Η καταδίκη του Πρίγιοβιτς θα κοστίσει περισσότερα από την 'φυλάκιση'

Ο Αλεξάνταρ κινδυνεύει για την απερίσκεππτη ενέργεια να μεταμορφωθεί από βασιλιάς σε βάτραχο. Πώς σε διάστημα 15 μηνών θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του, ξανά.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη φιέστα του ΠΑΟΚ
Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στη φιέστα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Η Σερβία μετρά τις πληγές της από τον κορονοϊό (51 νεκροί / 98 διασωληνωμένοι σε 1908 επιβεβαιωμένα κρούσματα) και το Βελιγράδι ουδόλως διαφέρει από τις άλλες μεγαλουπόλεις του σύγχρονου κόσμου, στις οποίες οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται υπό συγκεκριμένες ώρες και συνθήκες. Από τις 17:00 το απόγευμα τις καθημερινές (ή τις 13:00 το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα) ως τις 5:00 το πρωί απαγορεύεται η οποιαδήποτε κυκλοφορία στους δρόμους και όποιος παραβιάζει τις εντολές έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος άνευ υποχρεώσεων είχε επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Σερβίας, δεδομένης της πανδημίας covid-19, για να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον.

Έλα όμως που 30χρονος επιθετικός, ως άλλος Τζακ Γκρίλις, αψήφησε τις κυβερνητικές οδηγίες και μαζί με άλλα 20 άτομα μαζεύτηκαν σε μπαρ ξενοδοχείου για να ξοδέψουν το χρόνο τους με αλκοόλ και καλή παρέα. Για κακή τους τύχη η αστυνομία έλαβε σήμα και άπαντες συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, οι περισσότεροι ομολόγησαν την ενοχή τους, άλλοι ισχυρίστηκαν πως δεν ήταν ενήμεροι. Άπαντες τέθηκαν μάλιστα υπό κράτηση επί δύο ημέρες και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τους αποδόθηκαν ποινές. Όπως αντίστοιχα στην ιδιοκτησία του ξενοδοχείου για το γεγονός πως σέρβιρε ποτά σε παρέα άνω των 5 ατόμων.

Η διανυκτέρευση στο κρατητήριο δεν ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία για κανέναν εκ των προσαχθέντων. Η Ράντισα Τραϊκόβιτς, μια τραγουδίστρια που ανήκε στην παρέα, υποστήριξε ότι "η παραμονή στο κελί ήταν μια τρομακτική εμπειρία και δεν θέλω να την ξαναζήσω", διότι, όπως συμπλήρωσε, "δεν ήμουν καν σε θέση να κοιμηθώ".

Εύλογα γίνεται κατανοητό πως ούτε ο Πρίγιοβιτς θα απόλαυσε τις 48 ώρες που φυλακίστηκε. Τουλάχιστον η ποινή δεν ήταν εξοντωτική για τον πρώην φορ του ΠΑΟΚ. Στέρηση εξόδου και αυστηρός κατ' οίκον περιορισμό για τους επόμενους τρεις μήνες απένειμε ο δικαστής μέσω τηλεδίκης που οργανώθηκε άμεσα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες οι κατηγορούμενοι ν' αφεθούν ελεύθεροι, έχοντας την υποχρέωση να τηρούν τους όρους.

Το ότι ο Πρίγιοβιτς οφείλει να μην βγει από το σπίτι του ως τις αρχές Ιουλίου μοιάζει κάτι υποτυπώδες μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει πια! Διότι εκτιμάται ως βέβαιο ότι η Αλ Ιτιχάντ έχει βρει την αφορμή που έψαχνε για να λύσει το μεταξύ τους συμβόλαιο δίχως την καταβολή οποιασδήποτε μορφής αποζημίωσης. Ούτως ή άλλως ο 'Πρίγιο' δεν υπολογιζόταν και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα είχε επιχειρήσει να βρει νέα επαγγελματική στέγη. Μίλησε με ομάδες, αλλά ούτε στη Λοκομοτίβ Μόσχας ή την Μπεσίκτας κατέληξε ούτε στην Λέγκια Βαρσοβίας επέστρεψε, μια και δεν ήθελε να στερηθεί τον πλουσιοπάροχο μισθό του.

Όλα αυτά 15 μήνες από τότε που ο γυρολόγος επιθετικός, των 55 γκολ σε 86 συμμετοχές, έπαιρνε την απόφαση ν' αφήσει τη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στο κλαμπ από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Οι άνθρωποι του 'δικεφάλου' αντίρρηση δεν είχαν την ισχύ να φέρουν. Οι Άραβες κάλυπταν τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων και ο Πρίγιοβιτς, που θα έπαιρνε εγγυημένα περισσότερα από 20 εκατομμύρια για τα επόμενα 4.5 χρόνια (συν τα όποια μπόνους προέκυπταν ούτως ή άλλως από συμμετοχές, γκολ, τίτλους και θα αύξαναν το ορισθέν ποσό), ευχαριστούσε τον Ιβάν Σαββίδη "που με πίστεψες και με στήριξες από την πρώτη ημέρα". Οι δυο τους είχαν "πολλές κουβέντες και πάντα προσπαθούσα να μάθω κάτι νέο". Τον χαρακτήριζε μάλιστα "πραγματική ευλογία" για τον σύλλογο! Ένιωθε ευγνωμοσύνη, αλλά όχι τόση ώστε να μείνει.

Δεν είναι ψέμα ότι ο Σαββίδης τού είχε σώσει την καριέρα με τα 1.9 εκατομμύρια (+10% ως ποσοστό μεταπώλησης) που είχε προσφέρει στη Λέγκια Βαρσοβίας για να τον αγοράσει τον Ιανουάριο του 2017. Δεύτερη φορά όμως δεν μπορεί να επέμβει για ν' ανατρέψει τα δεδομένα. Διότι στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Πρίγιοβιτς με την Αλ Ιτιχάντ φαίνεται πως είχε μπει ο όρος της 'έξωθεν καλής μαρτυρίας', της συμπεριφοράς που δεν θα ζημιώνει τη φήμη του συλλόγου.

Η απερίσκεπτη ενέργεια του Πρίγιοβιτς και η καταδίκη του καταπατούν, σε μεγάλο βαθμό, αυτήν τη δεσμευτική παράγραφο των εγγράφων, ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό πια η διοίκηση της Αλ Ιτιχάντ να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές τη σύμβαση και ν' αρνηθεί να πληρώσει στον Πρίγιοβιτς έστω ένα σεντ από τα χρήματα των επόμενων 3.5 ετών! Ένα ποσό δηλαδή που στο σύνολό του ξεπερνάει τα 19 εκατομμύρια, δεδομένου ότι ο Πρίγιοβιτς αμείβεται με 5.3 εκατομμύρια ετησίως.

Προφανέστατα είναι μια υπόθεση που προβλέπεται ότι θα διευθετηθεί στα δικαστήρια και ο Πρίγιοβιτς θα έχει ελπίδες δικαίωσης. Επειδή όμως ο αραβικός ποδοσφαιρόκοσμος λειτουργεί με τους δικούς του νόμους και κανόνες, είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Σέρβος να φύγει με όλο το ποσό στις αποσκευές του.

Τον Γενάρη του 2019 δήλωνε ευθαρσώς ότι "το κλαμπ έχει σπουδαία παράδοση, ισχυρή βάση φιλάθλων και ιστορία, αλλά είναι ευρέως γνωστό πως τα χρήματα έχουν παίξει ένα κομβικό ρόλο στη μεταγραφή, αφού μού προσέφεραν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο. Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τόσο ξαφνικά ό,τι έχριζα για δύο χρόνια, διακόπτοντας το όνειρο που ζούσα στη Θεσσαλονίκη, είναι όμως ώρα για μια αλλαγή".

Στην Τούμπα ήταν βασιλιάς, όπως αποτύπωνε το επιβλητικό tattoo στην πλάτη του. Είχε την μπάλα και τους πάντες στα πόδια του. Είχε βοηθήσει πολύ στην εκπλήρωση του πολυπόθητου στόχου και ουδείς το αγνοούσε. Κλήθηκε στην φιέστα του πρωταθλήματος. Ήταν στο σύννεφό του. Πού θα τον βρει πλέον η επόμενη ημέρα ουδείς εκτιμά με βεβαιότητα. Σίγουρα όχι σε κάποιο κελί φυλακής του Βελιγραδίου, ντριμπλάροντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σίγουρα όχι στην Τζέντα. Μάλλον όχι με 20 εκατομμύρια στην τσέπη. Το όνειρό του, για μια υπόλοιπη ζωή μέσα στα πλούτη, θα έχει γκρεμιστεί για δεύτερη φορά. Οι επιλογές δικές του ήταν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK