Η Γιουνάιτεντ ψάχνει φιλάθλους που... φωνάζουν

Απίστευτο κι όμως... αγγλικό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποιεί... κάλεσμα προς κάθε φίλαθλο που φωνάζει και τραγουδάει στο γήπεδο, ώστε να δημιουργήσει πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο συνήθως ήσυχο "Ολντ Τράφορντ".

Η Γιουνάιτεντ ψάχνει φιλάθλους που... φωνάζουν

Μία τέτοια προσπάθεια είχε αρχίσει από τον περσινό Απρίλιο, όταν ο σύλλογος είχε προσλάβει ακόμα και έναν μηχανικό ακουστικής για να μετρήσει τα ντεσιμπέλ που παράγονται στο γήπεδο. Ο υπάλληλος παρευρέθηκε σε αγώνα της Λίβερπουλ τον Ιανουάριο και μέτρησε τα επίπεδα θορύβου, προτού παρουσιάσει τα ευρήματά του στους διοικούντες τους "κόκκινους διαβόλους".

Οι άνθρωποι της ομάδας ενήργησαν κατόπιν παραπόνων από φιλάθλους της Στρέτφορντ Εντ, που ανησυχούσαν ότι ο ήχος τους δεν έφτανε πουθενά αλλού στο γήπεδο και μάλιστα οι φίλαθλοι της εν λόγω εξέδρας πραγματοποίησαν ολόκληρη καμπάνια για να κινητοποιήσουν τα στελέχη της Γιουνάιτεντ. "Η ατμόσφαιρα στα εντός έδρας παιχνίδια θυμίζει βιβλιοθήκη και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό", δήλωσε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας "Stretty News", Ντέιλ Ο' Ντόνελ.

Τα σχέδια, όμως, αναβλήθηκαν λόγω της... Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, στο κάτω διάζωμα της ανατολικής εξέδρας, συγκεντρώνονταν οι πιο παθιασμένοι φίλαθλοι των "κόκκινων διαβόλων", ωστόσο αυτές οι θέσεις προορίζονταν συχνά για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Η Γιουνάιτεντ μετατόπισε τους τελευταίους στο 3ο διάζωμα της εξέδρας "Σερ Άλεξ Φέργκιουσον", αλλά ο διαβόητος πανηγυρισμός "Πόζναν" των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι (γυρισμένη πλάτη και χοροπηδητό), που υιοθετήθηκε από αγώνα των "πολιτών" κόντρα στη Λεχ Πόζναν και που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα, δημιούργησε κινδύνους, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι να επιστρέψουν στις αρχικές θέσεις τους.

Η αναφορά της αστυνομίας του Μάντσεστερ κάνει λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της εξέδρας λόγω της ταλάντωσης, με συνέπεια να απαγορευτεί οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι στο "Ολντ Τράφορντ" (ανεξαρτήτου αντιπάλου) να τοποθετούνται στο άνω διάζωμα.

Μετά από συνάντηση ενώσεων φιλάθλων και στελεχών συλλόγων την προηγούμενη εβδομάδα, αναβιώσε τα πλάνα σχηματισμού πιο... ένθερμης εξέδρας στο γήπεδο των πρωταθλητών Αγγλίας. Οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ, μάλιστα, στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί ακόμα και από τον άλλοτε αρχηγό του συλλόγου, Ρόι Κιν, για την ηπιότητά τους. "Εκτός έδρας, οι φίλαθλοι μας είναι φανταστικοί. Θα τους έλεγα σκληροπυρηνικούς φιλάθλους. Αλλά στην έδρα μας, με μερικά ποτά και ίσως κάποια σάντουιτς με γαρίδα και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στο γήπεδο", είχε πει ο Ιρλανδός μέσος.

Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ πραγματοποιούν προσπάθεια για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση, αρχής γενομένης από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Σύμφωνα με τη "Manchester Evening News", οι Βάσκοι φίλαθλοι δεν θα καθίσουν στην ανατολική εξέδρα, όπου θα επιστρέψουν οι γηπεδούχοι φίλαθλοι που θέλουν να κάνουν... φασαρία.

Ο σύλλογος ενθαρρύνει τους φιλάθλους να φέρουν μαζί τους σημαιές και πανό σε αυτήν τη θύρα και να φτάσουν στο γήπεδο με πορεία ανάλογη με αυτές των αγώνων κυπέλλου Αγγλίας της περσινής σεζόν.

Στην κερκίδα αυτή, η οποία έχει χωρητικότητα 1.400 ατόμων, θα μπορούν να καθίσουν και κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας σε άλλα σημεία του γηπέδου. Εάν το επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους και σε περίπτωση που το εισιτήριό τους βρίσκεται σε ακριβότερη θέση, η Γιουνάιτεντ ενημέρωσε ότι θα τους διαθέσει τη χρηματική διαφορά, ενώ εάν είχαν πληρώσει λιγότερο για την κανονική θέση, ο σύλλογος δεν θα χρεώσει τη διαφορά.

Εάν οι 1.400 θέσεις δεν καταληφθούν από κατόχους διαρκείας, σειρά παίρνουν τα μέλη του συλλόγου που θα δηλώσουν ενδιαφέρον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK