Η Μάντσεστερ Σίτι προειδοποιεί για το τέλος του ποδοσφαίρου το 2045

Με τον πλανήτη να αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα στο άμεσο μέλλον και ένα από αυτά να σχετίζεται με την λειψυδρία, η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να αναλάβει δράση προειδοποιώντας πως σε 25-30 χρόνια μπορεί ο κόσμος να βιώσει το τέλος του ποδοσφαίρου.

Η Μάντσεστερ Σίτι προειδοποιεί για το τέλος του ποδοσφαίρου το 2045

Το 2020 έδειξε στους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο πώς θα μπορούσε να είναι η καθημερινότητα χωρίς το αγαπημένο τους άθλημα. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού έφερε μια διακοπή τριών μηνών και την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, έστω και με κλειστές πόρτες για φιλάθλους. Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς ποδόσφαιρο; Μια μόνιμη πραγματικότητα που δεν περιελάμβανε τον βασιλιά των σπορ;

Με το μέλλον να είναι δυσοίωνο για τον πλανήτη όσον αφορά την ξηρασία και το πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η καθημερινότητα για τον άνθρωπο χωρίς την αφθονία στο νερό, το ποδόσφαιρο μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με το τέλος του. Μια απειλή που δεν αφήνει ασυγκίνητη την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία σε συνεργασία με την Xylem (εταιρεία τεχνολογίας νερού), δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με σκοπό να ενημερώσει τα εκατομμύρια των φίλων του ποδοσφαίρου για τις προκλήσεις του μέλλοντος σχετικά με το νερό.

Πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ εκτιμούν ότι σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ενδέχεται να ζουν σε περιοχές λειψυδρίας έως το 2050, με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου να προβλέπει ότι τμήματα της Αγγλίας θα συναντούσαν εξάντληση των αποθεμάτων νερού έως το 2045 λόγω της αυξημένης ζήτησης, της γήρανσης των υποδομών και της κλιματικής αλλαγής.

Το video με τίτλο 'The end of Football' (Το τέλος του ποδοσφαίρου), που δημιούργησαν οι Xylem και Μάντσεστερ Σίτι δείχνει πώς κάτι τόσο απλό, όσο η άσκοπη κατανάλωση του νερού, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια απώλεια, καθώς τρία δισεκατομμύρια λίτρα νερού χάνονται κάθε μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Αυτό το μέλλον απέχει μόλις μία γενιά και οι σημερινοί οπαδοί, όπως το νεαρό κορίτσι του οποίου το ταξίδι καταγράφεται στην ταινία, θα αισθανθούν τις συνέπειες της έλλειψης νερού στη διάρκεια της ζωής τους.

Εκτός από την παραγωγή της ταινίας, η Xylem συνεργάστηκε με την Μάντσεστερ Σίτι για να προσφέρει πύργους καθαρού νερού και εκπαίδευση γύρω από τον τρόπο κατανάλωσης του σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η καινοτόμος συνεργασία παρέχει ήδη απευθείας πρόσβαση σε καθαρό νερό και εκπαίδευση σε περισσότερα από 10.000 παιδιά σε όλη την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πάτρικ Ντέκερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xylem, δήλωσε πως "το νερό βρίσκεται στην καρδιά της ανθρώπινης υγείας και της βιωσιμότητας του πλανήτη μας. Μέσω της συνεργασίας μας με το City Football Group, εστιάζουμε στην κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για να συνεργαστούμε ενεργά μαζί μας για τη διαφύλαξη αυτού του πολύτιμου πόρου. Μαζί, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τις προκλήσεις όπως η λειψυδρία και οι πλημμύρες και να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για το νερό".

Ο Pete Bradshaw, Επικεφαλής της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Μάντσεστερ Σίτι, υποστήριξε με τη σειρά του πως "η Xylem κάνει απίστευτη δουλειά για να αντιμετωπίσει ζητήματα επάρκειας στο νερό και η Μάντσεστερ Σίτι είναι περήφανη που την υποστηρίζει σε αυτή τη νέα εκστρατεία".

Η Μάντσεστερ Σίτι προειδοποιεί για το τέλος του ποδοσφαίρου το 2045

Πηγή: goal.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK