Η κατάρα της αδερφής του Νεϊμάρ τον έπληξε για 6η φορά σε 7 χρόνια

Ο Νεϊμάρ ενδέχεται να απουσιάσει από αγώνα που συμπίπτει με τα γενέθλια της αδερφής του για 6η φορά σε 7 χρόνια. Τη μοναδική φορά που αγωνίστηκε σε αυτήν την ημερομηνία, ήταν ο τελευταίος αγώνας της σεζόν αφού σταμάτησαν τα πάντα λόγω κορονοϊού.

Ο Νεϊμάρ με την αδερφή του, Ραφαέλα
Ο Νεϊμάρ με την αδερφή του, Ραφαέλα IG/NEYMARJR

Το σκηνικό είναι κάτι παραπάνω από γνώριμο. Ένας τραυματισμός τον Φεβρουάριο, ένα ιατρικό ανακοινωθέν που τον καθιστά νοκ άουτ στα μέσα Μαρτίου και μία πτήση για τη Βραζιλία. Μέσα στα 3 σίγουρα πράγματα στη ζωή, μαζί με τον θάνατο και τους φόρους, όπως κυκλοφορεί ευρέως στο twitter.

Ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Παρί για το Coupe de France με αντίπαλο την Καέν την Τετάρτη και την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι μυϊκός τραυματισμός του θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου 4 εβδομάδες. Και στις 11 Μαρτίου η Ραφαέλα Σάντος έχει γενέθλια. Πώς συνδέεται το τελευταίο; Μα φυσικά, η Βραζιλιάνα μοντέλο και influencer, που την ακολουθούν 5.500.000 followers, είναι η μικρή αδερφή του επιθετικού της Παρί και στα γενέθλιά της σχεδόν πάντα ο Νεϊμάρ δίνει το 'παρών'. Στη Βραζιλία. Μεσούσης της σεζόν. Επειδή είναι τραυματίας (ή τιμωρημένος)!

2015

Όλα άρχισαν πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Μία φαινομενικά αθώα κίτρινη κάρτα στις 28 Φεβρουαρίου κόντρα στη Γρανάδα, ήταν η 5η του στη σεζόν, με συνέπεια να πρέπει να εκτίσει τιμωρία μιας αγωνιστικής. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου και γι' αυτό πήρε το αεροπλάνο, γύρισε στην πατρίδα του και παρευρέθηκε στους εορτασμούς για τα γενέθλια της αδερφής του. Με αυτόν τον τρόπο εξιλεώθηκε για την απουσία του από τα γενέθλια του 2014, τα μοναδικά που είχε χάσει μέχρι τότε, αφού βρισκόταν μόλις στον πρώτο χρόνο του στο 'Καμπ Νόου'.

2016

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρεμπλ εκείνη τη σεζόν και ο Νεϊμάρ άρχισε να αισθάνεται 'βασιλιάς' και στην Ευρώπη. Γι' αυτό όταν στις 3 Μαρτίου 2016 είδε ξανά την κίτρινη κάρτα σε αγώνα κόντρα στη Ράγιο, με συνέπεια να τιμωρηθεί εκ νέου με μια αγωνιστική, σκέφτηκε να επαναλάβει το περσινό ταξίδι. Ζήτησε άδεια από τον Λουίς Ενρίκε και τους αρχηγούς Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Χαβιέρ Μαστσεράνο και Σέρχιο Μπουσκέτς και ακολούθως πήρε το αεροπλάνο για τη Βραζιλία για ένα πάρτι της αδερφής του με θέμα τα καρτούν της Disney.

2017

Ήδη στις αρχές Μαρτίου είχαν αρχίσει τα δημοσιεύματα σχετικά με το πώς ο Νεϊμάρ δεν θα μπορούσε να κάνει για τρίτη φορά το ίδιο ταξίδι, αφού δεν βρισκόταν στο όριο των καρτών. Τα ΜΜΕ υπολόγιζαν χωρίς τον... ξενοδόχο, τη Θεά Τύχη, που βρήκε τον τρόπο να στείλει τον παίκτη στη Βραζιλία στις 11 Μαρτίου. Ένας μυϊκός τραυματισμός έπληξε τον Νεϊμάρ την κατάλληλη στιγμή, με συνέπεια να μην μπορεί να βοηθήσει τους 'μπλαουγκράνα' στην αναμέτρηση με τη Λα Κορούνια στις 12 Μαρτίου. Γι' αυτό και ο σύλλογος δεν είχε πρόβλημα να του επιτρέψει να φύγει ξανά για τη Βραζιλία, όπου γιόρτασε τα 21α γενέθλια της αδερφής του.

2018

Το καλοκαίρι πρωταγωνίστησε στο μεγάλο μεταγραφικό σίριαλ που κατέληξε στην πιο ακριβή μετακίνηση στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Παρί ήταν η ομάδα του πλέον και το σχέδιο ήταν να την οδηγήσει σε πρωτόγνωρες δόξες. Πήγαινε καλά μέχρι που στις 3 Μαρτίου, στη νίκη επί της Μαρσέιγ στο Classique, υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του ποδιού και έχανε το υπόλοιπο της σεζόν. Όσο κι αν ακουγόταν απίστευτο, για 4η διαδοχική χρονιά ήταν διαθέσιμος για το πάρτι γενεθλίων της αδερφής του, αλλά όχι για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στην οποία ανήκε. Στη Βραζιλία υποβλήθηκε και στη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος, επιστρέφοντας στη δράση τον Ιούνιο, για φιλικούς αγώνες της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

2019

Η αγάπη του για τη 'σελεσάο' αποδείχθηκε ζημιογόνα για την Παρί, αλλά επικερδής για την αδερφή του Νεϊμάρ. Τον Ιανουάριο του 2019, σε φιλικό αγώνα της Βραζιλίας στο Κατάρ, τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο, με συνέπεια να τεθεί νοκ άουτ για 3 μήνες. Για 2η διαδοχική σεζόν θα απουσίαζε από κρίσιμα νοκ άουτ της Παρί στο Champions League, για 5η σερί σεζόν δεν θα απουσίαζε από το πάρτι γενεθλίων της Ραφαέλα.

2020

Ακόμα και όταν βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε να κάνει το 6/6, αφού από τους τίτλους της σεζόν 2014-2015, χάθηκε το Supercopa από την Αθλέτικ. Έτσι και τώρα, όταν έφτασε η κρίσιμη ημερομηνία, η 11η Μαρτίου, δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να βρεθεί στη Βραζιλία για 6η σερί χρονιά. Για πρώτη φορά έπειτα από 5 σεζόν... αναγκάστηκε να αγωνιστεί στα μέσα Μαρτίου. Η γεύση ήταν γλυκόπικρη. Η Παρί νίκησε μεν 2-0 την Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, με τον Νεϊμάρ να σκοράρει, όμως αυτό αποδείχθηκε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Το σύμπαν δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την αλλαγή συνηθειών του και έπειτα από αυτόν τον αγώνα το ποδόσφαιρο έβαλε 'λουκέτο' λόγω κορονοϊού.

2021

Νεϊμάρ και Ραφαέλα δεν έχουν κρύψει την αγάπη που τους συνδέει και τη δείχνουν συχνά στα social media και όχι μόνο. Ο Νεϊμάρ έχει ένα τατουάζ με το πρόσωπο της αδερφής του στο δεξί χέρι από το 2015, ενώ η Ραφαέλα έχει κάνει τατουάζ τα μάτια του αδερφού της στο αριστερό χέρι. Η σχέση τους έχει γίνει αντικείμενο πλάκας και από άλλους ποδοσφαιριστές, με τον Σέρχιο Ράμος να απαντά ως εξής τον Νοέμβριο του 2017 στο 'Cadena SER', σχετικά με το αν θα ήθελε τον Βραζιλιάνο στη Ρεάλ: "Μου αρέσει να παίζω με τους καλύτερους και ο Νεϊμάρ είναι ένας εξ αυτών. Το ελπίζω. Αυτό που θα πρέπει να διαπραγματευτούμε είναι τα γενέθλιά της αδερφής του!"

Όταν προσελήφθη ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στη θέση του Τόμας Τούχελ, ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιτρέψει στον Νεϊμάρ ένα ταξίδι στη Βραζιλία για τα γενέθλια της αδερφής του κι εκείνος είπε ότι θα το συζητήσει με τη διοίκηση. Τελικά, δεν αποκλείεται να τον πρόλαβαν οι καταστάσεις. Το πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό θα τον αφήσει εκτός από την πρώτη αναμέτρηση της Παρί με την Μπαρτσελόνα (16/2, 22:00) για τη φάση των 16 του Champions League στο 'Κάμπ Νόου'.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου και ακόμα κι αν έχει προλάβει να αποθεραπευτεί, μοιάζει απίθανο να είναι σε θέση να βρεθεί στη βασική ενδεκάδα των Γάλλων, όντας εκτός προπονήσεων για ένα μήνα. Το βέβαιο είναι ότι ο Νεϊμάρ θα κάνει ό,τι μπορεί να προλάβει τη ρεβάνς. Εξάλλου, οι περιορισμοί στα ταξίδια Γαλλίας-Βραζιλίας και οι επιβεβλημένες μέρες καραντίνας καθιστούν απαγορευτική την παρουσία του στα φετινά γενέθλια της αδερφής του, έστω κι αν η είδηση του νέου τραυματισμού προκάλεσε ορυμαγδό χλευαστικών σχολίων στα social media.

Ο ίδιος ο Νεϊμάρ τοποθετήθηκε στο instagram από άλλο πρίσμα, ξεσπώντας κατά των αντιπάλων για τα δυνατά και συχνά αντιαθλητικά μαρκαρίσματά τους, καθώς και κατά της κριτικής που δέχεται από παίκτες, προπονητές και δημοσιογράφους.

"Η θλίψη είναι μεγάλη, ο πόνος είναι τεράστιος και το κλάμα είναι διαρκές. Για άλλη μια φορά θα σταματήσω για λίγο να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη ζωή, να παίζω ποδόσφαιρο. Μερικές φορές νιώθω άβολα λόγω του στιλ παιχνιδιού μου, γιατί ντριμπλάρω και καταλήγω να χτυπώ συνεχώς. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είμαι εγώ ή ό,τι κάνω στο γήπεδο... Με λυπεί πραγματικά. Λυπάμαι που πρέπει να ακούω από κάποιον παίκτη, προπονητή, σχολιαστή 'πρέπει πραγματικά να φάει ξύλο', 'πέφτει κάτω', 'κλαίει', 'παιδί' κλπ. Ειλικρινά με λυπεί και δεν ξέρω πόσο καιρό μπορώ να αντέξω. Θέλω απλώς να είμαι ευτυχισμένος παίζοντας ποδόσφαιρο. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ", έγραψε χαρακτηριστικά.

Το βέβαιο είναι ότι για ακόμα μια χρονιά δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν για την ομάδα του. Ακόμα κι αν τελικά δεν παρευρεθεί στα γενέθλια της αδερφής του. Εξάλλου, για το τελευταίο υπάρχει και το zoom πλέον...

News 24/7

24MEDIA NETWORK