebook Messenger.

This still made from video provided by the Air Accidents Investigation Branch showing the wreckage of the plane which crashed into the Channel on Jan. 21, 2019 killing footballer Emiliano Sala. Air accident investigators say on Monday, Feb. 25, 2019 that the plane carrying soccer player Emiliano Sala was not licensed for commercial use by authorities. But in the initial crash report investigators are yet to determine whether it could be classified a private flight if costs were being shared, so commercial flight regulations were not applicable.
Φωτογραφία από το video που έδωσε στην δημοσιότητα η ΑΑΙΒ (Air Accidents Investigation Branch) με τα συντρίμμια του αεροπλάνου που έπεσε στη Μάγχη και στο οποίο εντοπίστηκε η σορός του Εμιλιάνο Σάλα. Σύμφωνα με τις αρχές, το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για εμπορικές πτήσεις. AP

Η φωτογραφία διέρρευσε στα social media, Bray και Ashford επιχείρησαν να διαγράψουν το σχετικό υλικό από τα κινητά τους αλλά τα ίχνη που άφησαν εντοπίστηκαν κατόπιν ερευνών και τους φέρνουν αντιμέτωπους με τις συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης τους. Η Bray καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση από το δικαστήριο του Swindon, ενώ ο Ashford θα μείνει μέσα για 5 μήνες.

"Είδα τις φωτογραφίες του Εμιλιάνο στο instagram και δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι τόσο διεστραμμένοι και κακοί που θα έκαναν ακόμη και κάτι τέτοιο. Πήρε τηλέφωνο τον ατζέντη του Εμιλιάνο και του είπα τι συμβαίνει στο διαδίκτυο. Ενημέρωσα τον αδερφό μας, Ντάριο, που δεν ήθελε να δει τις φωτογραφίες. Προσπάθησαν να κρατήσω τις εικόνες αυτές μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ήθελα να δει η μητέρα μου αυτές τις τρομακτικές φωτογραφίες. Ήμουν λυπημένη αφού υπήρχαν ακόμη και άνθρωποι που αστειεύονταν με κάτι τέτοιο. Δεν θα διαγράψω ποτέ αυτές τις εικόνες από το κεφάλι μου. Είναι δύσκολο για εμένα να ζω με αυτό", δήλωσε η αδερφή του Εμιλιάνο Σάλα.

Προφανώς και η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της, εντοπίζοντας τους ενόχους των φωτογραφιών που διέρρευσαν με την σορό του Εμιλιάνο Σάλα. Με βάση τους νόμους, το δικαστήριο έστειλε τους ανθρώπους αυτούς στη φυλακή. Ακόμη κι αν έμεναν στη 'στενή' για περισσότερο διάστημα από το προβλεπόμενο, μικρή σημασία θα είχε την Ρομίνα Σάλα. Που είναι καταδικασμένη να ζει για πάντα με αυτές τις εικόνες στο μυαλό της.

FILE - In this Wednesday, Jan. 30, 2019, file photo, a Nantes soccer team supporters stops by a poster of Argentinian player Emiliano Sala and reading "Let's keep hope" outside La Beaujoire stadium before the French soccer League One match Nantes against Saint-Etienne, in Nantes, western France. On Sunday, Feb. 3, 2019, the man leading a private search for the missing plane carrying Argentine soccer player Emiliano Sala says the wreckage has been found. (AP Photo/Thibault Camus, File)
Οι φίλοι της Ναντ αφήνουν λουλούδια και κεριά μπροστά από ένα πόστερ του Εμιλιάνο Σάλα, έξω από το στάδιο 'Beaujoire'. (AP PHOTO/THIBAULT CAMUS, FILE)

Πού θα βρίσκεται σε 5 χρόνια ο Άνσου Φάτι;; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK