Η Γιουβέντους δεν έδειξε τον παραμικρό οίκτο στην Μίλαν!

Με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημιχρονο μέσα σε 20 μόλις λεπτά, η Γιουβέντους διέσυρε με 4-0 την Μίλαν και αγκαλιάζει το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ της επί εποχής Μάσιμο Αλέγκρι!

Juventus players celebrate their side's 4th goal, during the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Juventus players celebrate their side's 4th goal, during the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Εάν αυτό δεν λέγεται απόλυτη κυριαρχία, τότε τι λέγεται; Η Μίλαν έφτασε στον φετινό τελικό του Coppa Italia χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ και με πίστη για το πρώτο της Κύπελλο μετά το 2003 και πρώτο σημαντικό τρόπαιο ύστερα από το πρωτάθλημα του 2011 όμως έπεσε πάνω σε μία μηχανή κατάκτησης τροπαίων.

Όπου μηχανή, βάλε το όνομα Γιουβέντους, με την ομάδα που έχει σαρώσει τους εγχώριους τίτλους στην Ιταλία από το 2011 και μετά να δίνει ένα πολύ σκληρό μάθημα στους "ροσονέρι".

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ και όλοι ανέμεναν ένα συναρπαστικό δεύτερο μέρος (υπήρχε άλλωστε και το παράδειγμα του μεταξύ τους τελικού του 2016 που είχε κριθεί από γκολ του Μοράτα στην παράταση), όμως η "βέκια σινιόρα" ήταν αποφασισμένη να φτάσει σε έναν ιστορικό θρίαμβο και τα κατάφερε.

Juventus' Medhi Benatia celebrates after scoring his side's third goal during the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Juventus' Medhi Benatia celebrates after scoring his side's third goal during the Italian Cup final soccer match between Juventus and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Με δύο γκολ του Μπενατιά, ένα του Ντόουγκλας Κόστα και ένα αυτογκόλ του Κάλινιτς ισοπέδωσε την Μίλαν από το 56ο μέχρι το 76ο λεπτό (μοιραίος ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στη φάση του 2ου και του 3ου γκολ!), με το 4-0 να μένει μέχρι το φινάλε και να σφραγίζει το 13ο Κύπελλο Ιταλίας για λογαριασμό των "μπιανκονέρι".

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν έχει χάσει ούτε έναν από τους μεγάλους εγχώριους τίτλους που έχει διεκδικήσει από το καλοκαίρι του 2014 που πήγε στην Γιουβέντους και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει σε λίγες ημέρες και το τέταρτο διαδοχικό νταμπλ, που συνιστά φυσικά αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK