Η ηρωική Μπιλμπάο του Βαλβέρδε κατατρόπωσε την Μπαρτσελόνα με 9 παίκτες!

Τι κι αν έμεινε ακόμη και με εννέα παίκτες, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Η ηρωική Μπιλμπάο του Βαλβέρδε κατατρόπωσε την Μπαρτσελόνα με 9 παίκτες!
© REUTERS

Πώς να μην είναι υποψήφιος για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά από αυτά ο Ερνέστο Βαλβέρδε; Η ομάδα του, η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατατρόπωσε την παρέα του Λιονέλ Μέσι και επικράτησε στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο Ισπανίας με 2-1.

Ο Αντούριθ μόλις στο 25ο λεπτό έκανε το 1-0 για τους Βάσκους, ενώ από εξαιρετικό τακουνάκι-ασίστ του ίδιου παίκτη ήρθε και το δεύτερο γκολ. Το οποίο ήταν... έργο τέχνης και το πέτυχε ο Ινιάκι Γουίλιαμς.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα πίεσε περισσότερο και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Ο Λέο Μέσι μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 52' και το γήπεδο έδειχνε να... κατηφορίζει! Ειδικά από το 74ο λεπτό όταν και έμεινε με εννέα παίκτες η Μπιλμπάο μετά την αποβολή του Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 80ο όταν και ο Ιτουράσπε πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια δεχόμενος κι αυτός τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα εννέα παλικάρια του Βαλβέρδε όμως δεν το έβαλαν κάτω. Πίεσαν με όσες δυνάμεις είχαν τους σταρς των "μπλαουγκράνα" και κατάφεραν να κρατήσουν το υπερπολύτιμο όπως αποδείχθηκε 2-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK