Η 'ιστορική λιποθυμία' της Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν μια φυσική συνέπεια

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στην πρώτη εξάδα της Championship. Κατάφερε να χάσει την πρόκριση στα playoffs ανόδου με τρόπο που θα μνημονεύεται για χρόνια. Τα στοιχεία δείχνουν πως ήταν φυσική συνέπεια όσων έκανε, από την αρχή του restart.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μνημονεύεται σήμερα, Πέμπτη 23/7 από τα media ως αυτή που έζησε το 'choke job of the century', μετά τον τρόπο που αποκλείστηκε από τα playoffs ανόδου της Championship.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ μνημονεύεται σήμερα, Πέμπτη 23/7 από τα media ως αυτή που έζησε το 'choke job of the century', μετά τον τρόπο που αποκλείστηκε από τα playoffs ανόδου της Championship. NOTTINGHAM FOREST (TWITTER)

O Κρις Καμάρα υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (από το 1974 έως το 2012) και όπως έχει πει δεν πέρασε πολύ εύκολα στα γήπεδα, ως μόνιμος στόχος ρατσιστικών σχολίων.  Είχε κάνει καριέρα ως δυνατός στα τάκλιν. Από το 1995 και για τρία χρόνια 'έβγαζε' διπλό μεροκάματο, καθώς είχε αναλάβει και τον πάγκο της Μπράντφορντ Σίτι. Για ένα τρίμηνο κάθισε και σε αυτόν της Στόουκ Σίτι, δεν κατάφερε να τη 'σώσει' και έφυγε. Από το 1998 κάνει καριέρα ως sportscaster και αναλυτής στη SkySports και παρουσιαστής σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα. Θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους σχολιαστές, γιατί έχει χιούμορ, αυτοσαρκάζεται, είναι πάντα χαμογελαστός και πάντα λέει αυτό που βλέπει -επίσης, βοηθά ότι ξέρει τι βλέπει, αφού ξέρει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι Θεός. Προφανώς έχει 'χάσει' πράγματα. Για παράδειγμα, μια κόκκινη κάρτα που έδειξε διαιτητής (γιατί είχε 'στηθεί' να βγει live και ήταν με την πλάτη γυρισμένη στο γήπεδο) ή το όνομα του παρουσιαστή στην εκπομπή για την οποία δούλευε.

Το σχόλιο που είχε να κάνει για το 1-4 της Στόουκ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν αυτό που ακολουθεί.

Pardon his language, αλλά αυτό που 'κατάφερε' να κάνει η Νότιγχαμ Φόρεστ -ομάδα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας- ανήκει στην ευρύτερη σφαίρα του 'μου δίνουν τη νίκη και δεν τη θέλω'. Όπου 'νίκη' βλέπε διάκριση, επιτυχία κλπ. Το Yahoo! Sports επέλεξε για τίτλο το Choke job of the century.

Όπως το ματς έμπαινε στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι έχαναν μεν 1-3, αλλά τους αρκούσε ένα γκολ για να κάνουν δουλίτσα. Παίκτης τους όντως, σκόραρε, αλλά στα δίχτυα της ομάδας του. Ήταν ο Νούνο ντα Κόστα και το 'έγκλημα' έγινε στο 96'. Ορθώς σου θυμίζει κάτι το όνομα. Υπάρχει στη λίστα του Ολυμπιακού.

Τι συνέβη ακριβώς

Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 ήταν αυτή που η Λιντς βρήκε το δρόμο της επιστροφής στην Premier League, έπειτα από 16 χρόνια. Η τελευταία αγωνιστική της σεζόν θα ξεκαθάριζε ποια ομάδα θα την ακολουθούσε -απευθείας, ως δεύτερη της Championship- και ποιες (ομάδες) θα μετείχαν στα playoffs ανόδου, ώστε να συμπληρωθεί η τριάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη 'δεύτερη ευκαιρία' είχαν η τρίτη (Μπρένφορντ), η τέταρτη (Φούλαμ), η πέμπτη και η έκτη της κατάταξης. Οι Κάρντιφ και Νότιγχαμ είχαν από 70 πόντους και η έβδομη Σουόνσι 67 (μαζί με -5 τέρματα από τη Νότιγχαμ, παράγοντας που κρίνει τις ισοβαθμίες στην Αγγλία. Θα έλεγες ότι οι Reds ήλεγχαν τη μοίρα τους. Μετά το ματς με την Στόουκ -που δεν ήθελε κάτι από τη ζωή της, εννοώ δεν είχε κάποιο στόχο, αφού ούτε 'έπεφτε', μηδέ 'ανέβαινε'- θα επαναδιατύπωνες με το 'έριξαν μούντζα στην τύχη τους'. Και για λόγους που είναι ευνόητοι κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να αποφύγω τη λέξη 'αυτοκτονία'. Οι Βρετανοί έγραψαν για 'κατάρρευση'.

Aυτό που έγινε ήταν να χάσει η Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-4, με το τελευταίο γκολ της Στόουκ να μπαίνει στο 96ο λεπτό. Την ίδια ώρα, η Σουόνσι επικράτησε εκτός έδρας της Ρέντινγκ (που έπαιζε με 10 παίκτες από το 40') με το ίδιο σκορ  (4-1) και το τέταρτο γκολ να μπαίνει στο 91'! Έτσι, έκανε δική της την τελευταία θέση για τα playoffs. Παρεμπιπτόντως, η Κάρντιφ έκανε το χρέος της, επικρατώντας 3-0 της Χαλ Σίτι. Σημείωσε πως δεν είχε βοηθήσει την όλη η κατάσταση η ήττα της Νότιγχαμ από την Μπάρνσλεϊ, στην προτελευταία αγωνιστική -με γκολ που είχε μπει στο 94'.

Γενικά, δεν βοήθησαν οι μόλις δυο νίκες, στα εννέα ματς που διεξήχθησαν μετά το restart, με τους φαν της ομάδας να εξηγούν πως 'δεν γίνεται να νικήσεις, μόνο με την άμυνα'. Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει τι έκανε κάθε ομάδα, στην επιστροφή στα γήπεδα.

Οι παίκτες του Σάμπρι Λαμούσι ανταποκρίθηκαν με τον πλέον αδύναμο τρόπο, στην τελική ευθεία -εκεί όπου μετρούσαν όλα. O κόουτς έθεσε εαυτόν ενώπιον των media, μετά τον αγώνα. Του ζήτησαν να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Ομολόγησε πως'"ειλικρινά δεν έχω λόγια. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη απόψε ή στα έξι τελευταία παιχνίδια. Πώς είναι δυνατόν να μην πάρουμε μια θέση για τα playoffs. Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα στο τελευταίο 20λεπτο. Είμαι πολύ εκνευρισμένος. Ήταν καταστροφή. Κάτι το απαράδεκτο. Ζητώ συγγνώμη από τους φαν και την κοινότητα της Φόρεστ. Για όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας όλη τη σεζόν, το να χάνουμε έτσι σήμερα είναι κάτι το απαράδεκτο και ιδιαίτερα μετά τα όσα καταφέραμε τους 13 τελευταίους μήνες. Ήμασταν 'λίγοι' σήμερα' και φταίμε για ό,τι έγινε. Δεν θα δεχθώ κανένα λόγο. Είναι αντιεπαγγελματικό και απαράδεκτο αυτό που κάναμε”.

“Θα έλεγα πως η ποιότητα, ο χαρακτήρας -οι προσωπικότητες- και οι μικρές λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα. Σε λίγα παιχνίδια, σε λίγες καταστάσεις διαμορφώνεται το αποτέλεσμα μιας σεζόν. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Ζητώ συγγνώμη”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νότιγχαμ δεν μπαίνει στα playoffs. Αυτό είναι κάτι που της συμβαίνει από το 2010-11. Ήταν όμως, η πρώτη φορά που έφτασε τόσο κοντά, πριν κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα, με ανάποδο ψαλίδι -όχι ένα ταπεινό σουτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK