Η Λίβερπουλ πέταξε 60 εκατ. ευρώ στον αέρα για το νέο προπονητικό κέντρο της

Το AXA training center είναι το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο που χρησιμοποιεί εδώ και τέσσερις μήνες η Λίβερπουλ αλλά και μισούν οι παίκτες της, επιθυμώντας την επιστροφή τους στο Melwood. Έτσι μια επένδυση 60 εκατ. ευρώ για τους 'κόκκινους' είναι -κυριολεκτικά- στον αέρα.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και οι συμπαίκτες του είναι δυσαρεστημένοι με την τοποθεσία του AXA training center και επιθυμούν την επιστροφή τους στο Melwood (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και οι συμπαίκτες του είναι δυσαρεστημένοι με την τοποθεσία του AXA training center και επιθυμούν την επιστροφή τους στο Melwood. Ⓒ 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Τον περασμένο Νοέμβριο η Λίβερπουλ μετακόμισε στο νέο της προπονητικό κέντρο στο Kirkby. Ένα έργο που κόστισε 60 εκατ. ευρώ, με τις εγκαταστάσεις να είναι πλήρως εξοπλισμένες με την σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να παρέχουν όλες τις ανέσεις και τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης στους παίκτες των 'κόκκινων'.

Τρία γήπεδα κανονικών διαστάσεων, δύο γυμναστήρια τρεις φορές μεγαλύτερα από αυτά του Melwood, μια αθλητική σάλα, πισίνα Hydroworx, γήπεδα beach volley, τεραστίων διαστάσεων αποδυτήρια, lounge για να χαλαρώνουν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Ακόμη και υψομετρικός προπονητικός θάλαμος, που προσφέρει ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες εκγύμνασης στους 40 βαθμούς, σε 90% υγρασία ή και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου!

Η Λίβερπουλ πέταξε 60 εκατ. ευρώ στον αέρα για το νέο προπονητικό κέντρο της
LIVERPOOL FC

Το γραφείο του Γιούργκεν Κλοπ είναι υπερυψωμένο, ώστε από το μπαλκόνι να έχει την ευχέρεια να παρακολουθεί όλα τα group και τις μονάδες προπονήσεων.

Όμως μόλις τέσσερις μήνες μετά, οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ επιθυμούν διακαώς την επιστροφή τους στο Melwood. Ο λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή Windy Harbour, που προφανώς προδίδει το πρόβλημα: οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη διάρκεια των μηνών του χειμώνα κάνουν τις προπονήσεις ανυπόφορες. Έτσι, οι 'κόκκινοι' θέλουν να επιστρέψουν στο παλιό προπονητικό τους κέντρο, αυτό που χρησιμοποιούσαν για 70 χρόνια στο παρελθόν.

Η Λίβερπουλ πέταξε 60 εκατ. ευρώ στον αέρα για το νέο προπονητικό κέντρο της
LIVERPOOL FC TV

Συμπτωματικό ή όχι, η Λίβερπουλ ήταν στην 3η θέση της Premier League όσο η βάση της βρισκόταν στο Melwood. Από τη στιγμή που μετακόμισε στο Kirkby, η παραμονή της εκεί συνδυάστηκε με την σταδιακά αυξανόμενη πτώση της απόδοσης της, τα άσχημα αποτελέσματα και την 'βουτιά' στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Στα 13 παιχνίδια που έχουν δώσει οι 'κόκκινοι' κάνοντας την διαδρομή Kirkby - Anfield, έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Στα αμέσως προηγούμενα 13 ματς που το δρομολόγιο ήταν Melwood - Anfield, η Λίβερπουλ μετρούσε δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα - εκείνη από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο περσινό Champions League.

Η Λίβερπουλ πέταξε 60 εκατ. ευρώ στον αέρα για το νέο προπονητικό κέντρο της

Είναι μάλλον υπερβολικό να εστιάσει κανείς στην αλλαγή προπονητικού κέντρου, επιχειρώντας να βρει τα αίτια στην καθίζηση της φετινής Λίβερπουλ, ωστόσο το γεγονός δεν αλλάζει: οι παίκτες των 'κόκκινων' είναι δυσαρεστημένοι όχι από τις παροχές του AXA training center, αλλά από την τοποθεσία που επιλέχθηκε να το φιλοξενήσει. Κάπως έτσι, μια επένδυση 60 εκατ. ευρώ για την Λίβερπουλ είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK