Η γραμμή κρούσης της Παρί απειλεί τις μεγάλες δυνάμεις

Η επιθετική γραμμή της Παρί ΣΖ 'βρυχάται' και απειλεί αυτές των Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λίβερπουλ, αφήνοντας πολύ πίσω τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους. Θα φτάσει στους Παριζιάνους για να πάνε μακριά την βαλίτσα στο φετινό Champions League;

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ στο 'Parc des Princes', για το γαλλικό πρωτάθλημα (27/10/2019) - AP Photo/Kamil Zihnioglu
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ στο 'Parc des Princes', για το γαλλικό πρωτάθλημα (27/10/2019) AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

Σε μια πρώτη ανάγνωση σε πιάνει ίλιγγος από την απλή αναφορά των ονομάτων. Κιλιάν Εμπαπέ, Έντινσον Καβάνι, Νεϊμάρ, Μάουρο Ικάρντι, Πάμπλο Σαράμπια, Άνχελ Ντι Μαρία, Ερίκ Τσουπό - Μοτίνγκ. Η δεύτερη ανάγνωση, αυτή των αγωνιστικών τους πεπραγμένων φτάνοντας στο τέλος Οκτώβρη, είναι και αυτή που σε πείθει: η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει μιας από της πιο 'φονικές' γραμμές κρούσης σε όλη την Ευρώπη. Όχι μονάχα στην θεωρία, αλλά και στην πράξη.

Χωρίς ακόμη να πατάει γκάζι, ο Κιλιάν Εμπαπέ μετράει 8 γκολ και 4 ασίστ σε 511 λεπτά συμμετοχής μέχρι σήμερα. Το wonderkid του γαλλικού ποδόσφαιρου μπορεί στα 20 του χρόνια να θεωρείται ήδη ένας παίκτης που μπορεί να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής οποιασδήποτε ομάδας του κόσμου. Το κάνει για την Παρί Σεν Ζερμαίν και φέτος, με τα ρεπορτάζ στην Ισπανία να κάνουν λόγο για πρόθεση του Φλορεντίνο Πέρεθ να ακουμπήσει στο τραπέζει 300(!) εκατ. ευρώ προκειμένου να τον ντύσει στα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μάουρο Ικάρντι μετά από μια σκληρή διαμάχη με την διοίκηση και τον κόσμο της Ίντερ, αποφάσισε να αφήσει το Μιλάνο και να μετακομίσει στο ερωτικό Παρίσι παρέα με την σύζυγο και μάνατζερ του, Γουάντα Νάρα. Μακριά από την εκρηκτική σχέση που είχε δημιουργηθεί με τους 'νερατζούρι' -με την ευθύνη να βαραίνει βασικά τον ίδιο- ο Αργεντίνος φορ βρίσκει τον εαυτό του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα 7 γκολ και 1 ασίστ που έχει στον απολογισμό μετά από 466 αγωνιστικά λεπτά φορώντας την φανέλα του γαλλικού συλλόγου. "Είμαι χαρούμενος για τα γκολ που πέτυχα και τη νίκη επί της Μαρσέιγ. Έχω παίξει με σπουδαίους πρωταθλητές αλλά αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η καλύτερη ομάδα στην οποία έχω παίξει. Αισθάνομαι καλά και μπορώ να σκοράρω γκολ", δήλωσε την Κυριακή (27/10) Ικάρντι, αφήνοντας την σπόντα του για την Ίντερ, που θα καρπωθεί 70 εκατ. ευρώ επιπλέον εφόσον η Παρί κάνει δικό της 100% τον παίκτη στο φινάλε τη σεζόν.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία εμφανίζεται πολύ ορεξάτος στην εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου, παίζοντας πότε στο δεξί και πότε στο αριστερό φτερό της επίθεσης. Ο Αργεντίνος ακραίος κυνηγός μετράει ήδη 7 γκολ και 8 ασίστ σε 1065 λεπτά συμμετοχής, αποδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή του στο δημιουργικό/εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Αν δεν προσπαθούσε να πείσει για το... δράμα που ζουν οι επαγγελματίες παίκτες του δικού του βεληνεκούς, όλα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αγωνιστικά, στα 31 του χρόνια βάζει πλώρη για την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Ο Έντινσον Καβάνι έχει χάσει δέκα παιχνίδια εξαιτίας ενός τραυματισμού στον μηρό, ωστόσο στα 303 λεπτά που έχει προλάβει να αγωνιστεί, έχει προσφέρει δύο γκολ. Μόλις έρθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης, αναμένεται να αποκαλύψει ξανά τον απόλυτο επαγγελματία φορ που μας χαρίζει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Μια καριέρα στην οποία έχει να επιδείξει 336 γκολ και 62 ασίστ σε 539 ματς σε συλλογικό επίπεδο, μαζί με 48 γκολ σε 114 συμμετοχές του με την εθνική Ουρουγουάης. Η αγωνιστική του συνέπεια είναι αξιοθαύμαστη όλα αυτά τα χρόνια.

Μια τιμωρία και ένας τραυματισμός έχουν στερήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν για δέκα παιχνίδια και τον Νεϊμάρ. Το καλοκαίρι υπήρξε ολόκληρο σήριαλ σχετικά με την πιθανή επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, ιστορία που δημιούργησε εκνευρισμό τόσο στην διοίκηση της γαλλικής ομάδας, όσο και στον κόσμο. Ο Βραζιλιάνος σταρ έμεινε, πρόλαβε να χαρίσει σημαντικές νίκες με... σπέσιαλ γκολ και με την επιστροφή του στη δράση αναμένεται να δώσει έξτρα οντότητα στην γραμμή κρούσης των Παριζιάνων. Στα πέντε 90λεπτα που έχει προλάβει να αγωνιστεί μετράει 4 τέρματα. Μέχρι σήμερα με την φανέλα της Παρί έχει 55 γκολ και 29 ασίστ σε 63 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι ο γαλλικός σύλλογος απέκτησε σε... τιμή ευκαιρίας τον Πάμπλο Σαράμπια. Μόλις 18 εκατ. ευρώ στοίχισε η απόκτηση του από την Σεβίλλη και ο ρόλος του μέχρι στιγμής είναι κυρίως δημιουργικός. Ο Ισπανός ακραίος κυνηγός στα 915 λεπτά που έχει αγωνιστεί με την Παρί μέχρι σήμερα, έχει απολογισμό 5 ασίστ και 1 γκολ. Μόλις προσαρμοστεί πλήρως αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή του στο παιχνίδι της ομάδας του Τόμας Τούχελ.

Τελευταίος, ο Ερίκ Τσουπό-Μοτίνγκ, ένας back up επιθετικός πολυτελείας. Το φοβερό για την αξία του είναι πως έχοντας αγωνιστεί στο Αμβούργο, τη Νυρεμβέργη, την Μάιντς, τη Σάλκε, τη Στόουκ και τώρα στην Παρί, στο δικό του όνομα δεν έχει διακινηθεί καθόλου χρήμα αφού όλες οι μεταγραφές του έγιναν υπό το καθεστώς ελεύθερης μετακίνησης! Στα 541 λεπτά συμμετοχής που μετράει φέτος, έχει προσφέρει 3 γκολ και 1 ασίστ, δίνοντας επιθετικές λύσεις στην ομάδα του.

Οι παίκτες που αποτελούν την επιθετική γραμμή της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν σκοράρει συνολικά 32 γκολ και 19 ασίστ φτάνοντας στα τέλη Οκτωβρίου. Με την επίδοση αυτή οι Παριζιάνοι απειλούν τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με τους Αγκουέρο, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα και Στέρλινγκ (τραυματίας ο Σανέ) έχει απολογισμό 35 γκολ και 18 ασίστ. Η Μπάγερν Μονάχου του Νίκο Κόβατς με τους Λεβαντόβσκι, Μίλερ, Νιαμπρί, Ντέιβις, Πέρισιτς και Κομάν μετράει 32 γκολ και 17 ασίστ.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχει πάρει 21 γκολ και 16 ασίστ από τους Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Ορίγκι και Σατσίρι. Ευχάριστη έκπληξη η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ, εν δυνάμει κάτοχος του Europa League, που μετράει 25 γκολ και 18 ασίστ από τους Ζιρού, Μπατσουαγί, Άμπραχαμ, Πέδρο, Γουίλιαν, Πούλισιτς και Χάτσον-Οντόι. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους είναι σχετικά πίσω στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το ερώτημα για την Παρί Σεν Ζερμέν είναι αν η εκρηκτική της επιθετική γραμμή θα φτάσει για να την οδηγήσει μακριά στο Champions League, αφού το γαλλικό πρωτάθλημα θα αποδειχθεί μια εύκολη υπόθεση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Έκρινε τους διεκδικητές του τίτλου το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK