Η Λειψία έκανε αυτό που την προκάλεσε η Ατλέτικο

Η συνταγή ήταν επιτυχημένη κόντρα στην Λίβερπουλ. Μόνο που απέναντι στην Λειψία... έκοψε. Η Ατλέτικο έπαιξε το 'έλα να με κερδίσεις' παιχνίδι της και η Λειψία έπραξε ακριβώς αυτό.

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν τη νίκη (2-1) επί της Ατλέτικο και την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Champions League 2019-2020. (Lluis Gene/Pool Photo via AP)
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν τη νίκη (2-1) επί της Ατλέτικο και την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Champions League 2019-2020. LLUIS GENE/POOL PHOTO VIA AP

To 'Ζοζέ Αλβαλάδε' της Λισσαβώνας φιλοξένησε την αναμέτρηση της Λειψίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική, νοκ-άουτ φάση του Final-8 για το φετινό Champions League. Απέναντι στην... σταχτοπούτα Λειψία, οι 'ροχιμπλάνκος' ήταν φαβορί με παράσημο τον αποκλεισμό της περσινής κατόχου του τροπαίου, Λίβερπουλ, στην φάση των '16'. Το γεγονός πως όφειλαν να αποδείξουν στο χορτάρι την ανωτερότητα τους ήταν ωστόσο μια διαφορετική υπόθεση...

Παρά την απώλεια του αρχισκόρερ της, Τίμο Βέρνερ, που συνεχίζει στην Τσέλσι, η Λειψία μπήκε στην αναμέτρηση με περίσσιο θράσος και έτοιμη να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, την οποία δεν είχε σκοπό να... παζαρέψει ακόμη και σε έναν προημιτελικό Champions League. Ο Χάλστενμπεργκ στο 4' απέτυχε να δώσει προβάδισμα στους Γερμανούς, σημαδεύοντας ψηλά από πλεονεκτική θέση και στο 15' η Ατλέτικο ζήτησε πέναλτι. Στο replay φάνηκε πως υπάρχει πάτημα του Γκουλάσι χαμηλά στον Σαούλ, που έχασε την ισορροπία του και έπεσε στην περιοχή. Ωστόσο ο Μαρτσίνιακ -που πρωταγωνίστησε αρνητικά μαζί με το VAR στην αναμέτρηση της Γουλβς με τον Ολυμπιακό- έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Το ημίχρονο πέρασε με υποψίες ευκαιριών και την Ατλέτικο να παίζει το γνωστό 'come and get me' παιχνίδι της. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Λειψία έκρυψε τη μπάλα και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Και οι 10 παίκτες της γερμανικής ομάδας ήρθαν σε επαφή με τη μπάλα, άλλαξαν 18 πάσες στο build up, όλες ολοκληρώθηκαν στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και έφεραν την κεφαλιά του Ντάνι Όλμο για ένα γκολ - όνειρο και το 1-0 'Ζοζέ Αλβαλάδε' στο 51'.

Η αντίδραση του Τσόλο Σιμεόνε ήρθε με την είσοδο του Ζοάο Φελίξ στην αναμέτρηση, αντί του Ερέρα. Ο mr. 120 εκατ. ευρώ χρειάστηκε 13 λεπτά για να δικαιώσει τον προπονητή του. Κέρδισε το πέναλτι από τον Κλόστερμαν και εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα για το 1-1 στο 71'. Κάπου εκεί οι 'ροχιμπλάνκος' έμοιαζαν αν αποκτούν μομέντουμ, όμως λογάριαζαν δίχως τον Σάμπιτζερ.

Ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου άνοιξε καταπληκτικά για τον Ανχελίνιο από αριστερά, αυτός έκοψε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και το σουτ του Άνταμς κόντραρε στον Σάβιτς για το 2-1 στο 88'!  Η Ατλέτικο αγωνίστηκε προκαλώντας την Λειψία να την κερδίσει. Η συνταγή ήταν επιτυχημένη κόντρα στη Λίβερπουλ αλλά... έκοψε απέναντι στους Γερμανούς. Ίσως να χρειαζόταν μια διαφορετική προσέγγιση απέναντι στην ενθουσιώση άλλα άπειρη Λειψία, αλλά με τα αν ιστορία δεν γράφεται. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε ακριβώς αυτό που την προκαλούσε η αντίπαλος της. Και ο Γερμανός τεχνικός σε ηλικία 32 ετών έγινε ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του Champions League που φτάνει στα ημιτελικά.

Επόμενος αντίπαλος η Παρί Σεν Ζερμέν και η ευκαιρία του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης φαντάζει τεράστια για αμφότερες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK