Η καρδιά του Σέρχιο Ράμος άνοιξε στα δύο μέσω της οθόνης

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη διπλή ζωή του 33χρονου Σεβιγιάνου: αυτή του ποδοσφαιριστή και εκείνη του ανδρός.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σέρχιο Ράμος έχει πρωταγωνιστή τον άλλο του εαυτό
Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σέρχιο Ράμος έχει πρωταγωνιστή τον άλλο του εαυτό AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

El Corazon de Sergio Ramos, τιτλοφορείται το βιογραφικό φιλμ που κινηματογραφήθηκε για λογαριασμό του Amazοn και είναι διαθέσιμο στην ιντερνετική πλατφόρμα ως prime video (επί πληρωμή δηλαδή) από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες νωρίτερα ο Ισπανός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε υποδεχθεί στο 'Reina Sofía Museum' τον πρόεδρο του κλαμπ Φλορεντίνο Πέρεθ, τον προπονητή Ζινεντίν Ζιντάν και κάμποσους από τους συμπαίκτες του, καθώς δεν ήταν εύκαιροι όλοι, για μια πρώτη προβολή του αποτελέσματος της δουλειάς που είχε οργανωθεί όλους τους προηγούμενους μήνες.

"Το ντοκιμαντέρ έχει λίγο απ' όλα, δεν αφορά μονάχα το ποδόσφαιρο. Η ιδιωτικότητά μου είναι κάτι που έχω προφυλάξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θεωρώ ότι αυτή είναι μια μοναδική στιγμή στην καριέρα μου και θετικό ο κόσμος να με γνωρίσει λίγο παραπάνω", ανέφερε ο 33χρονος αμυντικός, διπλά ενθουσιασμένος διότι η ημέρα της ιδιωτικής προβολής σ' έναν επιβλητικό χώρο τέχνης συνέπιπτε με την πρώτη εμφάνισή του στη Ρεάλ πριν από 14 χρόνια. Ήταν ο αγώνας πρωταθλήματος με τη Θέλτα, στις 10/9 του 1995, όταν είχε αντικαταστήσει στην ανάπαυλα τον Φρανσίσκο Παβόν, ως ο 19χρονος των 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο που ετοίμασαν οι κινηματογραφιστές της Amazon είναι ακριβώς αυτό που πρεσβεύει ο τίτλος και μετέφερε ο ίδιος Ράμος στα λόγια του. Η καρδιά (corazon) του χωρισμένη σε δύο ισομεγέθη μέρη. Όχι στη δεξιά και αριστερή κοιλία, αλλά σε αυτό του ποδοσφαιριστή και αυτό του παιδιού που "δούλεψα σκληρά για πολλά χρόνια προκειμένου να πετύχω ένα στόχο", του οικογενειάρχη, του συζύγου, του πατέρα. Του Ράμος όταν τελειώνει τη δουλειά.

Ο 'κάπτεν' των Μαδριλέων, όταν ενστερνίστηκε την ιδέα ενός βιογραφικού έργου και αποδέχθηκε την πρόταση να τεθεί υπό το πρίσμα του φακού η ιδιωτική ζωή του, δεν φανταζόταν πως η σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας οι κάμερες θα καταγράφουν τις αντιδράσεις του θα είναι σχεδόν καταστροφική για τους 'μερένγκες'. Ήλπιζε πως το φινάλε θα είναι αντίστοιχο των προηγούμενων ετών. Συνέβη και όφειλε να το αποδεχθεί. Τούτο όμως ήταν που προσέδωσε στο φιλμ των οκτώ επεισοδίων έναν μαγνητισμό και μια συναρπαστική περιέργεια, που είχε ανάγκη για να ξεχωρίσει.

Είχε ομολογήσει με ειλικρίνεια, σε συνέντευξή του στο Esquire, πως ήταν η χειρότερη σεζόν απ' όταν εντάχθηκε στους Μαδριλένους, μια εξέλιξη που "δεν μας επέτρεπε να βγούμε έξω, να πάμε τα παιδιά μας στο πάρκο". Χωρίς επιλογή όμως ήπιε κι αυτός το δηλητήριο της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα και του ντροπιαστικού αποκλεισμού από τον Άγιαξ στο Champions League. Ήταν ένα κομμάτι που θα ήθελε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά και στην οθόνη ν' αποτυπωθούν πανηγυρικές σκηνές. Αντί για λύτρωση, προέκυψε φιάσκο. Όπως η κίτρινη κάρτα που επεδίωξε ξεκάθαρα να δεχθεί στο 2-1 του Άμστερνταμ για να λείψει από το δεύτερο, ακίνδυνο υποτίθεται, παιχνίδι στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου'.

Ήταν γραφτό, μάλλον. Για να έρθει σε αντιδιαστολή με το όλο το υπόλοιπο. Που, για όσους αγαπούν να τον μισούν, θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια προσπάθεια αγιογραφίας του. Ο Ράμος εμφανίζεται ως ένας άλλος τύπος εκτός των τεσσάρων γραμμών. Όσο επιμένει πως "στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αδέρφια" θυμίζοντας πως έχει σπάσει τη μύτη του Ρενέ (νυν ατζέντη του) όταν βρέθηκαν αντίπαλοι άλλο τόσο διαδηλώνει πως η εικόνα του κακού παιδιού και η ταμπέλα που του έχουν φορέσει "δεν αντανακλά ποιος είμαι στην πραγματικότητα". Τον Στέρλινγκ σ' εκείνο το Αγγλία-Ισπανία επιμένει ακόμη πως δεν τον ακούμπησε καν, ενώ θεωρεί συμπτωματικό τον τραυματισμό του Μο Σαλάχ στον τελικό του Champions League το 2018.

Ο άλλος Ράμος, ένας bon viveur τύπος, έχει μανία με τη μουσική, παίζει κιθάρα και τραγουδάει, διότι "είναι ένας τρόπος να απελευθερώσω τον εαυτό μου". Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή εκθέτοντας το ταλέντο του. Ακόμα, παρόλο που μικρός ονειρευόταν να γίνει διάσημος ταυρομάχος, ως γνήσιο τέκνο της Σεβίλλης, λατρεύει τα άλογα, όντας ιδιοκτήτης στάβλων. Μάλιστα ένα δικό του, ο Γιουκατάν δε Ράμος, έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πάνω απ' όλους κι απ' όλα βέβαια τοποθετεί την οικογένειά του. Ιερός χώρος το σπίτι, "δεν το είχε ανοίξει τις πόρτες για κανέναν", έλεγε η σύζυγος Πιλάρ Ρούμπιο στην κάμερα. Η στιγμή έφτασε και ο Ράμος αφέθηκε. Αποκάλυψε πως τη γυναίκα της ζωής του "την είχα ονειρευτεί για τρεις διαδοχικές νύχτες", προτού συνάψουν οποιαδήποτε σχέση. Το θεώρησε σημάδι και προχώρησε στο επόμενο βήμα. Μαζί της απέκτησε τρεις γιους. Τον Σέρχιο χουνιόρ, τον Μάρκο και τον Αλεχάντρο. Δεν ξεχωρίζει κανέναν. Τους συμβουλεύει, βλέπει μαζί τους ποδόσφαιρο και ξοδεύει όσο περισσότερο χρόνο του επιτρέπουν οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις του. Δεν τους έχει πείσει βέβαια να τον θαυμάζουν ως τον αγαπημένο τους ποδοσφαιριστή. Τον Μόντριτς διάλεξαν.

Τον πικραίνουν, αλλά τους αγαπά παράφορα. Τόσο που κάπου πάνω στο κορμί του έχει ζωγραφιές που να τους αντιπροσωπεύουν. Το σώμα του Ράμος είναι γεμάτο tattoos. "Ειλικρινά δεν μπορώ να πω με ειλικρίνεια πόσα έχω σήμερα". Το πρώτο του πάντως δεν φαίνεται πλέον, το έχει σκεπάσει ένας πελώριος λύκος. Ήταν ένα ξωτικό που κοσμούσε την πλάτη του. Ήταν δεν ήταν 15 ετών όταν αποφάσισε να ποτίσει με μελάνι το αίμα του. Ήταν τότε που "ο πατέρας μου κόντεψε να με σκοτώσει".

Γλίτωσε από του πατέρα του, Χοσέ Μαρία, τα δόντια και σήμερα λογίζεται μεταξύ των κορυφαίων αμυντικών παγκοσμίως. Πιστεύοντας σταθερά πως "τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνει το δυσκολότερο". Δεν θα συναντήσεις, δε, στόπερ που ν' αμείβεται, για την ώρα, με περισσότερα από 225.000 ευρώ εβδομαδιαίως. Πόσο μάλλον αν αυτά τα χρήματα έχουν συνδυαστεί με 20 τίτλους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK