Η γκάφα του Τζακ Γκρίλις ίσως κοστίσει Γιουνάιτεντ και εθνική Αγγλίας

Ο αρχηγός της Άστον Βίλα, Τζακ Γκρίλις, εμφανίστηκε στο Twitter το Σάββατο για να ζητήσει από τους Βρετανούς να μείνουν σπίτια τους και να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό. Το πρωί της 29ης του μήνα 'συνελήφθη' να 'χει παρτάρει. Θα θέλαμε να δεις το πώς.

Ο Τζακ Γκρίλις της Άστον Βίλα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσεκ κόντρα στην Μπέρμιγχαμ για την Championship 2018-2019 στο 'Σεντ Άντριους', Μπέρμιγχαμ, Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
Ο Τζακ Γκρίλις της Άστον Βίλα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσεκ κόντρα στην Μπέρμιγχαμ για την Championship 2018-2019 στο 'Σεντ Άντριους', Μπέρμιγχαμ, Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 PA VIA AP/NICK POTTS

To Solihull είναι στα 180 χιλιόμετρα, βορειοδυτικά του Λονδίνου. Όπως βλέπεις το χάρτη της Αγγλίας, είναι στο κέντρο. Έχει όμορφα πάρκα, προσεγμένα κτίρια και δρόμους, πολλούς celebrities μεταξύ των 123.000 κατοίκων (παλαιότερα 'κυκλοφορούσε' ως το Beverly Hills της Μεγάλης Βρετανίας) και ό,τι άλλο δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της ως "το καλύτερο μέρος για να ζεις, στη χώρα". Στην οποία χώρα, πρωθυπουργός είναι ο Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζόνσον άνηκε στους επικεφαλής κρατών που αντιστάθηκαν περισσότερο από όλους στην επιβολή του social distancing -δεν έκλεινε τα σχολεία και άφηνε ανοιχτές τις pubs και τα εστιατόρια-, έως ότου έγινε ο πρώτος ηγέτης που διαγνώστηκε με Covid-19.

Tη Δευτέρα 23/3 έκανε την καρδιά του πέτρα και πήρε πιο δραστικά μέτρα. Ήταν η μέρα που απαγόρευσε τις δημόσιες συναντήσεις περισσοτέρων από δυο ανθρώπων και συνέστησε στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Εξαίρεσε τις εξόδους για να αγοράσουν φαγητό, για να αθληθούν και να δουλέψουν -όσοι δεν είχαν το ΟΚ από τα αφεντικά τους, να δουλέψουν από το σπίτι. Τέσσερις ημέρες μετά οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 759. Σε μια μόνο μέρα έχασαν τη ζωή τους 181 άνθρωποι. Πλέον υπάρχουν καταγεγραμμένες (εργαστηριακά επιβεβαιωμένες) 25.150 περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα νέα κρούσματα είναι 3.009 και οι νεκροί 1.789.

Στο Solihull που λέγαμε, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 117. Εκεί πήγε ο Τζακ Γκρίλις, αρχηγός της Άστον Βίλα που φερόταν να είναι προ της μετακίνησης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξαιτίας των φετινών εντυπωσιακών εμφανίσεών του. Όχι για κάποιο έκτακτο λόγο. Περίμενε. Θα σου πω. Πρώτα να σε ενημερώσω ότι έπειτα από την γκάφα ολκής που έκανε, μάλλον δεν θα αλλάξει ομάδα. Ανεξάρτητα από το αν θα σωθεί ή όχι η Άστον Βίλα -γιατί αυτή ήταν η προϋπόθεση της πώλησης του.

Ο 24χρονος μέσος πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter ένα video με το οποίο ζητούσε από τους 293.100 followers του να σεβαστούν τα μέτρα και να παραμείνουν σπίτια τους, ώστε να παραμείνουν και υγιείς. Αυτό έγινε στις 28/3, στις 6 το απόγευμα.

Στις 10 το πρωί της 29ης του Μάρτη, η αστυνομία του Solihull κλήθηκε να ερευνήσει ζημιές που 'χαν προκληθεί σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα, στη γειτονιά Dickens Health. Οι έρευνες -ο έλεγχος του υλικού που είχαν καταγράψει οι κάμερες- έδειξαν πως το αυτοκίνητο του Γκρίλις εμπλεκόταν στο ατύχημα. Διαπιστώθηκε πως το οδηγούσε ο ίδιος, ο οποίος είχε 'σπάσει' την καραντίνα για να επισκεφτεί το σπίτι ενός φίλου του. Αυτό που δεν είπε, αλλά είπαν κάτοικοι της περιοχής ήταν πως ο φίλος του ήταν ο Ρος ΜακΚόρμακ (επιθετικός που έφυγε πέρυσι από την Άστον Βίλα) και ότι έκανε πάρτι, στο διαμέρισμα του. Το 'διέλυσαν' στις 8 το πρωί. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως ο Γκρίλις οδηγούσε το αυτοκίνητο (SUV) που έπεσε πάνω στα σταθμευμένα.

Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και έδειχνε μπερδεμένος, όπως μιλούσε με τον security guard. Εξηγούσε πως δεν ήθελε να περιμένει να απαντήσει στις ερωτήσεις των ιδιοκτητών των οχημάτων που είχε χτυπήσει” και διέφυγε με αυτοκίνητο φίλου του “αφού απέτυχε να βάλει μπροστά το δικό του. Φώναζε πως θα πληρώσει για τις ζημιές και ότι δεν έγινε και κάτι σοβαρό”. Φαινόταν μεθυσμένος, ενώ στο ένα πόδι φορούσε το παπούτσι του και στο άλλο μια παντόφλα.

Ακολούθησε νέο video του παίκτη, στο Twitter, αφότου κρύφτηκε για ώρες από όλους -συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων της ομάδας. Στο τελευταίο post ζήτησε συγγνώμη, δήλωσε ντροπιασμένος, παραδέχθηκε πως ηλιθιωδώς δέχθηκε την πρόταση του φίλου του να πάει σπίτι του και ζήτησε από όσους έβλεπαν το video να μην κάνουν το λάθος που έκανε εκείνος, όπως τους έκανε έκκληση να μείνουν σπίτια τους. Αυτήν τη φορά είπε "το ίδιο θα κάνω και εγώ". Η ομάδα του δήλωσε απογοητευμένη από τον Γκρίλις και τον ενημέρωσε πως θα πληρώσει το λάθος με 125.000 ευρώ (τα οποία θα διατεθούν σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ), ενώ μπορεί να χάσει το περιβραχιόνιο, την ενδεχόμενη μετακίνηση στη Γιουνάιτεντ (οι πληροφορίες ήθελαν να πηγαίνει εκεί το καλοκαίρι, για 80 εκατομμύρια ευρώ) και την κλήση στην εθνική.

Όλα αυτά έγιναν μια πενταετία μετά το video που τον έδειχνε να εισπνέει άζωτο. Ακολούθησε φωτογραφία με τον Γκρίλις να 'χει λιποθυμήσει καταμεσής του δρόμου, στην Τενερίφη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK