Η ιδανική ενδεκάδα του πρώτου γύρου της Super League 1

Με την πρώτη στροφή της Super League 1 να έχει ολοκληρωθεί, το Contra.gr επιλέγει τους παίκτες που απαρτίζουν την ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος σε αυτό το διάστημα.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της Super League για τον πρώτο γύρο της σεζόν 2019-20.
Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της Super League για τον πρώτο γύρο της σεζόν 2019-20. EUROKINISSI

Super League 1 έφτασε στα μισά της κανονικής περιόδου, ο 1ος γύρος (υπό την έννοια πως όλοι έπαιξαν με όλους από μια φορά) ολοκληρώθηκε και το Contra.gr επιλέγει τους παίκτες που συνθέτουν την ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος, σε διάταξη 4-2-3-1, στις 13 αυτές αγωνιστικές. 

Την θέση του τερματοφύλακα κερδίζει ο Ζοζέ Σα. Δεν θα μπορούσε και να είναι διαφορετικά από τη στιγμή που είναι μέλος της καλύτερης -μακράν- άμυνας του πρωταθλήματος, με μόλις 5 γκολ παθητικό. Στατιστικό για το οποίο πιστώνεται σημαντικό μερίδιο ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που χαρακτηρίζεται από την σταθερότητα.

Στο δεξί άκρο της άμυνας παίρνει το χρίσμα ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μπακ δεν έχει την ίδια φρεσκάδα με πέρσι, ωστόσο από τη στιγμή που και το αντίπαλο δέος, Ομάρ Ελαμπντελαουί, έχει ένα παρόμοιο θέμα, ο άσος του ΠΑΟΚ κερδίζει τη μονομαχία στους αριθμούς. Ο Μάτος έχει συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας του με απολογισμό 2 γκολ και 1 ασίστ ενώ είναι ικανοποιητικά επαρκής στα αμυντικά του καθήκοντα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι μάλλον ο κορυφαίος σε αξία στόπερ της ελληνικής λίγκας και παίρνει την μια από τις δύο θέσεις των στόπερ. Ο Πορτογάλος ηγείται της άμυνας του Ολυμπιακού και πολύ δύσκολα αντιμετωπίζει προβλήματα εντός συνόρων, ενώ συχνά απειλεί από στημένες φάσεις χάρη στην εντυπωσιακή σωματοδομή του. 

Δίπλα του αξίζει την ψήφο εμπιστοσύνης ο Σβέριρ Ίνγκασον. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεχόταν γκολ σε κάθε επίσημο ματς από το ξεκίνημα της σεζόν, δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή 'γραμμή Μαζινό', ωστόσο μόλις μπήκε στην ενδεκάδα ο Ισλανδός στόπερ η βελτίωση ήταν ορατή. Συμπτωματικό ή μη, δεν μπορεί παρά να πιστωθεί και στον Ίνγκασον ένα σημαντικό μερίδιο της καλύτερης λειτουργίας στην αμυντική γραμμή με εκείνον στο χορτάρι αντί του τραυματία Βαρέλα. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Στην θέση του αριστερού μπακ ο Κώστας Τσιμίκας. Στα σημεία και εκείνος, όπως ο Λέο Μάτος. Ο αριστεροπόδαρος μπακ του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακά βελτιωμένος την φετινή σεζόν, μοιάζει απροσπέλαστος στα μετόπισθεν ενώ συνεισφέρει και επιθετικά με 3 ασίστ σε 752 λεπτά συμμετοχής. Κερδίζει τον Γιαννούλη του ΠΑΟΚ στις λεπτομέρειες σε αυτό το πρωτό μισό της φετινής Super League.

Η δουλειά ενός ανασταλτικού μέσου ή '6αριού' όπως συνηθίζουμε να λέμε, συχνά δεν αποτυπώνεται μέσω των αριθμών. Εντούτοις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά σε ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ο ρόλος τους είναι κομβικός. Ο καλύτερος σε αυτό το... είδος είναι ο Γκιλιέρμε Τόρες. Ο παίκτης με τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες στο πρωτάθλημα (143), 23 φάουλ υπέρ και 19 κατά, 1 γκολ και 31 κλεψίματα. Ο Βραζιλιάνος κερδίζει την θέση του στην ιδανική ενδεκάδα του πρώτου γύρου.

Δίπλα του και σε ρόλο κλασικού κεντρικού μέσου, αυτόν του '8αριού', δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο Γιόσιπ Μίσιτς. Για τον Κροάτη και τον κομβικό του ρόλο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τα έχουμε ξαναπεί. Ο απολογισμός των 4 γκολ και 4 ασίστ στον πρώτο γύρο της Super League λέει την ιστορία. 

Επιτελικός μέσος ο Ματιέ Βαλμπουενά. Υπήρχε αμφιβολία για τις προθέσεις του 35άρη Γάλλου από την στιγμή που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο ο ίδιος φρόντισε να τις λύσει όλες. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού όχι μόνο κάλυψε το κενό του Κώστα Φορτούνη, αλλά το έκανε και με εντυπωσιακό τρόπο. Πιθανόν ο απολογισμός των 4 γκολ και 3 ασίστ σε μόλις 544 αγωνιστικά λεπτά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αν ο ίδιος δεν είχε δύο μυικά θέματα να αντιμετωπίσει. Τα στημένα του πολλές φορές μοιάζουν με μισό γκολ.

Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ καταλαμβάνει δικαιωματικά την μια από τις δύο θέσεις των ακραίων κυνηγών. Για τον 23χρονο από το Πράσινο Ακρωτήρι επίσης τα έχουμε ξαναπεί. Την σύντομη εκδοχή της ιστορίας μαρτυρούν τα 6 γκολ και 2 ασίστ που μετράει σε 1150 λεπτά συμμετοχής.

Η άλλη θέση ανήκει στον Πέτρο Μάνταλο. Προφανώς και στον άξονα είναι η κανονική του θέση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται αρκετά στο πλάι και μάλιστα καταφέρνει να είναι συνεπής. Και φέτος μοιράζεται ανάμεσα στον άξονα και τις θέσεις στα άκρα της επίθεσης, με την παρουσία του να αποτυπώνεται πλήρως μέσα από την στατιστική του. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μετράει 4 γκολ και 7 ασίστ σε μόλις 824 αγωνιστικά λεπτά, γεγονός που του δίνει δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους της πρώτης στροφής του πρωταθλήματος.

Μια επιλογή έμεινε, αυτή του σέντερ φορ. Και είναι δύσκολη. Σβιντέρσκι, Ελ Αραμπί, Μανούσος, Αραμπούλι, Ολιβέιρα κάνουν εξαιρετικό πρώτο γύρο, οι διαφορές στις στατιστικές κατηγορίες μεταξύ τους είναι από μικρές ως άνευ σημασίας. Ωστόσο ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ, Νέλσον Ολιβέιρα με 8 γκολ είναι αυτός που ηγείται του πίνακα των σκόρερ, ενώ χρειάζεται μόλις 3,5 τελικές προσπάθειες για να βρει δίχτυα. Στις λεπτομέρειες κερδίζει την μάχη και μπαίνει στην ιδανική ενδεκάδα.

Η ιδανική ενδεκάδα του πρώτου γύρου της Super League 1

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK