Η καλύτερη ενδεκάδα των 'άλλων' της Super League

Το Contra.gr διάλεξε την καλύτερη ενδεκάδα του εφετινού πρωταθλήματος χωρίς ποδοσφαιριστές από το λεγόμενο 'Big-5'. Και ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα σκληρός.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Χουάν Νέιρα σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης στο 'Θ. Βαρδινογιάννης' (3-1), για την 5η αγ. της Super League 2019-2020. (29/09/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Η Super League έχει έως τώρα ομάδες και ποδοσφαιριστές που αποτελούν σημείο αναφοράς. Και το σημαντικότερο είναι ότι πολλοί εξ αυτών δεν ανήκουν στις λεγόμενες 5 'μεγάλες'. Σε αυτό, βέβαια, έχει βοηθήσει η εξαιρετική πορεία τόσο της Ξάνθης όσο και του ΟΦΗ. Η τελική επιλογή της ενδεκάδας, με το... πατροπαράδοτο σύστημα 4-4-2, μόνο εύκολη δεν ήταν και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Το εφετινό πρωτάθλημα 'γεννά' πρωταγωνιστές και όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες, μακριά από εσωστρέφειες, γκρίνιες και διαιτητολαγνεία. Ας δούμε την 18άδα των πρωταγωνιστών με συμπληρωμένες τις 6 πρώτες αγωνιστικές και έχοντας σχηματιστεί μία πρώτη εικόνα, σημαντική για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Νίκος Γιαννακόπουλος (Παναιτωλικός)

Ο 26χρονος τερματοφύλακας μετράει δύο εμφανίσεις την τρέχουσα σεζόν στον Παναιτωλικό και αν ο Κνετ δεν ήταν τραυματίας, δύσκολα θα έβλεπε ενδεκάδα. Την προηγούμενη αγωνιστική έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατώντας το 0-0 για την ομάδα του με αποτέλεσμα να μπει στους υποψήφιους για MVP. Δεν κέρδισε το βραβείο, αλλά σίγουρα κέρδισε τα γάντια του βασικού.

Μίκαελ Ντίρεσταμ (Ξάνθη)

Δεξί μπακ, από τους πιο σταθερούς της ομάδας-έκπληξης του εφετινού πρωταθλήματος, έχει χάσει έως τώρα μόλις ένα παιχνίδι. Ο πρώην μπακ της Γκέτεμποργκ έχει βοηθήσει την Ξάνθη και από την περσινή χρονιά φρόντισε να δείξει τις ικανότητές του, ακόμα και στο επιθετικό κομμάτι μετρώντας εφέτος τρεις τελικές.

Αλέξης Μιχαήλ (ΑΕΛ)

Ο ένας εκ των δύο στόπερ των 'βυσινί' και MVP έως τώρα στη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, μετά τον Ολυμπιακό με 5 γκολ παθητικό. Έμπειρος αμυντικός, 'έδεσε' μαζί με τον Βαγγέλη Μόρα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει πάρει φανέλα βασικού... σπίτι του.

Αριστοτέλης Καρασαλίδης (Ξάνθη)

Δεύτερος στόπερ ο Καρασαλίδης. Ο πρώην παίκτης του Ατρόμητου επέστρεψε στην Ξάνθη και βρήκε... την υγειά του. Εφέτος εκτός από αξιοπρόσεκτη παρουσία σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος έως τώρα, μετράει και ένα γκολ.

Λεάντρο Σόσα (Ξάνθη)

Συμπαίκτης του Καρασαλίδη ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ, από τους ποδοσφαιριστές με τα λιγότερα λάθη στο πρωτάθλημα. Βοηθάει και στο δημιουργικό κομμάτι έχοντας στο ενεργητικό του μία ασίστ.

Χουάν Νέιρα (ΟΦΗ)

Ο Αργεντινός μέσος της κρητικής ομάδας βρήκε θέση βασικού εφέτος και είναι από τις σημαντικότερες 'εσωτερικές' μεταγραφές. Καμία σχέση με πέρυσι, βοηθάει τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα. Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες πάσες στην εφετινή Super League.

Χάρης Χαρίσης (Ατρόμητος)

Με θητεία σε ΠΑΣ, ΠΑΟΚ, Σεντ Τρούιτεν, Κόρτραϊκ και αισίως Ατρόμητος, ο 24χρονος μέσος είναι από τους πιο σταθερούς της ομάδας του Αναστασίου την τρέχουσα σεζόν. Μπορεί να παίξει με ευκολία και στις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Κοσμάς Τσιλιανίδης (ΟΦΗ)

Δεύτερος σκόρερ με 4 γκολ πίσω από τον Σφιντέρσκι, έκανε από την πρώτη στιγμή τη διαφορά στον ΟΦΗ. Πήγε στην Κρήτη από τον Αστέρα Τρίπολης όπου έδειχνε στασιμότητα, αλλά στους 'μελανόλευκους' πήρε αμέσως τα πάνω του, έχοντας στο ενεργητικό του και ένα βραβείο MVP.

Λισάντρο Σεμέντο (ΟΦΗ)

Και μιας που αναφέραμε MVP, ο 23χρονος εξτρέμ του ΟΦΗ κέρδισε το βραβείο για την 6η αγωνιστική μετά την εξαιρετική του εμφάνιση με τον Πανιώνιο. Παίζει στα αριστερά, έχει 16 τελικές έως τώρα πίσω από τον πρώτο -και συμπαίκτη του- Αντίλ Ναμπί.

Χοακίν Τόρες (Βόλος)

Ο Βόλος φαίνεται ότι βρήκε 'λαυράκι' με την περίπτωση του Τόρες που μετράει 3 γκολ σε ισάριθμους αγώνες. Ο Αργεντινός που πήγε στους 'κυανέρυθρους' από τη Νιούελς Ολντ Μπόις έχει συμμετοχή και στο δημιουργικό κομμάτι.

Απόστολος Βέλλιος (Ατρόμητος)

Εκτός από τα 3 γκολ σε 4 αγώνες, ο 27χρονος επιθετικός που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια έχει μέχρι στιγμής το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος, αυτό που πέτυχε απέναντι στη Λαμία και ήδη αποτελεί highlight. Κάλυψε άμεσα το κενό που άφησε η αποχώρηση του Κουλούρη.

Αναπληρωματικοί: Έντουαρντ Κρίστινσον (τερματοφύλακας - ΑΕΛ), Βαγγέλης Μόρας (αμυντικός - ΑΕΛ), Κώστας Γιαννούλης (αμυντικός - ΟΦΗ), Αντίλ Ναμπί (μέσος - ΟΦΗ), Αμρ Ουάρντα (μέσος - ΑΕΛ), Γιώργος Μανούσος (επιθετικός - Ατρόμητος), Μπατσάνα Αραμπουλί (επιθετικός - Πανιώνιος).

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο καλεσμένος είναι ο Αντρέα Παλομπαρίνι του Sport24 Radio 103,3 για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: να αποθεώσει το κάλτσιο. Επιλέγει την καλύτερη Ιταλία που έχει δει και δεν είναι εκείνη του 2006 και παίρνει σαφέστατη θέση στο δίλημμα Ρονάλντο - Ζιντάν. Oι Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου σχολιάζουν τα 'κοψίματα' πρωτοκλασάτων παικτών από τον Γιον φαν'τ Σιπ στην Εθνική Ελλάδας, ενώ αποφαίνονται και στο ποιος εκ των Παναθηναϊκού ή Άρη θα μείνει εκτός playoffs.

News 24/7

24MEDIA NETWORK