Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 'σκοτώνει' μισή ντουζίνα παίκτες για τα μάτια του Σάντσο

Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει στόχο το πρωτάθλημα, πρέπει να πάρει τον Σάντσο. Αν θέλει τον Σάντσο πρέπει να βρει τα λεφτά. Για να βρει τα μισά, πουλάει μισή ντουζίνα παίκτες. Και έχει διορία μόλις ένα μήνα.

Σάντσες και Σμόλινγκ πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Τότεναμ στο Wembley, στις 21 Απριλίου 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Σάντσες και Σμόλινγκ πανηγυρίζουν ένα γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Τότεναμ στο Wembley, στις 21 Απριλίου 2018. AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Στο πρόσωπο του Τζέιντον Σάντσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει έναν παίκτη που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες της να διεκδικήσει τον τίτλο της Premier League τη νέα σεζόν. Η αλήθεια είναι πως μια επιθετική γραμμή που θα περιλαμβάνει τον 20χρονο κυνηγό της Ντόρτμουντ και τους Ράσφορντ, Τζέιμς, Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ, με τον Φερνάντες σε επιτελικό ρόλο, μοιάζει ικανή για σπουδαία πράγματα.

Ωστόσο η απόκτηση ενός διεθνή ποδοσφαιριστή με 20 γκολ και 20 ασίστ σε 44 συμμετοχές την φετινή σεζόν δεν είναι απλή υπόθεση, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος μιας τέτοιας μεταγραφής. Η ρήτρα του Σάντσο στη Ντόρτμουντ είναι 120 εκατ. ευρώ. Ελέω κορονοϊού οι Βεστφαλοί θα συζητούσαν για κάτι λιγότερο, αλλά σίγουρα όχι κάτω από 100 εκατ. ευρώ. Ακόμη και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα λεφτά δεν είναι λίγα. Ούτε και υπάρχουν διαθέσιμα στα ταμεία της. Έτσι οι 'κόκκινοι διάβολοι' στοχεύουν στην πώληση μισής ντουζίνας παικτών, προκειμένου να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσό, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά του Σάντσο.

Στη λίστα των υπό παραχώρηση είναι οι Αλέξις Σάντσες, Μάρκος Ρόχο, Φιλ Τζόουνς, Κρις Σμόλινγκ, Τζέσι Λίνγκαρντ και Ντιόγο Νταλότ. Ο Σάντσες αγωνίστηκε φέτος στην Ίντερ με τη μορφή δανεισμού, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει. Μέχρι στιγμής έχει 900 λεπτά συμμετοχής με 2 γκολ και 6 ασίστ. Το συμβόλαιο του στην Γιουνάιτεντ ολοκληρώνεται το 2022 και στα 31 του χρόνια η χρηματιστηριακή του αξία είναι καθοδική, αν και συναντάται στα 16 εκατ. ευρώ.

Ο Σμόλινγκ ανήκει στην ίδια κατηγορία, ωστόσο η δική του παρουσία στη Ρόμα είναι αρκετά καλή, με 32 συνολικά συμμετοχές και 2820 αγωνιστικά λεπτά. Η αξία του 30χρονου στόπερ εκτιμάται επίσης στα 16 εκατ. ευρώ. Ο Τζέσι Λίνγκαρντ χρησιμοποιήθηκε από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σε 36 περιπτώσεις, ωστόσο τις περισσότερες φορές ήρθε από τον πάγκο. Ο Νορβηγός τεχνικός δεν τον έχει ψηλά στα πλάνα του και στα 28 του χρόνια, ο διεθνής μεσοεπιθετικός είναι προς πώληση. Στα 17,5 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία.

Ο Ντιόγο Νταλότ δεν έπιασε στην Γιουνάιτεντ. Φέτος έχει καταγράψει μόλις 577 αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο ο Πορτογάλος δεξιός μπακ είναι μόλις στα 21 του χρόνια και θα μπορούσε να απασχολήσει αρκετούς συλλόγους. Η δική του αξία είναι στα 18 εκατ. ευρώ. Η κλεψύδρα στο Old Trafford έχει αδειάσει και για τον Φιλ Τζόουνς. Στόπερ παλαιάς κοπής, δεν υπολογίζεται από τον Σόλσκιερ όπως μαρτυρούν και τα μόλις 562 λεπτά που τον έχει χρησιμοποιήσει φέτος. Έχει συμβόλαιο ως το 2023 και η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο Μάρκο Ρόχο δεδομένα θα αποχωρήσει από τους 'κόκκινους διαβόλους' την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Το project του Αργεντίνου διεθνή αμυντικού ουδέποτε δικαιώθηκε, καθώς αντιμετώπισε και πολλά προβλήματα τραυματισμού στη διάρκεια της θητείας του στο Old Trafford. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και αξία του είναι πλέον στα 8 εκατ. ευρώ.

Στην Γιουνάιτεντ αντιλαμβάνονται πως το εγχείρημα είναι δύσκολο. Δεν είναι απλό να πουλήσουν και τους έξι παίκτες, πολύ περισσότερο να πάρουν τα χρήματα της σημερινής τους αξίας, από τη στιγμή που οι όποιοι υποψήφιοι αγοραστές ξέρουν πως θέλει να τους... ξεφορτωθεί. Οι 'κόκκινοι διάβολοι' έχουν θέσει ως στόχο να εξοικονομήσουν ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ από την πώληση των Σάντσες, Σμόλινγκ, Λίνγκαρντ, Νταλότ, Τζόουνς και Ρόχο. Χρήματα που αντιστοιχούν περίπου στα μισά από αυτά που θα απαιτηθούν για την απόκτηση του Σάντσο.

Από την πλευρά της, η Ντόρτμουντ πουλάει μεν αλλά με τους δικούς της όρους, που δεν αφορούν μόνο το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής. Οι Βεστφαλοί φέρονται να έχουν ειδοποιήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως οι συζητήσεις για την απόκτηση του Σάντσο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου... Κάτι που σημαίνει πως αντίπαλος της αγγλικής ομάδας είναι και ο χρόνος, αφού σε ένα μήνα θα πρέπει και να έχει πουλήσει μισή ντουζίνα παίκτες και να συμφωνήσει με την Ντόρτμουντ.

Αν υπάρχει plan b; Υπάρχει, αν και δεν ενθουσιάζει το ίδιο τους φίλους της. Είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ της Μπαρτσελόνα. Όχι πως ο Γάλλος υστερεί σε ταλέντο και ποιότητα, όμως σίγουρα δεν διαθέτει τη νοοτροπία και το work ethic του Σάντσο. Και για την αξίωση της Γιουνάιτεντ ως διεκδικήτρια του τίτλου την επόμενη σεζόν, απαιτούνται μεταγραφές που μοιάζουν κερδισμένα δελτία και όχι στοιχήματα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK