Η ισπανική ομοσπονδία δεν δέχεται ότι ο Σετιέν έφυγε από την Μπαρτσελόνα

Η πρόσληψη του Ρόναλντ Κούμαν από την Μπαρτσελόνα ως προπονητή αποδεικνύεται... fake news. Προπονητής των 'μπλαουγκράνα' παραμένει ο Κίκε Σετιέν με τη βούλα και ο σύλλογος δεν μπορεί να το αλλάξει!

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν
Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Ρόναλντ Κούμαν έχει συμπληρώσει σχεδόν έναν μήνα ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, αφού ο καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε την πρόσληψη στις 19 Αυγούστου. Μόνο που υπάρχει ένας φορέας στην Ισπανία που θεωρεί ότι η προηγούμενη πρόταση είναι... fake news και ότι προπονητής των 'μπλαουγκράνα' είναι ο Κίκε Σετιέν. Ο φορέας αυτός ονομάζεται RFEF, δηλαδή η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ποιος έχει δίκιο τελικά;

Με τους χειρισμούς της διοίκησης του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου για κάθε 'φλέγον' θέμα όλα αυτά τα χρόνια να καταδεικνύουν την ανικανότητά της, η απάντηση στο άνωθεν ερώτημα είναι αυτονόητη. Η ισπανική ομοσπονδία έχει δίκιο και όντως, τούτη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο μοναδικός προπονητής που έχει δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είναι ο Σετιέν.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος Έλενα Κόντις στην εκπομπή 'El Partidazo de COPE', οι 'μπλαουγκράνα' δεν έχουν καταφέρει να λύσουν ακόμα το συμβόλαιο του Σετιέν, παρότι η απόλυσή του ανακοινώθηκε στις 17 Αυγούστου. Οι ευχαριστήριες ανακοινώσεις δεν έκαμψαν τις αντιστάσεις του 61χρονου προπονητή, ο οποίος ζήτησε αποζημίωση για να λύσει το συμβόλαιό του. Η αποζημίωση ουσιαστικά είναι ο μισθός που θα έπαιρνε τη σεζόν 2020-2021, αν παρέμενε στην ομάδα, δηλαδή περίπου 12.000.000 ευρώ. Ο Σετιέν είχε υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών στις 14 Ιανουαρίου, το οποίο, όμως, περιελάμβανε όρο που επέτρεπε στις δύο πλευρές να το λύσουν τόσο το καλοκαίρι του 2020 όσο και το καλοκαίρι του 2021. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό τι ισχύει με αυτούς τους όρους, ωστόσο πιθανότατα αυτός να είναι ο λόγος που δεν έχει βρεθεί λύση ακόμη.

Το δεδομένο είναι ότι η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να δηλώσει τον Κούμαν ως προπονητή της. Η RFEF δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για κάποια συμφωνία ή κάποιον συμβιβασμό και διατηρεί τον Σετιέν ως προπονητή του συλλόγου. Απόδειξη, η ιστοσελίδα της La Liga, η οποία δεν έχει... πειραχθεί ακόμα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους 19 συλλόγους της Primera Division. Το αξιοσημείωτο είναι πως ούτε τα μεταγραφικά αποκτήματα των 'μπλαουγκράνα' έχουν προστεθεί στο ρόστερ της ομάδας στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής. Οι Μίραλεμ Πιάνιτς, Τρινκάο και Πέδρι έχουν αποκτηθεί εδώ και καιρό, όμως δεν έχουν δηλωθεί ούτε κι αυτοί και δεν βρίσκονται στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, σε αντίθεση πχ. με τις μεταγραφές της Σεβίλλης.

Η ισπανική ομοσπονδία δεν δέχεται ότι ο Σετιέν έφυγε από την Μπαρτσελόνα

Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα είναι προγραμματισμένη σε 10 ημέρες, με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ στο 'Καμπ Νόου', αφού στην πρεμιέρα της Primera Division πήρε ρεπό, όπως κι η Ρεάλ, λόγω των υποχρεώσεων που είχαν μέχρι τον Αύγουστο στο Champions League. Το πιο πιθανό είναι να διευθετηθεί το ζήτημα μέχρι τότε. Παρ' όλα αυτά, την ώρα που ο προπονητής της Γιουβέντους διευθετεί το αντίστοιχο δικό του ζήτημα, παίρνοντας δίπλωμα UEFA Pro σχεδόν με άριστα, γράφοντας στην εργασία του για την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ και την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αυτή η ομάδα ακόμα δεν έχει καταφέρει να δηλώσει τον επόμενο προπονητή της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK