Η κωμικοτραγική ιστορία του πιο άτυχου ποδοσφαιριστή

Ο Σεμπαστιάν Κοάτες κατάφερε να κάνει το απόλυτο σερί αρνητικής απόδοσης-καταστροφής της ομάδας του μέσα σε 3 αγώνες.

O Σεμπαστιάν Κοάτες, ύστερα από την επίτευξη ακόμη ενός αυτογκόλ, με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας
O Σεμπαστιάν Κοάτες, ύστερα από την επίτευξη ακόμη ενός αυτογκόλ, με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο Σεμπαστιάν Κοάτες είναι αναμφισβήτητα ένας καλός ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για έναν Ουρουγουανό σέντερ μπακ, ο οποίος ύστερα από σύντομη θητεία στη Λίβερπουλ, σήμερα βρίσκεται στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο 28χρονος αμυντικός γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας και αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας του, στην εθνική ομάδα. Όμως τον τελευταίο καιρό, το σερί των επιδόσεών του στους αγώνες, μπορεί να περιγραφεί μόνο ως μια τραγική κωμωδία.

O Κοάτες, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρίο Αβε, κατάφερε να πετύχει ένα ξεχωριστό χατ τρικ. Σε 3 διαφορετικές διεκδικήσεις της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής της ομάδας του ανέτρεψε τον επιθετικό που είχε την κατοχή, με αποτέλεσμα και τις 3 φορές ο διαιτητής να δείξει την εσχάτη των ποινών.

Αν και η Σπόρτινγκ βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 84ο λεπτό, ο 'καταιγισμός' των πέναλτι έφερε τελικά την ανατροπή του αποτελέσματος και το 3-2 υπέρ της Ρίο Αβε. Αυτό, όμως, δεν είναι το χειρότερο που έχει συμβεί στον Κοάτες, αλλά μόλις ένα κομμάτι των προβλημάτων του. Συγκεκριμένα, στους τελευταίους 3 αγώνες της ομάδας του, το σερί του περιλαμβάνει 3 ανατροπές που οδήγησαν σε πέναλτι, 2 αυτογκόλ, 1 κόκκινη κάρτα!

Επιχειρήσαμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να βρούμε αντίστοιχες τραγικές επιδόσεις, όμως κανείς δεν ισοφαρίζει αυτό που έκανε ο Κοάτες. Τον πλησιάζει λίγο, ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, όταν με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο σημείωσε ένα φανταστικό γκολ με κεφαλιά-ψαράκι προς την εστία της ομάδας του, 'κερδίζοντας' και μια αποβολή στο 60' εκείνης της αναμέτρησης.

Τον πλησιάζει ίσως λίγο περισσότερο ο Τζέιμι Κάραχερ, όταν ως ψαρωμένος μείρακας της σεζόν 1999-2000, πήρε φανέλα βασικού σε ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας δις στην εστία της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως αγαπητέ Σεμπαστιάν, κανείς δεν μπορεί να φτάσει το σερί σου. Ακόμα.

Θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK