Η Λίβερπουλ θα πάρει 2,7 εκατ. ευρώ από την πώληση σπουδαίου κίπερ που κανείς δεν θυμάται στο Άνφιλντ

Η Κοπεγχάγη πούλησε εν τέλει τον Καμίλ Γκραμπάρα και η Λίβερπουλ θα καρπωθεί μέρος των χρημάτων που θα πάρουν οι Δανοί από την Βόλφσμπουργκ.

Liverpool's manager Jurgen Klopp speaks to the media during a press conference ahead of the Champions League match against Rangers, at Ibrox stadium in Glasgow, Scotland, Tuesday, Oct. 11, 2022. (AP Photo/Scott Heppell)
Ο Γιούργκεν Κλοπ AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη αλλάζει στέγη καθώς συμφωνήθηκε η πώληση του για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθεί στη νέα του ομάδα και τον Ιανουάριο.

Ο λόγος για τον Καμίλ Γκραμπάρα τον οποίο πούλησε τελικά η Κοπεγχάγη αντί 13.5 εκατ. ευρώ στην Βόλφσμπουργκ. Το όνομα του 24χρονου Πολωνού έπαιξε για αρκετές ομάδες τη μεταγραφική περίοδο που έκλεισε (παραμένει ανοιχτή σε ελάχιστες χώρες), αλλά εν τέλει η λύση δόθηκε στο κλείσιμο του παραθύρου και για την επόμενη χρονιά.

Από το deal Δανών - Γερμανών, όμως, θα βγει κερδισμένη και η Λίβερπουλ. Ναι, ο σπουδαίος Γκραμπάρα ήταν παίκτης των Κόκκινων κι όταν συμφώνησαν στη μετακόμισή του στην δανέζικη πρωτεύουσα κράτησαν το 20% στη μεταπώλησή του οπότε θα πάρουν 2,7 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του Καμίλ Γκραμπάρα στην Λίβερπουλ είχε γίνει το 2016 αντί 330.000 ευρώ (ήταν παίκτης της Ρουχ) και έφτασε να παίξει έως την Κ23 με δανεισμούς σε Άαρχους (δύο φορές) και την Χάντερσφιλντ. Το 2021 αντί 3,5 ευρώ και το 20% στην μεταπώληση τον απέκτησε η Κοπεγχάγη.