Η μάχη του Kalou με το... κακό (πολιτικό σύστημα) μοιάζει άνιση

Ο παλαίμαχος Bonaventure Kalou κυνηγάει την ανατροπή του πολιτικού συστήματος στην Ακτή Ελεφαντοστού διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή του. Παρεξηγημένη έννοια, βέβαια, η αλλαγή.

Paris SG player Bonaventure Kalou, left, dribbles past Panathinaikos player Alexandros Tziolis, during the UEFA Cup soccer match at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday Dec. 13, 2006. (AP Photo/Remy de la Mauviniere)
Paris SG player Bonaventure Kalou, left, dribbles past Panathinaikos player Alexandros Tziolis, during the UEFA Cup soccer match at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday Dec. 13, 2006. (AP Photo/Remy de la Mauviniere) AP

'Αθλητές στην πολιτική', ένας συνδυασμός τουλάχιστον παρεξηγημένος.

Ο κοστουμαρισμένος και ασπρισμένος Bonaventure Kalou επιδιώκει να 'γκρεμίσει' το status quo στην πολιτική ζωή της Ακτής Ελεφαντοστού και αρχίζοντας από τη δημαρχία της Vavoua ν' ανέλθει την πυραμίδα.

Αν βλέπει μια πορεία ανάλογη του George Weah, που στις αρχές του 2018 εξελέγη Πρόεδρος της Λιβερίας, ο χρόνος θα το δείξει. Σε πρώτη φάση διεκδικεί την ψήφο των πολιτών μιας πόλης στη κεντροδυτική πλευρά της χώρας που αριθμεί σχεδόν 135.000 εγγεγραμμένους κατοίκους (απογραφή 2014).

Ο άλλοτε ακραίος διεθνής επιθετικός της Feyenoord, της Auxerre, της Paris Saint-Germain, της Lens και της Heerenveen, που άφησε τα γήπεδα το 2011 χωρίς ν' ασχοληθεί ξανά με το σπορ, δηλώνει ανεξάρτητος. Δεν κουβαλά πίσω του κάποια κομματική ταυτότητα, δεν ψάχνει για στηρίγματα από τους παραδοσιακούς συνδυασμούς.

Η μάχη του Kalou με το... κακό (πολιτικό σύστημα) μοιάζει άνιση

Σύνθημά του είναι η αλλαγή. Χιλιοειπωμένο, αλλά για μια χώρα ταλαιπωρημένη καθετί φρέσκο, άφθαρτο, διαφορετικό δημιουργεί μια προοπτική. "Η Vavoua έχει υποφέρει αρκετά. Τα ηνία της πόλης πρέπει να επανέλθουν σ' αυτούς που έχουν πραγματική επιθυμία για αλλαγή", έλεγε ο Kalou μετά τη συμπλήρωση των σχετικών εγγράφων υποβολής της υποψηφιότητάς του στα τέλη Αυγούστου και ένα μήνα μετά συνεχίζει την καμπάνια προώθησης του ψηφοδελτίου του.

Πρεσβεύει πως η 'ανάπτυξη δεν έχει χρώμα'. Πολύ καλό για να 'ναι αληθινό.

Αν πάντως πείσει και εκλεγεί στις 13 Οκτωβρίου, χωρίς οι πιθανότητες να είναι με το μέρος του, η αποστολή του μοιάζει βουνό. Το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, τα σχολεία όχι μόνο έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς, αλλά ούτε τ' απαραίτητα για μάθημα διαθέτουν, το σύστημα υγείας υπολειτουργεί, η εγκληματικότητα 'θερίζει'.

O Kalou θέλει να φέρει το διαφορετικό. Πώς όμως;

News 24/7

24MEDIA NETWORK