Η Μάκλσφιλντ δείχνει πώς γίνεται η απεργία αλά αγγλικά

Έχασε τις προπονητικές της εγκαταστάσεις, φιλοξενείται στις υποδομές του τοπικού πανεπιστημίου, έχει το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία και έναν προπονητή που κάνει θαύματα δίχως μάλιστα να απολαμβάνει την υπομονή των παικτών του. Την ίδια στιγμή οι οπαδοί της Μάκλσφιλντ, που ελπίζουν σε ένα θαύμα και μάλιστα γρήγορα.

Η Μάκλσφιλντ δείχνει πώς γίνεται η απεργία αλά αγγλικά
PHOTO: THE OFFICIAL TWITTER ACCOUNT OF MACCLESFIELD TOWN FOOTBALL CLUB

Η οικονομική δυσπραγία συνεχίζει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Μάκλσφιλντ, ομάδα της αγγλικής League 2. Πρόσφατα έχασε τις προπονητικές εγκαταστάσεις και αναγκάστηκε να προπονείται σε υποδομές ενός τοπικού πανεπιστημίου, όπου ο φωτισμός είναι κατά το ήμισυ λειτουργικός. Η κατάσταση είναι ζόρικη, έστω κι αν επίπεδο παικτών υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολής. Τουλάχιστον συγκριτικά με ό,τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Στα μέσα του Νοεμβρίου οι ποδοσφαιριστές της Μάκλσφιλντ είχαν ρίξει την πρώτη προειδοποιητική 'βολή', όταν δεν κατέβηκαν στο ματς Κυπέλλου με την Κινγκστόνιαν. Η Μάκλσφιλντ παρατάχθηκε με 6 παίκτες της ομάδας Νέων και έξι δανεικούς, γνωρίζοντας την ήττα - αποκλεισμό με σκορ 4-0, από μια ομάδα που δεν αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία.

Τη στιγμή που αναζητείται λύση σε διοικητικό - οικονομικό επίπεδο αλλά ακόμη χωρίς να βρεθεί, ο παίκτες της Μάκλσφιλντ, αφού αγωνίστηκαν κανονικά στα τρία τελευταία ματς (ισάριθμες ισοπαλίες) του πρωταθλήματος, τώρα απειλούν και με νέα απεργία πριν το τοπικό ντέρμπι με την Κρου. Και αυτό γιατί πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα σε τρεις παίκτες με κριτήριο την... αλφαβητική σειρά! Οι υπόλοιποι είχαν λάβει την υπόσχεση πως θα εξοφληθούν πριν το τελευταίο χρονικά παιχνίδι που αγωνίστηκαν, αυτό του Σαββάτου (30/11), αλλά έμειναν στο περίμενε.

Όταν είδαν πως χρήματα στην τράπεζα δεν είχαν μπει μέχρι την επόμενη μέρα, ενημέρωσαν πως θα απέχουν από τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι νεωτέρας. H Μάκλσφιλντ είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία και το γεγονός πως έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 14η θέση, μακριά από τα σενάρια -για την ώρα- υποβιβασμού, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον κόουτς Ντάριλ ΜακΜάχον.

Ο 36χρονος τεχνικός βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να εκφράζουν πλέον με την απειλή απεργίας την δυσαρέσκεια τους. Δεδουλευμένα τους οφείλονται μεν, ωστόσο σε σύγκριση με καταστάσεις που λαμβάνουν σε άλλες χώρες, μοιάζουν με... ψίχουλα. Μισθοί 2 ή 3 εβδομάδων. Αλλά στην Αγγλία είναι κάτι σχετικά ασυνήθιστο, επομένως ασυνήθιστη είναι και η αντίδραση. Κάπου εκεί εμφανίζονται και οι οπαδοί της Μάκλσφιλντ, που ελπίζουν σε ένα θαύμα και μάλιστα γρήγορα...

Είναι ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ το next big thing του ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK