Η Ίντερ ισοπέδωσε τη Μίλαν και ο Λουκακού τον Ιμπραχίμοβιτς

Ο Ιμπραχίμοβιτς πίστεψε ότι θα μπορέσει να κάνει στον Λουκακού ό,τι και στον Σαπάτα πριν από τρεις μέρες. Έκανε λάθος. Και η Μίλαν το πλήρωσε με αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου Ιταλίας, απέναντι σε μια εμφανώς ανώτερη Ίντερ.

Το επεισόδιο ανάμεσα σε Ιμπραχίμοβιτς και Λουκακού στιγμάτισε το ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν, όπου οι 'νερατζούρι' επικράτησαν 2-1 με ανατροπή, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας | 26/01/2021 (AP Photo/Antonio Calanni)
Το επεισόδιο ανάμεσα σε Ιμπραχίμοβιτς και Λουκακού στιγμάτισε το ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν, όπου οι 'νερατζούρι' επικράτησαν 2-1 με ανατροπή, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας | 26/01/2021 Ⓒ2021 ANTONIO CALANNI/ ASSOCIATED PRESS

Αυτό, ναι ήταν ντέρμπι. Ίντερ και Μίλαν συγκρούστηκαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας και μετά από ένα επεισοδιακό 90λεπτο, οι 'νερατζούρι' ήταν οι θριαμβευτές της πόλης. Το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Αντόνιο Κόντε ήρθε με ανατροπή και μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κρίστιαν Έρικσεν στο έβδομο από τα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων!

Το παιχνίδι ωστόσο σημαδεύτηκε από το χοντρό επεισόδιο μεταξύ των Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Ρομελού Λουκακού. Ο Σουηδός σταρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 31', μετά από ασίστ του Μεϊτέ, στην πρώτη και μοναδική προσπάθεια των 'ροσονέρι' εντός εστίας σε όλο το ματς... Η Ίντερ ήταν καλύτερη, πίεζε αλλά δεν έβρισκε την ισοφάριση. Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 44', ο Λουκακού δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Ρομανιόλι και έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις από τον αμυντικό της Μίλαν.

Ο Ιμπραχίμοβιτς θέλησε να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του, αλλά όπως αποδείχθηκε έκανε ένα μοιραίο λάθος. Νόμιζε πως ο Λουκακού είναι... Σαπάτα. Τρεις μέρες πριν, το Σάββατο 23/1, η Αταλάντα διέσυρε τη Μίλαν στον αγωνιστικό χώρο και ο 39χρονος φορ έπραξε το ίδιο απέναντι στον Κολομβιανό επιθετικό των 'μπεργκαμάσκι'. Ο Σαπάτα ειρωνεύτηκε με γέλια τον Ιμπραχίμοβιτς για ένα πέναλτι που ζήτησε στις καθυστερήσεις και πήρε μια σκληρή απάντηση, που ωστόσο ήταν πέρα ως πέρα αληθινή. "Έχω σκοράρει περισσότερα γκολ στη καριέρα μου από τα ματς που έχεις παίξει".

Ωστόσο ο Σουηδός πίστεψε λανθασμένα ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο στον Λουκακού. Όταν ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο από τον Ρομανιόλι, ο Ιμπραχίμοβιτς του κόλλησε το μέτωπο, αλλά ο Λουκακού δεν έκανε βήμα πίσω... Επιστράτευσε το trash talking, αλλά ξέφυγε ο 39χρονος φορ και μετά δεν υπήρχε γυρισμός!

"Πήγαινε να πάρεις τηλέφωνο τη μάνα σου και κάντε τα σκα@@βουντού σας, μικρέ γαϊδαράκο", ήταν η ατάκα που ξεστόμισε ο Ιμπραχίμοβιτς, ορμόμωμενος από τα όσα είχε πει ο Φαράντ Μοσίρι, ιδιοκτήτης της Έβερτον, την εποχή που ο Λουκακού αγωνιζόταν στα 'ζαχαρωτά'. Ο Μοσίρι είχε υποστηρίξει πως ο Βέλγος φορ άφησε την Έβερτον για την Τσέλσι κατόπιν συμβουλής ενός... μάγου. Ο Λουκακού είχε αρνηθεί την κατηγορία, απειλώντας με μήνυση τον ιδιοκτήτη της ομάδας από την μπλε πλευρά του Merseyside.

Μετά την επιθετική κίνηση και την προσβολή του Ιμπραχίμοβιτς, ο Βέλγος φορ εξερράγει και απάντησε ανάλογο ύφος. "Θα γ@@@@@@ εσένα και τη γυναίκα σου. Μιλάμε για τις μητέρες μας τώρα; Η δική σου είναι μια πουτ@@@. Πάμε έξω να τα πούμε μπ@στ@ρδε!", φώναζε ο Λουκακού, που έξαλλος προσπαθούσε να φτάσει στον Σουηδό και χρειάστηκε ο... μισός πάγκος της Ίντερ για να τον συγκρατήσει.

Με τη λήξη του ημιχρόνου η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο αν επηρέασε κάποιον αυτός δεν ήταν ο Λουκακού. Τα κόλπα του Ιμπραχίμοβιτς δεν έπιασαν στον Βέλγο, αντίθετα χάλασαν το μυαλό του Σουηδού. Οι δύο παίκτες είχαν δεχθεί από μια κίτρινη κάρτα για το επεισόδιο, έτσι όταν ο Ιμπραχίμοβιτς έκανε ένα άνευ λόγου και αιτίας μαρκάρισμα στον Κόλαροβ στο 58', παρατηρήθηκε για δεύτερη φορά και έφυγε για τα αποδυτήρια.

Η Ίντερ μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ, ωστόσο ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της. Και έγινε ισοπεδωτικά ανώτερη έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ισοφάριση ήρθε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λουκακού στο 71' και το σφυροκόπημα των 'νερατζούρι' ήταν ανελέητο. Είναι χαρακτηριστικό πως το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με κατοχή μπάλας 70% - 30% και 12-0(!) κόρνερ για την Ίντερ, που είχε 28 τελικές με 14 στον στόχο, με τη Μίλαν να πραγματοποιεί μόλις 4 τελικές με 1 στο στόχο... Οι 'ροσονέρι' πάλευαν γενναία για να κρατήσουν το 1-1, όμως το πόδι - αλφάδι του Έρικσεν απέδωσε εντέλει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Λουκακού και Ιμπραχίμοβιτς διατηρούσαν καλές σχέσεις την περίοδο που έπαιζαν μαζί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον θηριώδη Βέλγο επιθετικό να εκφράζεται κολακευτικά για τον Σουηδό. Η -φαινομενικά άκακη- κόντρα τους ξεκίνησε τον περασμένο Φλεβάρη. Όταν σε ένα ακόμη Ίντερ - Μίλαν, οι 'νερατζούρι' με μπροστάρη τον Λουκακού έφτασαν σε μια τρομερή ανατροπή. Με γκολ των Ρέμπιτς, Ιμπραχίμοβιτς η Μίλαν είχε προηγηθεί με 0-2 στο ημίχρονο. Μπρόζοβιτς, Βεσίνο, Ντε Φράι και Λουκακού σκόραραν στο δεύτερο 45λεπτο για το τελικό 4-2 υπέρ της Ίντερ στο 'derby della Madonnina'!

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Λουκακού είχε γιορτάσει τη νίκη με ένα tweet, μια πανηγυρική φωτογραφία και το μήνυμα: "υπάρχει ένας νέος βασιλιάς στην πόλη".

Ο Ιμπραχίμοβιτς μάλλον το είχε πάρει προσωπικά και απάντησε, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, τον περασμένο Οκτώβρη. Όταν με δύο δικά του γκολ η Μίλαν επικράτησε της Ίντερ με σκορ 2-1 (μείωσε ο Λουκακού) για την Serie A. Ο Σουηδός ανέβασε ένα tweet, όπου ξεκαθάριζε πως "το Μιλάνο δεν είχε ποτέ βασιλιά, έχει ΘΕΟ".

Αν υποθέσουμε πως έτσι ο Ζλάταν... ισοφάρισε σε 1-1 τον Λουκακού, τότε ο Βέλγος φορ το βράδυ της Τρίτης έκανε το 2-1. Και έπεται συνέχεια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK