Η γραμμή υπεράσπισης του Ροναλντίνιο ξεκινά με το "είναι ηλίθιος"

O Ροναλντίνιο βρίσκεται ήδη πίσω από της φυλακής τα σίδερα και ο δικηγόρος του έχει μια ξεκάθαρη δικαιολογία για τις πράξεις του: "Δεν είχε την παραμικρή ιδέα".

O Ροναλντίνιο με συνοδεία αστυνομικών, οδηγείται ενωπίον του δικαστή Μίρκο Βαλινιότι, στο δικαστήριο της Ασουνσιόν, στην Παραγουάη.
O Ροναλντίνιο με συνοδεία αστυνομικών, οδηγείται ενωπίον του δικαστή Μίρκο Βαλινιότι, στο δικαστήριο της Ασουνσιόν, στην Παραγουάη. AP PHOTO/JORGE SAENZ

Για την κατάντια του Ροναλντίνιο, όπως έγραψε η Νίκη Μπάκουλη, δεν έχει πιο κάτω. Ύστερα από τη σύλληψη του για απόπειρα εισόδου στην Παραγουάη με πλαστό διαβατήριο, μετρά ήδη τρεις μέρες σε κέντρο κράτησης. Ο 'Ρόνι' είναι βέβαιο πως θα παραμείνει έγκλειστος για πολύ περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία που θα τον θέσει αντιμέτωπο με το νόμο. Ο 39χρονος βετεράνος σταρ, ήδη ζει μια σοβαρότατη περιπέτεια και ο δικηγόρος του έχει ξεκινησει αγώνα δρόμου για να πετύχει την αποφυλάκιση του.

Ο Αντόλφο Μαρίν έχει υφάνει μια πρωτότυπη υπερασπιστική γραμμή για τον πελάτη του. Εν ολίγοις, επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα αφήγημα πως ο 'Ρόνι' δεν ήξερε ότι το διαβατήριο που είχε στην κατοχή του ήταν πλαστό και πώς επιχείρησε να μπει στην Παραγουάη χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πως τα χαρτιά του ήταν παράνομα.

Ο Μαρίν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Folha de Sao Paulo, είπε: "Τα δικαστήρια δεν έχουν λάβει υπόψιν τους πως ο Ροναλντίνιο δεν γνώριζε πως είχε κάνει κάποιο έγκλημα, γιατί δεν είχε καταλάβει πως του είχαν δώσει πλαστά έγγραφα. Είναι ηλίθιος". Κατά τον Μαρίν, ο πελάτης του είχε λάβει ως 'τιμητικό δώρο' το πλαστό διαβατήριο και δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή πως θα μπορούσε να είναι πλαστό. Η 'ηλιθιότητα' ακούγεται βαριά ως λέξη, αλλά δεν αποκλείεται όντως να υφίσταται.

Το παραπάνω σχόλιο του Μαρίν, ακολουθεί την έφεση που άσκησε την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην απόφαση του δικαστηρίου να επιτείνει τον εγκλεισμό του στην φυλακή, όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το πώς έφτασε στα χέρια του το πλαστό διαβατήριο. Η έρευνα αυτή, είναι αρκετά πιθανό να διαρκέσει ακόμα και έξι μήνες, χωρίς να προβλέπεται αποφυλάκιση του 'Samba'.

O Αντόλφο Μαρίν και οι συνεργάτες του έχουν προσπαθήσει με κάθε μέσο να εφεσιβάλλουν την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την 'παράνομη και καταχρηστική'. Παράλληλα, ακούγεται πως έχει υπάρξει και παρασκηνιακή επαφή του προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο με τον Παραγουανό ομόλογο του για την απελευθέρωση του Ροναλντίνιο, ενώ υπάρχουν και κάποιες -ανεπιβεβαίωτες ως τώρα- πληροφορίες για οικονομικής φύσεως μεσολάβηση του Λιονέλ Μέσι. Ένα σίριαλ πολλών επεισοδίων έχει μόλις ξεκινήσει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ροναλντίνιο είχε ανακηρυχθεί πρέσβης Τουρισμού της Βραζιλιάς, παρά το γεγονός ότι προγουμένως, μέσω δικαστηρίου του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Τουλάχιστον συνεχίζει να χαμογελάει.

Θα φτάσει στο νταμπλ ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK