Την Πέμπτη η εταιρία του ελέγχου, εποπτεία από Grant Thornton!

Η εταιρία που αναζητά η "Pan Asia" για το οικονομικό… ξεψάχνισμα της "πράσινης" ΠΑΕ. Ποιες έπαιξαν μέχρι την τελική απόφαση, πότε ξεκινάει ο έλεγχος, ποιος θα έχει εποπτικό ρόλο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Την Πέμπτη η εταιρία του ελέγχου, εποπτεία από Grant Thornton!
tailandos

Το επόμενο μεγάλο βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι επί της ουσίας η έναρξη του οικονομικού ελέγχου της "πράσινης" ΠΑΕ, απ’ την πλευρά της "Pan Asia", ο οποίος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15/6.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, το επενδυτικό fund θα αποφασίσει το πρωί της Πέμπτης (10/5) τη λογιστική εταιρία που θα αναλάβει τον έλεγχο στον Παναθηναϊκό. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης (8/5) πρώτο φαβορί ήταν η "KPMG", μία απ’ τις μεγαλύτερες και πλέον αξιόπιστες του χώρου, όμως η περίπτωσή της δεν προχώρησε και την ύστατη ώρα βγήκε από το shortlist, με την "Pan Asia" να ψάχνεται πλέον αλλού.

Από εκεί και πέρα, εξετάστηκαν κι άλλες εταιρίες όπως η "Ernst & Young" που επίσης δεν προχώρησε, ενώ στη λίστα βρίσκονται και οι "PMG" και η βρετανική "Pricewaterhouse Coopers". Η τελική απόφαση θα παρθεί αύριο από τον επικεφαλής του fund Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, προκειμένου η εταιρία που θα αναλάβει τον έλεγχο να μεταβεί την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα (14/5) στα γραφεία της ΠΑΕ στα Βριλήσσια και να ξεκινήσει τον έλεγχο.

Εκτός από τη λογιστική εταιρία που θα αναλάβει, το "παρών" στην εξέταση των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ θα δώσει και η "Grant Thornton", με την οποία συνεργάστηκε σταθερά τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (επί διοικήσεων Αλαφούζου), προκειμένου να έχει έναν καθαρά "εποπτικό" ρόλο (αφού είχε ετοιμάσει όλους τους τελευταίος λογιστικούς ελέγχους και ισολογισμούς της ΠΑΕ) και να συνεργαστεί με την εταιρία που θα πάρει το χρίσμα απ’ την "Pan Asia", σε οτιδήποτε χρειαστεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK