Η μάχη της παραμονής έχει ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ

Άλλες τεσσερις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση των πλέι άουτ και έξι (από τις οκτώ) ομάδες, με διαφορετικές πιθανότητες η καθεμιά, εξακολουθούν να κινδυνεύουν - είτε με άμεσο υποβιβασμό είτε με εμπλοκή στη διαδικασία του μπαράζ. Ποια η τωρινή κατάσταση και το πρόγραμμα των υποψήφιων 'μελλοθανάτων'.

Η ΑΕΛ είναι προτελευταία, αλλά με τάση παραμονής ύστερα από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Super League Interwetten
Η ΑΕΛ είναι προτελευταία, αλλά με τάση παραμονής ύστερα από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Super League Interwetten EUROKINISSI SPORTS

Σε Περιστέρι και Αγρίνιο οι οργανωμένοι οπαδοί επιχείρησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ν' αναλάβουν δράση με επισκέψη στην προπόνηση ή σκληρές ανακοινώσεις. Ατρόμητος και Παναιτωλικός ανήκουν στις 'ευπαθείς' αγωνιστικά ομάδες του πληθυσμού της Super League Interwetten κι αν δεν βρεθεί τρόπος να 'εμβολιαστούν' άμεσα με το απαραίτητο αντίδοτο, θα παραμείνουν ως το φινάλε των πλέι άουτ σε μια περίπλοκη κατάσταση. Η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας έχει ένα βαθμολογικό αβάντζο, σε αντίθεση με τα 'καναρίνια' που από την τελευταία θέση της κατάταξης ψάχνουν από κάπου να πιαστούν. Την ίδια ώρα η φορμαρισμένη Λαμία δείχνει να κερδίζει το στοίχημα, ενόσω ο ΟΦΗ προσπαθεί να διατηρηθεί εκτός της ζώνης του μπαράζ, έχοντας στο κατόπι την ορμητική ΑΕΛ, και ο Απόλλων να βρει τους 1-2 βαθμούς που θα σιγουρέψουν την παραμονή του.

Ας δούμε πώς έχει η μορφή.

Λαμία - 30β.

Η Λαμία των δύο βαθμών στα πρώτα δέκα ματς της κανονικής περιόδου και της μόλις μιας νίκης έως τα τέλη του Γενάρη (1-4-11) βρίσκεται πριν από τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής της. Με μεταγραφές ουσίας, πορεία πρωταθλητισμού στο τελευταίο τρίτο της κανονικής περιόδου, έχοντας ηττηθεί μόνο από ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό, και 2-1-0 στην έξτρα διαδικασία είναι πιθανό πια να σωθεί ακόμη κι αν μετρήσει 0/4 ως το φινάλε της σεζόν. Το 1-2 στα Γιάννινα ήταν το υπερβατικό αποτέλεσμα που η ομάδα του αναμορφωτή Γρηγορίου αναζητούσε για να μείνει, σχεδόν οριστικά, εκτός σεναρίων υποβιβασμού.

Παίζει με: ΑΕΛ (εντός), Ατρόμητο (εκτός), ΟΦΗ (εντός), Απόλλωνα Σμύρνη (εκτός)

Απόλλων Σμύρνης - 30β.

Είχε εξ αρχής διαφανεί πως η 'ελαφρά ταξιαρχία' επέστρεψε στη Super League Interwetten για να μην απωλέσει ξανά το προνόμιο της συμμετοχής στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και άρχισε με μία νίκη σε εννέα παιχνίδια, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και γρήγορα ανταμείφθηκε γι' αυτό. Το 3-3-1 από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Γενάρη και οι τρεις νίκες από τα μέσα Φλεβάρη μέχρι τα μέση Μάρτη έφεραν τον Απόλλωνα σε θέση ισχύος από την έναρξη των πλέι άουτ και, παρά τις αποχωρήσεις των Παράσχου-Κασναφέρερη που όσο να 'ναι τάραξαν τα αποδυτήρια και επηρέασαν το αγωνιστικό σκέλος (0-2-1), δεν μοιάζει να κινδυνεύει ιδιαίτερα. Εκτός κι αν η ομάδα του Μάκη Χάβου χάσει στο Αγρίνιο και δεν βρει ούτε ένα βαθμό απέναντι σε μαθηματικά αδιάφορες ομάδες.

Παίζει με: Παναιτωλικό (εκτός), Βόλο (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Λαμία (εντός)

Ατρόμητος - 29β.

Αφότου ο Γιώργος Σπανός ανακοίνωσε ότι έχει βγει στη γύρα, επιχειρώντας να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τον Ατρόμητο τον πήρε η κάτω βόλτα. Ούτε η αλλαγή προπονητή (Παντελίδης αντί Κάναντι) διέκοψε των 6 αγώνων δίχως νίκη στο φινάλε της κανονικής περιόδου, που έφτασε πλέον τους 9, συνυπολογίζοντας το τι έχει συμβεί στα πλέι άουτ. Το 1-1 με τον Απόλλωνα ήταν ο μοναδικός βαθμός που έχει συλλέξει ως εδώ κι αν στο Ηράκλειο δεν βρει αποτέλεσμα, θ' αρχίσουν να σκουραίνουν τα πράγματα, γιατί θα ταξιδέψει και στο Αγρίνιο. Έχει το υλικό και το βατό πρόγραμμα να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα, αλλά οφείλει να το επιβεβαιώσει.

Παίζει με: ΟΦΗ (εκτός), Λαμία (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Βόλος (εντός)

ΟΦΗ - 24β.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την περυσινή πορεία και τη διατήρηση του ίδιου αγωνιστικού πλάνου, δεν φανταζόμασταν πως ο ΟΦΗ θ' αγκομαχούσε τόσο πολύ. Οι δέκα ήττες στη σειρά, από τα μέσα του Γενάρη ως το φινάλε της κανονικής περιόδου, ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό κι από ομάδα που κυνηγούσε τα πλέι οφ ο Όμιλος κατέληξε εκ των βασικών υποψηφίων για την τελευταία δυάδα. Υπό αυτή τη συνθήκη η αποχώρηση του Γιώργου Σίμου ήταν επιβεβλημένη και μετά τους πέντε βαθμούς στα τρία ματς των πλέι άουτ, είναι λογικό ν' αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Θα 'ναι πολύ καλό γι' αυτόν να βάλει στο παιχνίδι τον Ατρόμητο διότι έτσι δεν θα του επιτρέψει να χάσει τα κίνητρά του.

Παίζει με: Ατρόμητο (εντός), ΑΕΛ (εκτός), Λαμία (εκτός), Παναιτωλικό (εντός)

ΑΕΛ - 23β.

Ο Αλέξης Κούγιας μιλά διαρκώς για μια ασταμάτητη μάχη με τον αόρατο εχθρό, αλλά η συγκομιδή των επτά βαθμών στα πρώτα τρία ματς των πλέι άουτ τον διαψεύδει σε μεγάλο βαθμό. Με την απαιτούμενη ρέντα, οι 'βυσσινί' έχουν πετύχει δύο τεράστια διπλά στην Αθήνα (Ριζούπολη, Περιστέρι) και αν είχαν νικήσει τον Παναιτωλικό ενδιάμεσα, θα όριζαν την τύχη τους. Το γεγονός πως επισκέπτονται 'εχθρικές' έδρες (Λαμία, Βόλος) αυξάνει το βαθμό δυσκολίας της αποστολής τους, αλλά αναμφίβολα μετρά το γεγονός πως το τελευταίο ματς είναι στο Αλκαζάρ απέναντι σε ομάδα δίχως χειροπιαστούς στόχους πέραν του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος.

Παίζει με: Λαμία (εκτός), ΟΦΗ (εντός), Βόλο (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Παναιτωλικός - 21β.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Παναιτωλικός που αλλιώς μπήκε στη διαδικασία των πλέι άουτ κι αλλιώς έχουν βρήκε τα πράγματα. Το 0-1-2 και κυρίως τα επτά γκολ παθητικό από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος έχουν πλέξει ένα πέπλο φόβου γύρω από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, η οποία έχει την ευθύνη να παρουσιαστεί βελτιωμένη στη συνέχεια προκειμένου να επωφεληθεί του ευνοϊκού προγράμματος που έχει στο υπόλοιπο της τελικής ευθείας. Διαφορετικά θα είναι αυτή που θα πέσει απευθείας και δεν θα έχει δικαίωμα ούτε στη δεύτερη ευκαιρία του μπαράζ.

Παίζει με: Απόλλωνα Σμύρνης (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Ατρόμητο (εντός), ΟΦΗ (εκτός)

News 24/7

24MEDIA NETWORK