Η Ίντερ Μαϊάμι ετοιμάζει ένα τεχνολογικό θαύμα 1 δισ. δολαρίων

Ένα εκπληκτικό Sports Complex, που θα μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί και ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 26000 θέσεων, ετοιμάζει η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το τεχνολογικό θαύμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και θα στοιχίσει περίπου 1 δισ. δολάρια.

Η Ίντερ Μαϊάμι ετοιμάζει ένα τεχνολογικό θαύμα 1 δισ. δολαρίων
AP IMAGES

Η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της MLS των ΗΠΑ από το 2020, ωστόσο θα χρειαστεί να κάνει υπομονή μέχρι να μπει στο δικό της γήπεδο, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2022. Με την αποκάλυψη των σχεδίων του υπό κατασκευή συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει χώρους για εμπορική χρήση, προπονητικό κέντρο, roof bar, φοίνικες, λίμνη, και 58 εκτάρια πάρκου και γήπεδα ανοιχτά για την τοπική κοινωνία, γίνεται απολύτως κατανοητό πως αυτή η αναμονή αξίζει. Και στοιχίζει. Σχεδόν 1 δισ. δολάρια θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του έργου!

Στο μεσοδιάστημα η Ίντερ Μαϊάμι θα αγωνίζεται στο Lockhart Stadium, το οποίο ήδη έχει ανακαινίσει σε τρομακτικό βαθμό. Η καθυστέρηση για την κατασκευή του νέου γηπέδου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια ανάλυση που δημοσίευσε η Miami Herald και αφορά την μόλυνση του αρσενικού, που βρίσκεται στο διπλάσιο του νόμιμου ορίου, όπως και άλλων επικίνδυνων στοιχείων που ανακαλύφθηκαν στην επιφάνεια του Melreese golf course, εκεί δηλαδή όπου θα 'σηκωθεί΄το Miami Freedom Park με χωρητικότητα 26000 θέσεων. Η περιβαλλοντική εταιρεία EE & G, που προσλήφθηκε από την Ίντερ Μαϊάμι, συνέλεξε περισσότερα από 140 δείγματα εδάφους τους τελευταίους μήνες. Εκτός από το αρσενικό, βρήκε επίπεδα βαρίου και μολύβδου πάνω από τα όρια του επιτρεπτού.

Πάντως οι εργασίες συνεχίζονται, προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες μόλις ολοκληρωθεί ο υγειονομικός έλεγχος/καθαρισμός. Κάθε στιγμή της ώρας, περίπου 225 εργάτες βρίσκονται στην τοποθεσία του συγκροτήματος και μάλιστα οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μια εφαρμογή που λαμβάνει δεδομένα μέσω ενός τσιπ που επισυνάπτεται στο πίσω μέρος των προστατευτικών τους καπέλων. Αν υπάρξει αστραπή στην περιοχή, η δουλειά σταματάει για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να καθαρίσει ο ουρανός από το φαινόμενο. Ίσως ο χρόνος μοιάζει λίγος αλλά μπορεί να επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις, αφού το φαινόμενο είναι συχνό...

Στο σημείο όπου θα βρίσκονται το στρατηγείο της ομάδας, τα αποδυτήρια, η αίθουσα εξοπλισμού, το εστιατόριο, το γραφείο του προπονητή, το αθλητικό εργαστήριο και οι προπονητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, οι εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά. Οι λεπτομέρειες έχουν ήδη ρυθμιστεί, όπως η απόσταση που θα διανύουν οι παίκτες από το πάρκινγκ ως τα αποδυτήρια, η αίθουσα προβολής βίντεο, ακόμη και τα ντουλάπια έξω από τα αποδυτήρια όπου θα αφήνουν οι παίκτες τα παπούτσια τους. "Οργανωμένο χάος", ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής Πολ ΜακΝτόναφ, "αλλά θα είμαστε έτοιμοι".

Κι ενώ τα έργα προχωρούν, παρά τις καθυστερήσεις, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει μπροστά του τον αγωνιστικό στόχο: την πρόσληψη προπονητή και την στελέχωση του ρόστερ. Το project που ονειρευόταν ο Άγγλος σταρ παίρνει σάρκα και οστά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK