Η Γαλλία δεν έχει Ζιντάν, έχει όμως Γκριεζμάν

Μετά από 12 χρόνια οι "τρικολόρ" του Ντιντιέ Ντεσάμπ επέστρεψαν σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου χάρη στα χτυπήματα του ηγέτη τους. Του Αντουάν Γκριεζμάν!

France's Raphael Varane, left, celebrate with teammates after scoring his side's first goal during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
France's Raphael Varane, left, celebrate with teammates after scoring his side's first goal during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Σούπερ ταλέντο ο Εμπαμπέ, παντού και πάντα ο Καντέ, φύλακας-άγγελος ο Γιορίς. Χωρίς όμως ηγέτη για τα μεγάλα παιχνίδια η Γαλλία δεν θα έφτανε στους τέσσερις του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2006.

Σ' αυτή την ομάδα που έχει φτιάξει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και βρίσκεται στο ζενίθ της πλέον ο ρόλος ανήκει στον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο οποίος δύο φορές κατηύθυνε την μπάλα εκεί που ακριβώς ήθελε ορίζοντας το "καθαρό και ξάστερο" 2-0 επί της μαχητικής αλλά ακίνδυνης (χωρίς τον Καβάνι) Ουρουγουάης.

Την πρώτη στο 40', όταν εκτέλεσε το φάουλ για την κεφαλιά του Βαράν. Και τη δεύτερη στο 61', όταν το δικό του σουτ μπέρδεψε τον Μουσλέρα και τον ανάγκασε σε γκάφα ολκής.

Η ορθολογική και αποτελεσματική Γαλλία είχε από νωρίς αυτό που ήθελε στον πρώτο προημιτελικό και δεν κινδύνευσε να της το αρπάξουν. Το πόσο φάνηκε η απουσία του Καβάνι δεν περιγράφεται. Ο Σουάρες έχασε το alter ego του, αφού ο Στουάνι όχι μόνο δεν είναι της ίδιας αξίας-ποιότητας, όχι μόνο ήταν κακός και μοιραίος, αλλά δεν ταιριάζει μαζί του.

Πώς μετά η "σελέστε" να διεκδικήσει κάτι περισσότερο; Όσο μαχητική κι αν ήταν στο τελευταίο ημίωρο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK