Η Κίνα ξανακαλεί τον Μπεργκ

Ομάδα της Κίνας προσέγγισε προ ημερών τον ΠΑΟ για να μάθει το οικονομικό status γύρω απ’ τον Σουηδό επιθετικό. Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν μετά το νέο συμβόλαιο, η ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ και η επικείμενη άφιξη του μάνατζέρ του. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Η Κίνα ξανακαλεί τον Μπεργκ
berg ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απ’ τη μια η κινεζική Ουχάν Ζαλ, ομάδα Β’ Κατηγορίας της Κίνας, η οποία αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Tuttorcatoweb (που επιμένουν εδώ και μέρες), μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη δυνατή λύση για τον Παναθηναϊκό στον «μύλο» που έχει δημιουργήσει ο Βίκτορ Ιμπάρμπο (και) με την 6ήμερη «κοπάνα» του. Κι απ’ την άλλη μια άλλη ομάδα απ’ την Κίνα που μπορεί να δημιουργήσει «θέμα» στο «τριφύλλι», καθώς… ζαχαρώνει (ξανά) τον κορυφαίο παίκτη του «τριφυλλιού», Μάρκους Μπεργκ!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Contra.gr, προ ολίγων ημερών κινεζικός σύλλογος προσέγγισε ανεπίσημα τους «πράσινους» (με απλά λόγια έκανε «enquiry», όπως είναι ο ακριβής όρος που χρησιμοποιείται στην ποδοσφαιρική πιάτσα), θέλοντας να μάθει λεπτομέρειες γύρω απ’ το οικονομικό status της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Σουηδό φορ: Εν ολίγοις, το ύψος των απολαβών του, τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, τις ρήτρες και τις προθέσεις του «τριφυλλιού» γύρω απ’ τον King Marcus.

Μανατζερικές πηγές μάλιστα, συμπληρώνουν, πως η ομάδα που έκανε την προσέγγιση ήταν η Μπεϊζίνγκ Γκουοάν. Ο «μνηστήρας» δηλαδή (Α’ Κατηγορίας), που είχε καταθέσει και πριν από έναν χρόνο προσφορά ύψους 7 εκατ. ευρώ προς τον Παναθηναϊκό για τον Σκανδιναβό άσο, εισπράττοντας την αρνητική απάντηση των «πράσινων».

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε προς το παρόν, είναι πως ακόμη ΔΕΝ υπάρχει επίσημη πρόταση από τους Κινέζους κι όλα κινούνται σε πολύ διερευνητικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας και τα εξής δεδομένα, που έχουν διαμορφωθεί:

1.Στο νέο συμβόλαιο που έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί πριν από δύο μήνες ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον Μπεργκ (μονοετής επέκταση συνεργασίας ως το 2019, με απολαβές που αγγίζουν το 1,2 εκατ. ευρώ), υπάρχει πλέον ΚΑΙ ρήτρα εξαγοράς. Ένα buy out που «ενεργοποιείται» ΜΟΝΟ αν έρθει πρόταση απ’ το εξωτερικό ύψους 10 εκατ. ευρώ.

2.Με βάσει το νέο συμβόλαιο, αν έρθει αυτή η πρόταση των 10 εκατ. ευρώ, οι «πράσινοι» καρπώνονται -κας- τα 5,5 εκατ. ευρώ (έχουν αυξήσει το ποσοστό τους επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από 52,5 σε 55%, «απορροφώντας» ένα ποσοστό 2,5% απ’ την πλευρά του Μπεργκ, που πλέον κατέχει το 10%), ενώ τα 3,5 εκατ. ευρώ θα πάνε στο Αμβούργο, που διατηρεί σταθερά το 35% (απ’ το καλοκαίρι του ’13) σε μελλοντική μεταπώληση του Σκανδιναβού άσου.

3.Κοντολογίς, αν οι Κινέζοι (που έχουν άφθονο χρήμα για να κινηθούν) πάρουν την απόφαση να το προχωρήσουν επίσημα, καταθέσουν τη ρήτρα που υπάρχει στο νέο συμβόλαιο του Μπεργκ και παράλληλα, συμφωνήσουν στο οικονομικό με την πλευρά του Σουηδού, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν.

Ξαναλέμε ωστόσο (για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) πως η όλη διαδικασία είναι ακόμη σε πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο κι επί του παρόντος υπάρχει μόνο η ανεπίσημη προσέγγιση των Κινέζων προς τον Παναθηναϊκό.

Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται στην Αθήνα και ο μάνατζερ του Μπεργκ για να συζητήσουν τα τυπικά του νέου συμβολαίου (έχει υπογραφεί το προσύμφωνο που «δεσμεύει» τις δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους και θα καθαρογραφεί και το νέο απ’ τη στιγμή που άνοιξε το χειμερινό μεταγραφικό «παράθυρο») κι εκεί θα υπάρξει συνολική ενημέρωση προς την πλευρά του Σουηδού άσου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ουζουνίδης για τις μεταγραφές

News 24/7

24MEDIA NETWORK