Η Γιουβέντους θα πληρώνει 32χρονο για την Κ23 και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος

Πώς και γιατί επιτρέπεται στη δεύτερη ομάδα τη Γιουβέντους να κάνει μεταγραφές 'υπερήλικων' ποδοσφαιριστών;

Ο Αντρέα Μπιγκέντι κατά την παρουσίασή του από τη Γιουβέντους
Ο Αντρέα Μπιγκέντι κατά την παρουσίασή του από τη Γιουβέντους TWITTER.COM/JUVENTUSFCYOUTH

Η Serie C, η τρίτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, αποτελείται από 60 ομάδες χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια. Μεταξύ αυτών η Γιουβέντους Κ23, η δεύτερη εκπρόσωπος του φημισμένου κλαμπ από το Τορίνο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας, στο οποίο από του χρόνου θα είναι προπονητής ο Λαμπέρτο Τζάουλι, παλαίμαχος επιτελικός χα με συμμετοχές σε Μπολόνια, Παλέρμο και Σαμπντόρια. Ήταν η λύση που κρίθηκε ιδανική, ως επικεφαλής του τεχνικού τιμ της Primavera, ύστερα από την απόφαση της προαγωγής του Αντρέα Πίρλο στην ανδρική ομάδα.

Πέρυσι η Γιουβέντους Κ23 έφτασε ως τον τέταρτο γύρο των πλέι οφ ανόδου, αλλά η πορεία της διακόπηκε στο παιχνίδι με την Καραρέζε χωρίς να ηττηθεί (2-2), διότι στην κανονική διάρκεια τερμάτισε χαμηλότερα στην κατάταξη. Στη νέα χρονιά σκοπεύει να κυνηγήσει εκ νέου τον προβιβασμό στη Serie B. Με παιδιά από την ακαδημία, ως επί το πλείστον, αλλά και στοχευμένες προσθήκες από έτερες ομάδες, της γείτονας ή μη.

Ο 32χρονος Αντρέα Μπιγκέντι ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Όχι δεν έχει γίνει λάθος στην ηλικία του. Ο αριθμός δεν γράφηκε ανάποδα από βιασύνη. Δεν είναι 23ων, αλλά 32 ετών το νέο μέρος της 'βέκια σινιόρα'! Ο επιθετικός με καταγωγή από το Μπρεντζόνε του Βένετο γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1987, 'σέρνει' πίσω του μια καριέρα 13 ετών, με τα 5 εξ αυτών στην Κρεμονέζε, και θα παίζει μπάλα με παιδιά που είναι τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερα του.

Ο φορ, που το 2019-20 σημείωσε 8 γκολ με τη Μόντσα (ανέβηκε ως πρωταθλήτρια), υπέγραψε και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα. Σαν όποιον άλλον νέο εντάσσεται στο ρόστερ.

Ο Μπριγκέντι δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα, ούτε κάποια παρατυπία από τους 'μπιανκονέρι' που εκμεταλλεύτηκαν ένα παραθυράκι του νόμου. Ο αρχηγός/αμυντικός Ραφαέλε Αλσιμπιάντε και ο γκολκίπερ Τίμοτι Νόκι έχουν εισέλθει στην τέταρτη 10ετία της ζωής τους, ενώ ο Ντάριο ντελ Φάμπρο έκλεισε τα 25 του τον περασμένο Μάρτιο. Γίνεται αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για ένα σύνολο αμιγώς με παίκτες που δεν έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους. Επιτρέπεται ωστόσο, για να μην πούμε πως είναι σχεδόν υποχρεωτική, η παρουσία ποδοσφαιριστών με εμπειρία από την κατηγορία, ειδάλλως δεν θα 'ναι ανταγωνιστική μια τέτοια ομάδα απέναντι σε βετεράνους των γηπέδων. Όπως φερ' ειπείν ο 35χρονος αρχισκόρερ της κατηγορίας Μίρκο Αντενούτσι με μακρά θητεία σε Τορίνο, Λιντς και ΣΠΑΛ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ερώτημα πάντα είναι τι ζητά ένα (οποιοδήποτε) κλαμπ από την Κ23 του: νίκες και επιτυχίες ή χρήσιμες εμπειρίες. Αν λάβουμε υπ' όψιν τη στρατηγική του Ανιέλι στην πρώτη ομάδα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιο συναίσθημα τρέφει την αδηφάγα πλεονεξία του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK