Η Γιουβέντους θα πουλήσει τον Kριστιάνο Ρονάλντο αρκεί να το πει ο ίδιος

Με τα οικονομικά της Γιουβέντους να είναι στο 'μη χείρον βέλτιστον', η μόνη σωτηρία είναι η πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αρκεί να ζητήσει να φύγει. Και τότε η 'γηραιά κυρία' δεν θα σταθεί εμπόδιο. Ας δούμε ποιοι θέλουν -και 'αντέχουν'- τον CR7.

Πληροφορίες θέλουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να 'χει αρχίσει να επεξεργάζεται στο μυαλό του, το ενδεχόμενο να φύγει από τη Γιουβέντους.
Πληροφορίες θέλουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να 'χει αρχίσει να επεξεργάζεται στο μυαλό του, το ενδεχόμενο να φύγει από τη Γιουβέντους. AP PHOTO/LASZLO BALOGH

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ξεπεράσει τα 100 γκολ, ως εκπρόσωπος της Πορτογαλίας. Ήταν στο 2-0 επί της Σουηδίας, για το UEFA Nations League. Έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που 'έπιασε' την 'κατοστάρα', ως διεθνής. Είχε ήδη 'πάρει' την πρώτη θέση των Ευρωπαίων σκόρερ με εθνικές, από τον Φέρεντς Πούσκας. Είχε βρεθεί και οκτώ γκολ μακριά από τον Αλί Νταεΐ, ο οποίος 'κάθεται' στην κορυφή των σκόρερ με εθνικές ομάδες, από το 2006.

Στο 7-0 των Πορτογάλων επί της Ανδόρας, το βράδυ της Τετάρτης 11/11, σε φιλική δοκιμασία -λέμε τώρα-, ο CR7 έκανε 102 τα γκολ του και πλησίασε ακόμα πιο κοντά στον Ιρανό, ενώ προερχόταν από μικροτραυματισμό στο γόνατο, είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19 και το Σάββατο 7/11 έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα στο ματς της Γιουβέντους με τη Λάτσιο. Μπήκε ως αλλαγή -του 20χρονου Πέδρο Νέτο που έκανε ντεμπούτο- στο ημίχρονο και διαμόρφωσε το 6-0, στο 85', αφού είχε χάσει μια, δυο ευκαιρίες.

Το Σάββατο 14/11 μπορεί να 'κόψει' περαιτέρω την απόσταση, στον αγώνα με τη Γαλλία, για το UEFA Nations League, στη Λισαβόνα. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη στην Κροατία. Κοντολογίς, σύντομα θα γίνει ο κορυφαίος σκόρερ εθνικών ομάδων, όλων των εποχών. Τι; Όχι; Γιατί; Τον βλέπεις να βάζει κάπου εδώ κοντά τελεία στην καριέρα του;

Ο 'Air Cristiano', o oποίος σύμφωνα με μετρήσεις και επιστημονική έρευνα έχει αποδειχθεί καλύτερος του 'Air Jordan' απασχολεί εντόνως την ευρωπαϊκή 'αγορά', με πληροφορίες από διάφορα έθνη θα αναφέρουν ότι τον θέλει η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το θέμα βέβαια, είναι τι θέλει αυτός -δεν θέλω να μου απατάσαι και να πιστεύεις ότι το πιο σημαντικό είναι τι θέλει η Γιουβέντους, που και οικονομικά προβλήματα να μην είχε, πάλι σε δεύτερη 'μοίρα' θα ήταν.

Αλλά δεν σου είπα πώς ξεκίνησαν όλα: 'από το τεράστιο οικονομικό ρίσκο της απόκτησης του Ρονάλντο', όπως σημειώνει το SB Nation.Κίνηση που έγινε με όραμα την κατάκτηση του UEFA Champions League, για πρώτη φορά μετά το 1996. Σε πρώτη φάση έβγαλαν εκατομμύρια από τις πωλήσεις της φανέλας και τις χορηγίες. Μετά πήραν και τη Serie A. Και έπειτα ήλθε ο Covid-19. Όλες οι λεπτομέρειες θα αναλυθούν σε άλλο κείμενο. Εδώ ας αρκεστούμε στο ότι βάσει των οικονομικών στοιχείων που δημοσίευσαν οι Ιταλοί, για το χρόνο που τελείωσε στις 30/6 του 2020, οι Bianconeri είχαν φέτος λειτουργικές απώλειες της τάξεως των 67.1 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το περυσινό.

Kατά το Game of the People, τα ιταλικά media είχαν αναφερθεί εδώ και καιρό στο θέμα που θα αντιμετωπίσει ο οργανισμός και την ανάγκη που υπήρχε να 'ξελαφρώσει' τους μισθούς, για να σωθούν όλοι. Έτσι εγκατέλειψαν την πόλη οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Μπλέιζ Ματουιντί -ήταν κάτι σαν 'εθελουσία', την οποία αρνήθηκε ο Σάμι Κεντίρα-, με το σύλλογο να 'χάνει' πολλά λεφτά, συγκριτικά με πόσα είχε δώσει για να τους πάρει και πόσα για να τους απελευθερώσει. Έγιναν και περικοπές μισθών και long story short, το αγωνιστικό μπάτζετ έφτασε από τα 327.7 εκατομμύρια στα 284.300.000 ευρώ και είχε ακόμα μέσα τον Ρονάλντο. Όχι γιατί δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν, αλλά επειδή ήταν η σανίδα σωτηρίας τους, ως κλασική αξία.

Πάντα βάσει των πληροφοριών που μετέδιδαν οι γείτονες, αν ρωτούσες τους διοικούντες της 'Γιούβε' που θα ήθελαν να στείλουν τον CR7, θα σου έλεγαν στην Premier League, από όπου θα έπαιρναν άνετα 70 εκατομμύρια. Έχε πρόχειρο ότι μετά τη μείωση, παίρνει 570.000 ευρώ την εβδομάδα (30 εκατομμύρια το χρόνο). Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος bianconero είναι ο Ματέις ντε Λιχτ και παίρνει 8 εκατομμύρια. Ο δημοσιογράφος του Fox America, Κρίστιαν Μάρτιν ήταν ο πρώτος που έγραψε ότι η Γιουνάιτεντ όντως, σκέφτεται πώς θα κάνει πραγματικότητα την επιστροφή του Ρονάλντο, όπως και ότι ο παίκτης επεξεργάζεται την πληροφορία, με τη 'γηραιά κυρία' να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο.

Έως τότε όλα αυτά ήταν ρεπορτάζ -με μια μικρή δόση εικασιών. Ο πρωταγωνιστής δεν είχε τοποθετηθεί.

Την Τρίτη 10/11 ο πρώην σταρ της Μίλαν και νυν αθλητικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο έγραψε στο Facebook “ποιος ξέρει τι ξημερώνει; Μπορεί να ξυπνήσει μια μέρα ο Ρονάλντο και να πει 'θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα'. Ποιος μπορεί να τον αγοράσει; Ο κύκλος είναι πολύ μικρός. Μέσα είναι η Παρί. Όλα έχουν να κάνουν με ευκαιρίες και συνθήκες”. Ακολούθησε ο κακός χαμός και άρθρα που θύμιζαν πόσο πολύ αγαπούν στη Ρεάλ τον Κιλιάν ΕμΜπαμπέ και πόσο φανταστικό θα ήταν να καλύψει αυτό το κενό ο Ρονάλντο, σε κίνηση που θα εξυπηρετούσε τρεις διαφορετικές ομάδες -για διαφορετικούς λόγους, μεν, αλλά θα εξυπηρετούσε.

Ο Τανκρέντι Παλμέρι της Tuttosport αποκάλυψε πως βάσει των πηγών του, η Γιουβέντους θα προτείνει ανταλλαγή στην Παρί και για τηνακρίβεια, τον Ρονάλντο για τον Νεϊμάρ.

Μετά το ματς με την Ανδόρα, το ESPN ενημέρωσε ότι 'ο superstar της παγκόσμιας σκηνής φέρεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο μετακόμισης -στο τέλος της σεζόν- και στην παρούσα φάση μελετά τις προοπτικές'. Όσο για τη Γιουβέντους, αρκέστηκε στο θα κάνει τα δέοντα, εφόσον ο superstar πει πως θέλει να πάει αλλού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK