Η Ιαπωνία έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Τι κι αν τα πρωταθλήματα δεν έχουν φτάσει ούτε στα μισά; Τι κι αν οι περισσότεροι ασχολούνται με την κλήρωση του ΕURO 2012 και με τους αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποιες ομάδες ανά την υφήλιο έχουν αλλού το μυαλό τους και προετοιμάζονται για να στεφθούν πρωταθλητές κόσμου στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η Ιαπωνία έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Ιαπωνία από τις 8-18 Δεκεμβρίου και θα πάρουν μέρος 7 ομάδες.

Κασίβα Ρεισόλ (Ιαπωνία), Οκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία), Μοντερέι (Μεξικό), Εσπερανς (Τυνησία), Αλ Σαντ (Κατάρ), Σάντος (Βραζιλία) και Μπαρτσελόνα (Ισπανία), αποτελούν τους διεκδικητές του τίτλου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους παίκτες που πρέπει να προσέξετε ανά ομάδα:

Αλβάρο Ντομίνγκουες - Κασίβα Ρεισόλ

Στην πρώτη του χρονιά στην Ιαπωνία ο Βραζιλιάνος βοήθησε την ομάδα του πετυχαίνοντας γκολ 13φορές. Την δευτερη χρονιά τα πάει ακόμα καλύτερα βρίσκοντας δίχτυα 15 φορές με τα περισσότερα να είναι σημαντικά βοηθώντας έτσι και τον προπονητή και συμπατριώτη του, Νελσίνιο Μπαπτίστα. Ο Βραζιλιάνος παρά το πάθος που δείχνει μέσα στο γήπεδο, είναι πολύ ήσυχος χαρακτήρας.

Η νέα του πρόκληση είναι να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στη διοργάνωση. Εμπόδια του (κατα σειρά) η Όκλαντ Σίτι, η Μοντερέι και η Σάντος.

Αντρέου - Όκλαντ Σίτι

Ένας από τους τέσσερις Ισπανούς που αγωνίζονται στην ομάδα από την Νέα Ζηλανδία. Μεγαλομένος ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής της Μασία. Η Μάλαγα τον πήρε από την Μπαρτσελόνα το 2005, αλλά ο 21χρονος τότε έπαιξε μόνο στην ομάδα της Μάλαγα Β. Η συνέχεια... 4 χρόνια στην Χιχόν και μια χρονιά στην Πολόνια Βαρσοβίας. Ο Ισπανός έχει κάνει 5 εμφανίσεις για την Όκλαντ Σίτι, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τους Νεοζηλανδούς.

Ουμπέρτο Σουάζο - Μοντερέι

Ο άνθρωπος που πέτυχε 10 γκολ στην Μεξικάνικη Απερτούρα του 2010 και στο τέλος στέφθηκε πρωταθλητής με την Μοντερέι. Σημαντικά γκολ στο δρόμο μέχρι τον τελικό του CONCACAF Τσάμπιονς Λιγκ με την αμερικάνικη Ρεαλ Σολτ Λεικ και μια μεγάλη νίκη με 3-2. Και μην ξεχνάμε τα 10 γκολ στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου για την Λατινική Ζώνη με την Χιλή που έλυσαν τα χέρια του Μαρσέλο Μπιέλσα, οδηγώντας την ομάδα του στη Ν. Αφρική. Οι Μεξικανοί περιμένουν πολλά από τον Χιλιανό επιθετικό. Ο "Chupete"(πιπίλα) είναι ο άνθρωπος που ποντάρουν πολλά στην Μοντερέι ειδικά αν συναντηθεί η ομάδα του με την Σάντος.

Γιουσέφ Μσακνί - Εσπεράνς

Έγινε γνωστός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Under-17 το 2007 στη Νότια Κορέα. ο 21χρονος είναι παιδί-θαύμα και στην Τυνησία περιμένουν πολλά και από την ομάδα αλλά και από την εθνική. Πολλές ομάδες τον έχουν βάλει ήδη στη λίστα τους.

Αμπντούλ Καντέρ Κειτά - Αλ Σαντ

Το μεγάλο όνομα της ομάδας δεν είναι. Ήταν όμως ο καλύτερος στον τελικό του Τσάμπινος Λιγκ Ασίας και ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο 30χρονος διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού επέστρεψε μετά από 5χρόνια στην Αλ Σαντ, μετά την ευρωπαϊκή του περιπέτεια του περιπέτεια σε Λιλ, Λυών και Γαλατασαράι και ελπίζει μαζί με τον Μαμαντού Νιάνγκ να οδηγήσουν την ομάδα από το Κατάρ όσο πιο μακριά μπορούν και γιατί όχι να σηκώσουν την κούπα.

Γκάνσο-Νειμάρ - Σάντος

Οι τραυματισμοί τον έχουν κρατήσει πίσω σε φυσική κατάσταση. Ο Γκάνσο ή νέος Κακά (όπως τον φωνάζουν στο Μιλάνο) έδω και πολύ καιρό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαικών συλλόγων. Εκτός από τη Μίλαν, τον 21χρονο Βραζιλιάνο έχει βάλει στο "μάτι" και η Τσέλσι. Είναι ο "εγκέφαλος" της Σάντος. Αυτός που βρίσκεται πίσω από κάθε επιθετική ενέργεια της βραζιλιάνικης ομάδας.

Από την άλλη ο Νειμάρ. Ο οποίος έχει γίνει ήδη γνωστός στην Ευρώπη με τα κατορθώματα του και κατά καιρούς ο ίδιος συνδέει το όνομα του με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 19χρονος ήταν αυτός που βοήθησε τη Σάντος να πάρει το Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από 48χρόνια.

Ισαάκ Κουένκα - Μπαρτσελόνα

"Σωματικά, στα κορίτσια μπορεί να μην τους αρέσει, για εμάς όμως είναι ό,τι πρέπει". Αυτά ήταν τα λόγια του Γκουαρδιόλα μετά την νίκη το Σάββατο με 5-0 απέναντι στη Λεβάντε, απαντώντας για το ρόλο του Ισαάκ Κουένκα στην ομάδα. Ο τελευταίος "απόφοιτος" της Μασία μπορεί να μην είναι το σούπερ όνομα, αλλά στον Γκουαρδιόλα και του φιλάθλους της Μπαρτσελόνα αρέσει και με το παραπάνω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK