Η κυριαρχία των Ρώσων και ο χάρτης των "16" διεκδικητών του Europa

Ολοκληρώθηκε η φάση των "32" του Europa League με την Ελλάδα να μην έχει εκπρόσωπο στους "16" εξαιτίας του άδικου αποκλεισμού της ΑΕΚ. Κυρίαρχοι οι Ρώσοι στη διοργάνωση, ο περιορισμός με την Ντιναμό και όλες οι ομάδες της κλήρωσης την Παρασκευή (23/2).

Η κυριαρχία των Ρώσων και ο χάρτης των "16" διεκδικητών του Europa

Το πανόραμα των "16" του Europa League ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους να κυριαρχούν στη διοργάνωση, καθώς είναι η μοναδική χώρα που συνεχίζει με τρία κλαμπ. Κανέναν απ' αυτούς, όμως, δεν θα συναντήσει η Ντιναμό Κιέβου που πέρασε την ΑΕΚ, στον μοναδικό περιορισμό της UEFA για την κλήρωση στις 14:00 την Παρασκευή (23/2).

Μία εκπρόσωπο έχει η Αγγλία, κι αυτή είναι η Άρσεναλ που... καίγεται να πάρει το τρόπαιο, αφού όπως όλα δείχνουν αποτελεί το μοναδικό της δρόμο για να καταφέρει να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Champions League, κάτι που είχε κάνει πέρυσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην ίδια μοίρα και η Μίλαν του Γκατούζο που δεν βλέπει τετράδα στην Ιταλία.

Τα παιχνίδια της επόμενης φάσης θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Μαρτίου, και οι "8" καλύτεροι θα μπουν στην κληρωτίδα στις 16 Μαρτίου.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ σήμανε και το τέλος της ελληνικής παρουσίας σε επίπεδο κλαμπ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και πλέον η Ελλάδα εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τους Κώστα Μήτρογλου και Σωκράτη Παπασταθόπουλο που προκρίθηκαν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ "16"

Ζενίτ (Ρωσία)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)

Μίλαν (Ιταλία)

Λάτσιο (Ιταλία)

Ατλέτικο (Ισπανία)

Μπιλμπάο (Ισπανία)

Λιόν (Γαλλία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)

Λειψία (Γερμανία)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Άρσεναλ (Αγγλία)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant

News 24/7

24MEDIA NETWORK