Η κατάθεση Λασκαράκη απέναντι σε τρεις εκθέσεις!

Οι... "βόμβες" που έριξε ο βοηθός παρατηρητή δεν... ενεργοποιούνται από τις τρεις εκθέσεις, ενώ και ο ίδιος δεν φρόντισε να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα από γιατρό ή δημόσιο νοσοκομείο που να αποδεικνύουν ότι χτυπήθηκε. Αρκεί η μαρτυρία του για να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό κόντρα στις επίσημες εκθέσεις; Γράφει ο Αλέξης Πλατής

ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ.  (Eurokinissi Sports -- ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ. (Eurokinissi Sports -- ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο βοηθός παρατηρητή του ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ Περικλής Λασκαράκης κατέθεσε λοιπόν, ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ στην απολογία των "ερυθρόλευκων" ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας έριξε... βόμβες που όμως, δεν... ενεργοποιούνται από τρεις εκθέσεις: του παρατηρητή της ΕΠΟ Θεμιστοκλή Βαλσάμη, της ΔΕΑΒ, αλλά και της αστυνομίας, όλοι οι αξιωματούχοι των οποίων ήταν παρόντες στο περιστατικό!

Ο λόγος (σ.σ. η μαρτυρία στην προκειμένη περίπτωση) του Περικλή Λασκαράκη, λοιπόν, είναι απέναντι στις τρεις εκθέσεις σε ό,τι αφορά την επίθεση (όχι την φραστική) που ο ίδιος κατέθεσε ότι δέχθηκε. Αυτό που απομένει είναι αν θα δεχθεί το περιεχόμενο της η τριμελής πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, ή θα πειστεί από τις εκθέσεις. Στην πρώτη περίπτωση, η θέση του Ολυμπιακού είναι δύσκολη αφού "ακουμπάει" στο άρθρο "29" για "βία κατά αξιωματούχου αγώνα" που, μεταξύ άλλων, προβλέπει αφαίρεση έξι βαθμών. Στην δεύτερη, σύμφωνα με τις εκθέσεις, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει μόνο με βαρύ πρόστιμο και τιμωρία της έδρας για μία-δύο αγωνιστικές.

Ο Π. Λασκαράκης λοιπόν, κατέθεσε ότι στο ημίχρονο του αγώνα από μία πόρτα που ήταν κλειδωμένη και είχε ζητήσει να ανοίξει "κάποια στιγμή άνοιξε και βγαίνουν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι μου επιτέθηκαν. Πολλοί φορούσαν κόκκινες φόρμες. Άρχισαν να με σπρώχνουν, υπήρχαν αστυνομικοί εκεί, 10 τον αριθμό. Μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν. Μαλ..., παλιοπούσ..., καραγκιόζη, ήρθες εδώ να μας γαμ..., τσουτσέκι του Μπέου, είσαι στημένος. Ένιωσα σοκ, ακόμη νιώθω. Έφαγα 2-3 κλωτσιές. Μου τραβούσαν την γραβάτα, η αστυνομία με πήρε και με οδήγησε στο γραφείο μου. Από μόνος μου δεν μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά".

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας από την στιγμή που δέχθηκε επίθεση, δεν ζήτησε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ούτε πήγε σε νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις; Απλώς, σύμφωνα με την κατάθεση του, στο τέλος του αγώνα ο γιατρός της ΕΠΟ τον ρωτούσε για την κατάσταση της υγείας του. Αποδείξεις ότι χτυπήθηκε δηλαδή, δεν υπάρχουν.

Στις δε, επίμονες ερωτήσεις των δικηγόρων του Ολυμπιακού Αργύρη Λίβα και Βασίλη Δημακόπουλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει γιατί η συγκεκριμένη επίθεση δεν συμπεριλήφθηκε στις τρεις εκθέσεις.

Εξάλλου, ο Π. Λασκαράκης, υποστήριξε ότι δέχθηκαν επίθεση 2-3 άτομα από την αποστολή της ΑΕΚ η οποία πάντως, δεν έχει καταγγείλει κάτι τέτοιο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Ο Βασίλης Δημητριάδης και ο Μηνάς Λυσάνδρου που ήταν παρόντες στην απολογία, δεν κλήθηκαν να καταθέσουν, αφού η Επιτροπή επέτρεψε μόνο ένα μάρτυρα από τον ΠΑΟΚ και έναν από τον Ολυμπιακό, τον Γιάννη Βρέντζο στην προκειμένη περίπτωση. Ο τελευταίος για το περιστατικό του ημιχρόνου κατέθεσε ότι... "Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις. Συζητήσαμε με παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό ....".

News 24/7

24MEDIA NETWORK