Η Μεγάλη Εβδομάδα του Βαλβέρδε

Η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει πλέον και ο Ερνέστο Βαλβέρδε σύντομα θα κληθεί να δώσει την τελική του απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η εξήγηση του Ορμπάιθ για τις δηλώσεις περί επιστροφής στη Μπιλμπάο. Η συναντηση του Μαρινάκη με τον Τζιμπούρ.

Η Μεγάλη Εβδομάδα του Βαλβέρδε

Είπε ότι δεν επιθυμεί να γίνει σίριαλ το ζήτημα της παραμονής του, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του Ολυμπιακού τελικά δεν το απέφυγαν. Όμως, η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει πλέον και ο Ερνέστο Βαλβέρδε σύντομα θα κληθεί να δώσει την τελική του απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Ισπανός προπονητής βρίσκεται πιο κοντά στο να επιστρέψει στην πατρίδα του παρά να παραμείνει για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στον πάγκο των "ερυθρολεύκων". Αν ίσχυε το αντίθετο, άλλωστε, ποιος ο λόγος να υπάρχει τόση καθυστέρηση και να μετατίθεται για μετά το Πάσχα ή ακόμα και μετά τον τελικό του κυπέλλου, ένα ζήτημα στο οποίο είναι ξεκάθαρη η θέση, εδώ και μήνες, του προέδρου του Ολυμπιακού;

Ωστόσο, το παρελθόν έχει διδάξει ότι με τον Βαλβέρδε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Διότι, τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού όσο και την περασμένη άνοιξη, οι ανατροπές στην ψυχολογία και στις διαθέσεις του φιλόδοξου τεχνικού ήταν πολλές και υπήρξαν φορές που τα πράγματα άλλαζαν ακόμη και από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ο 48χρονος προπονητής θα "ζυγίσει" τα υπέρ και τα κατά μαζί με την οικογένειά του τούτη την (Μεγάλη) εβδομάδα στο Μπιλμπάο, θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, θα δει αν υπάρχει η προοπτική της επιστροφής στο πάγκο μιας καλής ομάδας της Πριμέρα Ντιβιζιόν (όπως, για παράδειγμα, της Σεβίλλης) και την Κυριακή του Πάσχα θα επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας λάβει, λογικά, την απόφασή του.

Είτε το ραντεβού γίνει αμέσως μετά το Πάσχα είτε μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα ή τον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών, το σίγουρο είναι ότι ο Βαλβέρδε θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Μέχρι τότε, πάντως, κι ο Ολυμπιακός θα καταστρώνει τα δικά του πλάνα. Σε περίπτωση, που ο Βαλβέρδε συμφωνήσει να συνεχίσει στο τιμόνι των "ερυθρολεύκων", θα πάψει κάθε σκέψη και δραστηριότητα για εναλλακτικές λύσεις.

Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε θα μπει άμεσα σε εφαρμογή το plan B για τον νέο "Ισπανό" προπονητή. Δηλαδή, τον τεχνικό που θα έχει παρόμοια φιλοσοφία με εκείνη που εφαρμόστηκε την τελευταία διετία στην ομάδα.

Ορμπάιθ: "Δεν τα εννοούσα έτσι"

Στο μεταξύ, ο Ορμπαϊθ σε επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού υποστήριξε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, περί επιστροφής του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Βάσκος μέσος εξήγησε πως αυτό που είπε ήταν, ότι αγωνίζεται ως δανεικός στους "ερυθρόλευκους" και σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε ότι υπάρχει κάποια ειλημμένη απόφαση σχετικά με το μέλλον του.

Το πρόστιμο

Την Μ. Τετάρτη πιθανότατα θα ανακοινώσει η διοίκηση του Ολυμπιακού το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές (που βρίσκονται σε άδεια) για την απόδοσή τους και την ήττα στον αγώνα με αντίπαλο την Κέρκυρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK