Η καλύτερη 11αδα των Ελλήνων που παίζουν μπάλα στο εξωτερικό

Ποιοι είναι οι 11 καλύτεροι στις θέσεις τους εκ των Ελλήνων που αγωνίζονται στο εξωτερικό; Εμείς τολμήσαμε να επιλέξουμε την 11αδα των κορυφαίων ξενιτεμένων και η αλήθεια είναι ότι βάσει της εικόνας τους σε σύγκριση με άλλους, δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά.

Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει το γκολ που χάρισε στην Εθνική ομάδα το 1-1 απέναντι στην Ισπανία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει το γκολ που χάρισε στην Εθνική ομάδα το 1-1 απέναντι στην Ισπανία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου EUROKINISSI SPORTS

Τερματοφύλακας - Οδυσσέας Βλαχόδήμος (Μπενφίκα): Από τις 8 του περασμένου Φλεβάρη και μάλιστα μετά από τη νίκη επί της Φαμαλισάο με 2-0, άρα δίχως να δεχθεί τέρμα, ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έγινε αναπληρωματικός. Μολαταύτατα έχει ήδη 'γράψει' 24 συμμετοχές φέτος με την Μπενφίκα και από τη στιγμή που σε κακή μοίρα στη Σέλτικ διατηρείται ο Βασίλης Μπάρκας, παραμένει ο βασικός κίπερ της Εθνικής Ελλάδας.

Δεξιός μπακ - Στέλιος Κίτσιου (Ανκαραγκουτσού): Αναγνωρίζεται ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη μεγάλη αντεπίθεση που εξαπέλυσε η ομάδα της Άγκυρας στο β' γύρο του τουρκικού πρωταθλήματος, καταφέρνοντας να αποσπαστεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να βρίσκεται πολύ κοντά στο να σφραγίσει την παραμονή της στη Super Lig. Με 5 ασίστ σε 25 συμμετοχές είναι από τους καλύτερους πασέρ στη θέση του στο πρωτάθλημα. Την Τετάρτη άνοιξε και λογαριασμό στα γκολ. Άγνωστο το γιατί ο Φαν'τ Σχιπ τον αγνοεί.

Αριστερός μπακ - Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς): Η επιστροφή των 'καναρινιών' στην Premier Leauge συντελέστηκε με εκείνον παρόντα σε 15 αγώνες, από τον Γενάρη κι εντεύθεν. Από την ημέρα που μετακόμισε στην Αγγλία από τον ΠΑΟΚ έγινε βασικός κερδίζοντας την παραμονή του στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν. Σε αντίθεση με τον Κώστα Τσιμίκα, πήγε σε ομάδα που του έδωσε τις ευκαιρίες να παίξει να παραμείνει στον αφρό, γεγονός το οποίο του δίνει τη θέση στη βασική 11αδα μας.

Κεντρικός αμυντικός - Κώστας Μανωλάς (Νάπολι): Από τις κολόνες της αρχόντισσας του ιταλικού νότου, στην προσπάθειά της να διατηρηθεί σε ευρωπαϊκή τροχιά και στα τελειώματα της σεζόν να πετάξει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ μία εκ των Γιουβέντους, Αταλάντα ή Μίλαν κερδίζοντας μία θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εχει παίξει σε 24 ματς της Serie A, δίχως ωστόσο φέτος να έχει σκοράρει.

Κεντρικός αμυντικός - Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Στουτγάρδη): Η σεζόν στη Γερμανία ξεκίνησε δύσκολα για τον δανεικό από την Αρσεναλ στόπερ, ωστόσο πλέον είναι βασικότατο στέλεχος της ομάδας που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, δίχως να κινδυνεύει με υποβιβασμό αλλά ούτε και με βλέψεις για ευρωπαϊκό μέλλον. Κερδίζει εμπειρίες, γίνεται κομβικός και ελπίζει ότι ο λονδρέζικος σύλλογος στον οποίο και ανήκει, θα του δώσει περισσότερη προσοχή στη συνέχεια.

Αμυντικός μέσος - Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ): Θεωρείται μία από τις πλέον σταθερές αξίες στο ρόστερ της Αλάνιασπορ, στην οποία είναι σχεδόν μόνιμα βασικός, έχοντάς 'γράψει' 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Δεν σκοράρει, σπανίως θα είναι αυτός που θα δώσει ασίστ, όμως οι καταστροφικές συνέπειες της αγωνιστικής ταυτότητάς του για το παιχνίδι του αντιπάλου, τον καθιστούν απαραίτητο στην τουρκική ομάδα. Μόνιμο στέλεχος πλέον και της Εθνικής.

Κεντρικός χαφ - Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη): Ο γεννημένος στην Πορτογαλία μέσος, είναι εδώ και χρόνια ένας από εμάς, το διαπιστώνει άλλωστε οποιοσδήποτε από τον τρόπο με τον οποίο τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, πριν από κάθε αγώνα της. Εκ των σταθερών αξιών της Κοπεγχάγης τα τελευταία χρόνια, είχε και φέτος μόνιμη παρουσία με καλά ματς, 27 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιτελικός μέσος - Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ): Εξαργύρωσε την εξαιρετική μιάμιση σεζόν που διέγραψε με τη φανέλα της Αλάνιασπορ, παίρνοντας μεταγραφή στην ομάδα της Τραπεζούντας τον περασμένο Γενάρη. Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, σκοράροντας με υψηλό ρυθμό και φτάνοντας τα 13 γκολ και τις 2 ασίστ σε 34 συμμετοχές και με τις δύο ομάδες φέτος. Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας επί Φαν'τ Σχιπ και απολύτως δικαιολογημένα.

Ακραίος επιθετικός - Δημήτρης Πέλκας (Φενερμπαχτσέ): Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του διανύει ο 27χρονος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας σε κόσμο και κοσμάκη, αλλά περισσότερο από όλους στον ίδιο τον εαυτό του, ότι δεν είχε πιάσει το ταβάνι του. Με 9 γκολ και 8 ασίστ σε 36 έως σήμερα εμφανίσεις της ομάδας τους στις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος, διαγράφει πορεία ηγετική και προσπαθεί να οδηγήσει τον τουρκικό σύλλογο στην κατάκτηση του τίτλου.

Ακραίος επιθετικός - Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης): Σπουδαία σεζόν για τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ κι ας μην επιστεγάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της χώρας που ήταν και ο βασικός στόχος για τη δεύτερη εν τέλει Ραπίντ. Με 12 γκολ και 5 ασίστ σε 25 παρουσίες όλων των διοργανώσεων, ο Φούντας εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ομάδα της πρωτεύουσας, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στη γερμανική Μπουντσελίγκα αλλά και στην ιταλική Serie A.

Φορ περιοχής - Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο): Σκοράρει αδιακρίτως και ακατάπαυστα, όμως είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο τα 24 τέρματά του στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας -εως σήμερα- να μην αποδειχθούν αρκετά για την παραμονή της Φένλο στην Eredivisie. Ωστόσο, ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς φορ της Ευρώπης την τρέχουσα σεζόν, κάθε άλλο παρά θα δυσκολευτεί για το επόμενο συμβόλαιο της καριέρας του και σε μεγαλύτερο club.

News 24/7

24MEDIA NETWORK