Η γκάφα του Μανέ συνοδεύτηκε από ένα ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης

Την ημέρα που το ρεκόρ 4,3 εκατ. τηλεθεατών που κρατούσε από το ντέρμπι του Μάντσεστερ το 2012 πήγαινε περίπατο χάρη στο ντέρμπι του Merseyside, ο Σαντιό Μανέ υπέπεσε σε μια αθώα γκάφα που παρακολούθησαν ζωντανά 5,5 εκατ. ζευγάρια μάτια.

Στιγμιότυπο με τον Σαντιό Μανέ από την αναμέτρηση του Goodison Park, ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στις 21 Ιουνίου 2020. (Peter Powell/Pool via AP)
Στιγμιότυπο με τον Σαντιό Μανέ από την αναμέτρηση του Goodison Park, ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στις 21 Ιουνίου 2020. PETER POWELL/POOL VIA AP

Το ντέρμπι του Merseyside μπορεί να ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, ωστόσο σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης. Το 2012 ήταν 4,3 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν στο Sky Sports το ντέρμπι του Μάντσεστερ και την Σίτι να επικρατεί της Γιουνάιτεντ. Έκτοτε καμία αναμέτρηση δεν ξεπέρασε το συγκεκριμένο νούμερο τηλεθέασης, ωστόσο με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν εσχάτως, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η δράση επέστρεψε στα γήπεδα της Premier League, ωστόσο ελέω κορονοϊού αυτό συνέβη χωρίς την παρουσία θεατών. Στις συζητήσεις που έλαβαν μέρος για την επανεκκίνηση, αποφασίστηκε πως όλα τα παιχνίδια θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη και κάποια από αυτά μέσα από 'ελεύθερα' κανάλια. Έτσι, με τον κόσμο καρφωμένο στις οθόνες του, το ρεκόρ κινδύνευε. Και μάλιστα πρώτα έσπασε στην αναμέτρηση της Μπόρνμουθ με την Κρίσταλ Πάλας, την οποία παρακολούθησαν 4,5 εκατ. τηλεθεατές μέσω BBC One & BBC iplayer.

Όμως 24 ώρες αργότερα Sky Sports & Pick TV προσέλκυσαν συνολικά 5,5 εκατ. τηλεθεατές για την αναμέτρηση της Έβερτον με την Λίβερπουλ. Έτσι, η αθώα γκάφα του Σαντιό Μανέ στο ντέρμπι συνοδεύτηκε με νέο ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης...

Η γκάφα του Μανέ συνοδεύτηκε από ένα ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης

Με την σέντρα της αναμέτρησης, οι παίκτες και των δύο ομάδων γονάτισαν στον αγωνιστικό χώρο. Μια συμβολική κίνηση ως φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ που πλήρωσε με τη ζωή του την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, τραγωδία που 'γέννησε' το κίνημα 'Black Lives Matter' . Όμως ο συμπαθέστατος Σενεγαλέζος κυνηγός των 'κόκκινων' αφαιρέθηκε και με το σφύριγμα της έναρξης έφυγε 'σφαίρα' για την περιοχή της Έβερτον, την ώρα που υπόλοιποι 21 ποδοσφαιριστές και ο ρέφερι Μάικ Ντιν γονάτιζαν στον αγωνιστικό χώρο.

Προφανώς και δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα σε αυτή την ενέργεια του Μανέ, που μόλις αντιλήφθηκε την γκάφα του επέστρεψε γρήγορα στο μισό του γηπέδου της Λίβερπουλ και φυσικά συμμετείχε στην κίνηση όλων των υπόλοιπων παικτών.

Σε κάθε περίπτωση, το ρεκόρ τηλεθέασης που σημειώθηκε στο ντέρμπι του Merseyside δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα αντέξει όσο το προηγούμενο. Και αυτό γιατί με τον κόσμο καθηλωμένο στις οθόνες και 'καυτά' παιχνίδια να ακολουθούν στο πρόγραμμα, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες εβδομάδες να ξεπεραστεί ο αριθμός των 5,5 εκατ. τηλεθεατών...

News 24/7

24MEDIA NETWORK