Η κατάρα της Ξάνθης

Δεν τη λες και φιλόξενη την πόλη της Ξάνθης για τον Γιάννη Αναστασίου. Δύο φορές την επισκέφτηκε ως τεχνικός (του Παναθηναϊκού) και ισάριθμες φορές γεύτηκε την ήττα. Πέρσι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (με την περίφημη διαιτησία Σπάθα – πέναλτι και αποβολή του Κουτρουμπή με το... καλημέρα) με σκορ 3-1 και φέτος, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, με σκορ 4-2.

Η κατάρα της Ξάνθης
INTIME

Η προϊστορία

Δεν τον πάνε τα Πηγάδια, θα πει κάποιος. Και θα συμφωνούσαμε μαζί του, εάν τα κατάφερνε καλύτερα στο παλιό γήπεδο του ΑΟΞ (προ του 2004 που πλέον η Skoda Ξάνθη μετακόμισε στο νέο της γήπεδο). Το επισκέφτηκε πέντε φορές ως ποδοσφαιριστής και έφυγε ηττημένος και τις πέντε! Σύνολο: επτά επισκέψεις, επτά ήττες για τον 42χρονο Έλληνα τεχνικό, στην ακριτική πόλη.

Ως παίκτης του Εθνικού ηττήθηκε με σκορ 1-0 την περίοδο 1992-'93, με σκορ 2-1 το 1994-'95 και με σκορ 6-1 την περίοδο 1996-'96, ενώ ως παίκτης του ΟΦΗ έχασε με 3-0 την περίοδο 1996-'97 και 2-1 την περίοδο 1997-'98 που ήταν και η τελευταία του στην Ελλάδα, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Άντερλεχτ. Μιλάμε όχι απλά για “κακό δαίμονα”, αλλά για κανονική κατάρα!

Κατάρα την οποία καλείται να ξορκίσει στις 3 μετά το μεσημέρι, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, για την 3 η φάση του κυπέλλου Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει ουσιαστικό πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού, που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Ιανουαρίου στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Σύμμαχός του, εκτός από την “πράσινη εξέδρα” (ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει 1.300 εισιτήρια για την κερκίδα των φιλοξενουμένων), το γεγονός ότι την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στον θεσμό του κυπέλλου, οι “πράσινοι' έφυγαν νικητές.

Συγκεκριμένα, ανταμώθηκαν στην ημιτελική φάση του 2007. Στις 28 Φεβρουαρίου στο “Απόστολος Νικολαΐδης” αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, αλλά στον επαναληπτικό της 18ης Απριλίου, οι “πράσινοι” νίκησαν με 1-0 στα Πηγάδια και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, όπου και ηττήθηκαν από τη Λάρισα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μετά την εκ νέου βαθμολογική υποχώρηση, με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, στο πρωτάθλημα της Superleague, ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια παραστρατήματος και στον θεσμό του κυπέλλου, το οποίο θέλει να διατηρήσει στην τροπαιοθήκη του. Και ο Γιάννης Αναστασίου το γνωρίζει πολύ καλά, γεγονός που δυσκολεύει την υπόθεση του αναγκαίου rotation.

Οι σκέψεις Αναστασίου

Πιθανότατα θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Μάρκους Μπεργκ που συμπλήρωσε 3 ενενηντάλεπτα το προηγούμενο επταήμερο και χρειάζεται εκτός του προγράμματος αποφόρτισης και πολύτιμες ανάσες. Στην περίπτωση που παραμείνει στον πάγκο, τη θέση του θα πάρει ο Καρέλης, που σκόραρε δις στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, αλλά οι ανασταλτικές παλινωδίες δεν του επέτρεψαν να χαρεί τα όμορφα γκολ που πέτυχε.

Οι πληροφορίες θέλουν και τον Κλωναρίδη να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα, όπως και τον Μέντες που ήταν παρών και στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Τότε ως παρτενέρ του Σίλντενφελντ, σήμερα το πιθανότερο είναι να παίξει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Επίσης, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, επιστρέφει ο Νάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος είχαν ξεκινήσει οι Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης, Καρέλης και Πέτριτς και τουλάχιστον οι οκτώ από τους έντεκα θα είναι και πάλι στο βασικό σχήμα. Το ωραίο της ιστορίας είναι ότι στην ίδια περίπου ενδεκάδα με εκείνη του αγώνα της 15ης αγωνιστικής, φαίνεται ότι κατέληξε και ο Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη:

Χωρίς Μπαϊράμι στην Ξάνθη

News 24/7

24MEDIA NETWORK