Η ιστορία του Μεξικανού οπαδού Γκιλμπέρτο Μαρτίνες που σε κάνει να ανατριχιάζεις

Αν υπάρχει μία ιστορία που ΑΞΙΖΕΙ να διαβαστεί κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, αυτή έχει σε πρώτο πλάνο τον Γκιλμπέρτο Μαρτίνες: τον Μεξικανό φίλαθλο που έχασε τα ΠΑΝΤΑ χτυπημένος από τη μοίρα αλλά μπόρεσε να σηκωθεί στα πόδια του και να κάνει το ταξίδι στη Ρωσία για να στείλει ένα συγκλονιστικό μήνυμα σε όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο (VIDEOS).

Η ιστορία του Μεξικανού οπαδού Γκιλμπέρτο Μαρτίνες που σε κάνει να ανατριχιάζεις

Παρά την βαριά ήττα με 3-0 από την Σουηδία στο φινάλε της φάσης των ομίλων, το Μεξικό μπόρεσε (με τη συνδρομή της Νότιας Κορέας που επιβλήθηκε 2-0 της Γερμανίας) να προκριθεί ως 2ο του 5ου ομίλου στα νοκ-άουτ ματς και έκανε υπερήφανους εκατομμύρια φιλάθλους του ανά τον πλανήτη και χιλιάδες που βρίσκονται αυτή την εποχή στα γήπεδα της Ρωσίας.

Υπάρχει πάντως ένας που ίσως να χάρηκε λίγο παραπάνω από όλους τους άλλους καθώς κουβαλάει μαζί του μία απίστευτη και συνάμα τραγική ιστορία, έναν τεράστιο μαρτυρικό σταυρό που ουδείς θα ήθελε να βρισκόταν στη θέση του.

Πρόκειται για τον Μεξικανό Γκιλμπέρτο Μαρτίνες, φανατικό με την εθνική ομάδα τοδοσφαίρου της χώρας του και δικηγόρο στο επάγγελμα, ο οποίος είχε στο παρελθόν βρεθεί σε πέντε τελικές φάσεις Μουντιάλ και σχεδίαζε εδώ και καιρό το ταξίδι στη Ρωσία για το έκτο του Μουντιάλ διά ζώσης.

Δεν θα ήταν όμως μόνος του αφού είχε φροντίσει να βρει εισιτήρια και να εξασφαλίσει διαμονή στην Ρωσία σε όλη την οικογένειά του: στην Αργεντινή σύζυγό του, Βερόνικα Ρασκιότο (42 ετών), καθώς και στα δύο παιδιά τους: τον Ντιέγκο Μαρτίνες Ρασκιότο (8 ετών) και την Μία Μαρτίνες Ρασκιότο (6 ετών).

Η ιστορία του Μεξικανού οπαδού Γκιλμπέρτο Μαρτίνες που σε κάνει να ανατριχιάζεις

Αυτό ήθελε, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τα αγαπημένα του άτομα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους πήρε από κοντά του και τους οδήγησε στον ουρανό: ήταν το μοιραίο βράδυ της 28ης Απριλίου όταν η σύζυγός του είχε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Μαϊάμι όπου είχε πάει να επισκεφτεί τον αδερφό της, φεύγοντας από τη ζωή ακαριαία, μαζί με τα δύο αγγελούδια της και τον 50χρονο αδερφό της, Χόρχε Κλαούντιο Ρασκιότο.

Το γεγονός αυτό "τσάκισε" τον Ζιλμπέρτο Μαρτίνες και κατέφυγε σε ψυχολόγο για να αντέξει και να μην τον λυγίσει οριστικά, ο οποίος μάλιστα τον συμβούλευσε να πάει στην Ρωσία για να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα στη ζωή του και να εκπληρώσει το όνειρο που είχαν οι τέσσερίς τους.

Και έτσι έκανε! Ταξίδεψε στην Ρωσία για το Μουντιάλ, παρακολούθησε διά ζώσης το πρώτο παιχνίδι του Μεξικού απέναντι στην Γερμανία και είχε μάλιστα μαζί του και τις τέσσερις ταυτότητες (είχε κλείσει εισιτήρια για όλη την οικογένεια) ως ένδειξη τιμής προς τα αγαπημένα του χάμενα πρόσωπα.

Μετά μάλιστα από το παιχνίδι (ανέβασε πανηγυρικό video από την κερκίδα και κέρδισε χιλιάδες likes) δέχτηκε ίχε την υένα μήνυμα που έγραφε: "Αυτό ήταν για την οικογένειά σου", μήνυμα που είχε την υπογραφή του κίπερ του Μεξικού, Γκιγιέρμο Οτσόα...

Η ιστορία του Μεξικανού οπαδού Γκιλμπέρτο Μαρτίνες που σε κάνει να ανατριχιάζεις

Πέρα όμως από το παιχνίδι του Μεξικού, ο Γκιλμπέρτο βρέθηκε στις εξέδρες και για το Βραζιλία-Κόστα Ρίκα καθώς είχε μία ιερή υποχρέωση: να τιμήσει τον νεκρό γιο του Ντιέγκο που ήταν φανατικός του Νεϊμάρ και για αυτό το λόγο ο πατέρας του είχε κλείσει εισιτήρια για να έβλεπαν μαζί τον αγώνα.

Ο Ντιέγκο δεν είχε βέβαια ποτέ την ευκαιρία να δει τον ήρωά του να παίζει καθώς η μοίρα του έκοψε τόσο άδικα και πρόωρα το νήμα της ζωής, όμως ήταν εκεί ο πατέρας του ο οποίος μάλιστα τιμάει την οικογένειά του και με έναν ακόμα ιδιαίτερο τρόπο.

Πέρα από τις τέσσερις κάρτες που έχει πάντα μαζί περασμένες γύρω από το λαιμό του, φοράει φανέλες είτε του Μεξικού είτε της Αργεντινής που γράφουν στην πλάτη: "Βέρο, Ντιέγκο, Μία, πάντα μαζί μου". Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αντιλαμβάνεται πως ο Γκιλμπέρτο Μαρτίνες στέλνει μήνυμα ζωής από την Ρωσία σε όλο τον πλανήτη;

News 24/7

24MEDIA NETWORK