Η καλή καρδιά του Κανού έχει σώσει ήδη 542 ζωές!

Ο Νουάνκου Κανού κέρδισε τη μάχη με το θάνατο παρά το πρόβλημα που είχε στην καρδιά και τώρα φροντίζει να δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μέσω του ιδρύματός του.

Nigeria's Ismaila Taye his huged by Nwankwo Kanu, left, as they celebrate a goal during the African Nations Cup Group D soccer match Between Ghana and Nigeria in Port Said Stadium, Egypt Monday Jan. 23, 2006. (AP Photo/Ariel Schalit)
Nigeria's Ismaila Taye his huged by Nwankwo Kanu, left, as they celebrate a goal during the African Nations Cup Group D soccer match Between Ghana and Nigeria in Port Said Stadium, Egypt Monday Jan. 23, 2006. (AP Photo/Ariel Schalit) AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο ο Νουάνκο Κανού καθώς αν και αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του το 1996, στην ανατολή της καριέρας του, μπόρεσε να βγει νικητής από τη δύσκολη μάχη που έδωσε (υποβλήθηκε σε επέμβαση και αντικατέστησε μία αρτηρία) και να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι μέσα από αυτή την περιπέτεια που βίωσε ο Νιγηριανός παλαίμαχος φορ, πολλά είναι τα παιδιά που βγήκαν κερδισμένα, με τον 42χρονο πλέον Κανού να καμαρώνει για τη δημιουργία Ιδρύματος με το όνομά του (Kanu Heart Foundation) που βοηθάει παιδιά από την Αφρική που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και δεν έχουν τα αναγκαία οικονομικά μέσα.

"Έχουμε σώσει 542 παιδιά" , ήταν η συγκλονιστική αποκάλυψη του Κανού μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Guardian", με τον άλλοτε άσο των Ίντερ, Άρσεναλ και Πόρτσμουθ να υπογραμμίζει:

"Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αυτή την εβδομάδα τέσσερις ασθενείς πήγαν στο Σουδάν και ακούμε πως οι επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν πετυχημένες ενώ άλλοι έξι θα πάνε εκεί. Συνεργαζόμαστε με νοσοκομεία, κάνουμε τσεκ-απς, μιλάμε στους γονείς, τους εκπαιδεύουμε και την ίδια ώρα πηγαίνουμε τα παιδιά σε άλλες χώρες για τις επεμβάσεις.

Ο στόχος του ιδρύματος είναί να χτίσουμε τα δικά μας καρδιολογικά νοσοκομεία στην Αφρική, αρχίζοντας από την Νιγηρία. Τα πάντα θα γίνονταν έτσι ευκολότερα. Ως ποδοσφαιριστής κερδίζεις τρόπαια και αυτό είναι καλό. Όμως αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα...".

Και κατέληξε ο Κανού με ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί σε κάθε γωνιά της γης: "Είχαμε παίκτες όπως ο Μαρκ Βιβιέν-Φοέ που πέθαναν παίζοντας. Οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες πρέπει να είναι πολύ σοβαροί όσον αφορά στους ιατρικούς ελέγχους.

Τι τους σταματάει από το να κάνουν ελέγχους κάθε τρεις μήνες; Ίσως να ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που πέθαναν στο γήπεδο αν δεν είχαν βρει το πρόβλημα με την καρδιά μου κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που είχαν κάνει στην Ίντερ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK