Η "κατάρα" των 1.443 ημερών!

Το αρνητικό σερί των 10 αγώνων χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο που θέλει να σταματήσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σταντάρ, η "εκδίκηση" και τα υψηλά κίνητρα παρά τις πολλές "βασικές" απουσίες.

Η "κατάρα" των 1.443 ημερών!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον Παναθηναϊκό που την τελευταία 6ετία απώλεσε την ευρωπαϊκή λάμψη του το πρώτο ζητούμενο την εφετινή σεζόν ήταν να μπει στους ομίλους (και για οικονομικούς λόγους) και να "επιστρέψει" σε επίπεδο φουλ ανταγωνιστικότητας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αυτό εν πολλοίς επιτεύχθηκε με μεγάλο βαθμό, με την εξαιρετική παρουσία του στα καλοκαιρινά προκριματικά, τις εύκολες προκρίσεις του επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης και της Μπρόντμπι με 3 νίκες και 1 ισοπαλία (σε μια σειρά αγώνων που την είχε… πατήσει τρεις φορές απ’ το 2010 και μετά με Οντένσε, Μακάμπι και Καμπάλα), αλλά και με την έως τώρα εικόνα του στον όμιλο του Europa League.

Ασχέτως εάν οι καλές εμφανίσεις του στα παιχνίδια με Αγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης και δεν συνδυάστηκαν με νίκη/νίκες για πολλούς λόγους, οι οποίοι έχουν αναλυθεί πολλάκις τις τελευταίες εβδομάδες…

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ "ΕΚΔΙΚΗΣΗ"

Το βράδυ της Πέμπτης (3/11), οι -γεμάτοι προβλήματα απουσιών βασικών παικτών τους- "πράσινοι" παίζουν το τελευταίο τους… χαρτί κόντρα στην ομάδα της Λιέγης, για να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες τους έχουν απομείνει για πρόκριση στους "32" του θεσμού. Χωρίς Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (τραυματίες και τιμωρημένοι) και με τον Χουλτ στο… όριο λόγω του (νέου) προβλήματος στον προσαγωγό του. Κοινώς με σύνθεση… ανάγκης στα χαφ, αλλά και με απόλυτα "εκδικητική" διάθεση για όσα έγιναν στο Βέλγιο για μια νίκη (έστω με… μισό μηδέν) στην κατάμεστη Λεωφόρο, που θα τους δώσει ώθηση και ψυχολογία (και) για το μεγάλο clasico της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

RANKING ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΡΙ

Το ματς με τη Σταντάρ εντούτοις, είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και για άλλους λόγους. Πρώτα απ’ όλα για την ειδική βαθμολογία του στο Ranking της UEFA, όπου το "τριφύλλι" είχε πέσει στο Νο123 πριν την έναρξη της εφετινής χρονιάς και οφείλει να βελτιώσει το συντελεστή του ΑΜΕΣΑ, όχι μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά και για να "φτιάξει" λίγο την τύχη του στις ευρώ-κληρώσεις των επόμενων ετών.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός καλείται την Πέμπτη να βάλει τέλος σε ένα απίστευτα αρνητικό σερί 10 αγώνων χωρίς νίκη σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μια "κατάρα" που κρατάει σχεδόν 4 χρόνια τώρα. Συγκεκριμένα απ’ τις 22 Νοεμβρίου 2012 και το 1-0 επί της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ, με το πέναλτι του Βιτόλο στο 67’ (στο πρώτο ημίχρονο ο ίδιος είχε αστοχήσει σε άλλη εκτέλεση απ’ τα 11 μέτρα).

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

Από εκείνο το βράδυ, μέχρι το ματς με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο θα έχουν μεσολαβήσει 1.443 μέρες. Πολλές, πάρα πολλές για τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκού, που πρέπει να (απο)δείξει ότι φέτος -παρά τις χίλιες μύριες "αναποδιές" του- έχει ανέβει επίπεδο. Όπως αντίστοιχα πολλά, πάρα πολλά, είναι και τα 10 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη σε "ομιλικά" παιχνίδια, που μετρούν οι "πράσινοι" απ’ τον αγώνα με τους Σλοβένους κι έπειτα.

Μετά το 1-0 επί της Μάριμπορ, ακολούθησαν μόλις 3 ισοπαλίες (Αϊντχόφεν 1-1 εκτός, Εστορίλ 1-1 εντός, Σταντάρ Λιέγης 2-2 εκτός) και 7 ήττες (Τότεναμ 1-3 εκτός, Ντινάμο Μόσχας 1-2 εντός, Εστορίλ 0-2 εκτός, Αϊντχόφεν 2-3 εντός, Ντινάμο Μόσχας 1-2 εκτός, Αγιαξ 1-2 εντός, Θέλτα 0-2 εκτός), με απολογισμό τερμάτων 10 υπέρ και 20 κατά.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την "κατάρα" και να γίνει μια νέα αρχή (και στην Ευρώπη), απέναντι σε μια ομάδα, την οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει ακόμη μετά από 5 αγώνες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK